ERC Badalona

Totes les notícies

ERC Avancem-MES proposa diverses mesures per reactivar l’economia de Badalona

En la línia de treballar la reactivació econòmica de la ciutat un cop finalitzi la crisi sanitària actual, ERC Avancem-MES ha posat sobre la taula un seguit de mesures que es basen en quatre eixos principals: treball conjunt, diagnosi de la situació, mesures per garantir la liquiditat i mesures a mig termini. Els republicans han mantingut diverses reunions virtuals amb entitats, associacions i actors socials i econòmics de Badalona per tractar la reactivació econòmica. ERC Avancem-MES considera que cal implicar a tots els actors i entitats: associacions veïnals, entitats socials, sindicats, el món de l’empresa, del comerç, de la restauració, del turisme, així com de la cultura i de l’esport, entre d’altres. Per aquest motiu, és necessari constituir una taula de treball telemàtica que inclogui el govern, els grups de l’oposició i els principals actors socials i econòmics de la ciutat amb l’objectiu de debatre mesures i propostes i prendre decisions col·legiades. Per poder elaborar un Pla de Reactivació Econòmica efectiu cal conèixer en quin estat es troba el teixit econòmic de la ciutat. Pels republicans, aquesta és una feina que ja s’hauria d’haver començat a fer des de l’inici de la crisi. ERC Avancem-MES demana que aquest estudi s’encarregui de forma urgent a la Diputació de Barcelona, en el cas que el govern badaloní no pugui realitzar-lo en aquests moments. Mesures a curt termini: assegurar la liquiditat Fer una devolució d’ofici de totes aquelles autoliquidacions efectuades per ocupacions de la via pública, és a dir, les terrasses dels bars i restaurants o també de les taxes dels marxants proporcional al període que no es pugui exercir l'activitat. Agilitzar, en la mesura del que sigui possible, el pagament als proveïdors de l’Ajuntament, intentant prioritzar les PIMES i els autònoms, per no debilitar la seva economia. Compensar la part de l’IBI corresponent als dies de tancament obligatori als comerços i empreses afectades.

ERC Avancem-MES proposa avançar els pagaments als proveïdors de l’Ajuntament de Badalona, prioritzant PIMES i autònoms, per tal d’ajudar a garantir-ne la liquiditat

Mentre duri la crisi sanitària, cal utilitzar les eines que l’administració local té al seu abast per mirar de pal·liar els efectes del COVID-19 sobre el teixit empresarial de la ciutat i el conjunt de la seva població. El confinament conseqüència de la crisi del COVID-19 està provocant problemes a moltes petites i mitjanes empreses del nostre país, així com també als autònoms.  Per aquest motiu el grup republicà ha preguntat, al govern municipal, sobre l'estat dels pagaments a proveïdors, demanant que es prioritzin PIMES i autònoms per garantir-ne la liquiditat, avançant els pagaments pendents. Aquesta mesura, acompanyada d’altres accions, com la flexibilització en els terminis i tràmits pel pagament de tributs, impostos i taxes municipals, ha de servir perquè les petites i mitjanes empreses de Badalona i els autònoms que donen servei al municipi, no pateixin d’una forma tant contundent els problemes derivats de la quarantena.