ERC Badalona

Totes les notícies

Guanyem i ERC-Avancem-MES demanen un esforç de totes les forces de progrés per fer un govern alternatiu al d’Albiol abans de dissabte

La coalició de Guanyem Badalona en Comú i Esquerra Republicana-Avancem-MES reiteren l’aposta per formar un govern estable encapçalat per Dolors Sabater que inclogui a totes les candidatures de progrés de la ciutat. Aquest govern ha de ser ampli i format per les forces de progrés de la ciutat amb l’escull principal en el debat d’investidura. Davant la manca de flexibilitat del Partit Socialista de Catalunya , que no posa cap alternativa viable damunt la taula, la coalició manté la candidatura de la Dolors Sabater al debat d’investidura del proper dissabte 15 de juny. La coalició és la llista més votada d’esquerres i com a tal, li pertoca liderar aquest govern. La proposta efectuada pel PSC de presentar el seu candidat Alex Pastor en un govern en minoria de 6 regidors, no permetria la formació d’un govern estable i, per tant, no es troba en cap cas sobre la taula. Un escenari així abocaria a la ciutat a un govern en mans del Partit Popular. Per part de la coalició les negociacions segueixen obertes amb el PSC, Badalona en Comú Podem i Junts per Catalunya per trobar una solució de consens abans del ple.

Oriol Lladó tornarà a liderar la llista d’ERC a les properes eleccions municipals a Badalona

L’Assemblea d’ERC Badalona ha tornat a escollir, amb gairebé un 80% dels vots favorables, a Oriol Lladó i Esteller com a cap de llista per als propers comicis municipals, que tindran lloc el mes de maig de 2019. Durant el seu discurs, Oriol Lladó, ha posat en valor el compromís amb la ciutat i l’experiència adquirida durant aquest mandat, en el qual ha exercit com a Primer Tinent d’Alcaldia i Regidor de Badalona Habitable. En aquest sentit, el candidat, ha destacat el paper de les ciutats metropolitanes com Badalona, on ERC ha fet grans esforços en els darrers temps. Així, ha afirmat que “ens cal que l’aposta per la República d’ERC s’escolti amb claredat el maig del 2019” i ha reblat: “Siguem la brúixula, siguem el rigor i la il·lusió, la solució i la idea. Un projecte col·lectiu i de suma”. Lladó,  també ha volgut reivindicar el paper aglutinador d’ERC en l’actual govern municipal, que de cara al proper mandat es proposa guanyar suports, sense renunciar a res. “Sóm garantia de de govern de progrés, d’estabilitat, de transformació real i de construcció de la República a peu de carrer” ha dit. “Badalona afrontarà un mandat, el de 2019-2023, que serà decisiu. 4 anys que seran claus per acabar de transformar la ciutat i explicar-la en positiu”, ha remarcat Lladó. Reivindicant el model Badalona en clau metropolitana i de país, el candidat ha volgut destacar que “és un exemple de treball compartit que pot i ha de continuar”.   Finalment ha tancat el seu discurs agafant un compromís amb els militants, amics i simpatitzants d’ERC Badalona, afirmant que “avui comencem un camí. Em toca obrir-lo a mi però és un trajecte col·lectiu, de suma, d’escolta activa”. La votació, que ha estat oberta a militants, amics i simpatitzants, ha comptat amb la presència del Secretari de Política Municipal d’ERC, Marc Sanglas, que després de felicitar el ja proclamat candidat ha volgut dirigir unes paraules a l’Assemblea de Badalona, animant-la a treballar en equip per tal d’aconseguir els millors resultats a les properes eleccions municipals.