ERC Badalona

Totes les notícies

Els regidors d’ERC Oriol Lladó i Agnès Rotger denuncien que el Consorci Badalona Sud deixarà d’ingressar 200.000 € al no aprovar-se la proposta de pressupost municipal 2018

Aquest matí els regidors d’ERC Oriol Lladó i Agnès Rotger han denunciat al Ple del Consorci Badalona Sud, que l’organisme deixarà d’ingressar 200.000 € previstos al pressupost municipal que va ser tombat per PSC, PP i C’S. L’actual govern encara no ha presentat una proposta de pressupost i, per tant, el plenari del Consorci perd una oportunitat d’incrementar els seus ingressos de 400.000 a 600.000 €, fet que hauria representat una millora important en el seu finançament i li hauria permès fer una feina molt més exhaustiva sobre el territori. L’alcalde Àlex Pastor ha explicat que presentarà un pressupost el 2019, però no aquest 2018, fet que endarrerirà l’increment necessari i afectarà especialment dos projectes que són estratègics: la continuïtat dels educadors de carrer i el projecte Bloc a Bloc, que no s’ha pogut engegar. Des del grup municipal d’ERC-Avancem-MES lamentem, un cop més, que es perdin oportunitats per millorar la vida dels badalonins i badalonines en una zona amb un elevat nombre de persones vulnerables. Malgrat això, continuarem treballant per intentar evitar situacions com la d’avui.  

La Generalitat i el Govern municipal acorden una nova gerència per al Consorci Badalona Sud

L’Ajuntament de Badalona i la Generalitat de Catalunya han acordat que la badalonina Pilar Vallès sigui la nova gerent del Consorci Badalona Sud a partir del proper mes de setembre. Aquest nom, que va ser proposat per l’executiu català i acceptat pel govern local, serà elevat als òrgans de decisió del Consorci per tal que el validin.   Llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, amb un Mestratge en Direcció Pública Local per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona i una Diplomatura de postgrau de Cultura de pau per la UAB, Vallès havia estat fins fa uns mesos la directora de Serveis a les Persones i al Territori del districte de Ciutat Vella a Barcelona. Anteriorment havia dirigit la seva pròpia consultoria de projectes socials i culturals. També ha estat directora pedagògica a la Fundació Pere Tarrés i directora de projectes d’Òmnium Cultural, entre d’altres. Vallès també té experiència a Badalona Sud on va ser durant un curs professora de l’escola Lestonnac.   A l'hora d'escollir el perfil de nova gerència per al Consorci Badalona Sud, Generalitat i Ajuntament han tingut em compte l’experiència en la gestió d’entorns complexos; la formació i experiència acreditada en la gestió de polítiques públiques, preferiblement en l'àmbit dels governs locals; també l'experiència en contextos socials que presentin complexitats associades a barris amb indicadors desfavorables d'exclusió social. Alhora també s’ha buscat un perfil que acrediti capacitat en la implantació de noves formes de governança que impliqui el treball transversal entre administració, entitats i veïns. Aquestes noves formes demanen una experiència acreditada en el sector privat de caràcter social, en l'associacionisme (preferentment de la ciutat i/o barri) i en l'administració pública.   Tal i com va anunciar l’Ajuntament a finals de maig, aquest canvi en la gerència del Consorci Badalona Sud s’emmarca en un procés de reflexió estratègica sobre les polítiques públiques que s’han d’aplicar als barris de Sant Roc, Artigues, El Remei i El Congrés.