ERC Badalona

Totes les notícies

Finalitzen les obres de reparació dels parquets dels pavellons de Casagemes, La Plana i Països Catalans de Badalona

Avui divendres han finalitzat, d’acord amb el calendari previst, les obres de restauració, reposició i pintat del parquet dels pavellons de Casagemes, La Plana i Països Catalans.   Les reparacions han servit per solucionar els desperfectes ocasionats pel desgast i l’ús intensiu de les instal·lacions. En concret  s’ha polit i rebaixat el paviment de parquet, s’han aplicat tres capes de vernís, s’ha fet una reposició del sòcol  i s’han substituït i reparat les zones més deteriorades.    Amb aquestes actuacions es millora de manera substancial el funcionament esportiu de la pista. Les obres s’han fet en tres fases, del 5 al 12 de desembre al pavelló de Casagemes, del 19 al 27 al pavelló de La Plana i del 27 al 30 al pavelló de Països Catalans. Els cost total de les obres ha estat de 56.593,52€, realitzades per l’empresa Comercial Helvetia Sport. S.L.

La Generalitat obre un expedient sancionador a l’Ajuntament per un presumpte incompliment l’any 2014, durant el govern del PP, de la llei de salut pública al Pavelló de Bufalà

La Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha incoat un expedient sancionador a l’Ajuntament de Badalona per un presumpte incompliment de la Llei 18/2009 de salut pública al Pavelló Poliesportiu Municipal Bufalà, situat al carrer de Campoamor, 43.   Els fets presumptament irregulars es remunten l’any 2014, després que unes analítiques efectuades a les instal·lacions d’aquest equipament esportiu van donar un resultat positiu en legionel·la. Malgrat els diversos requeriments efectuats des de la Generalitat, les instal·lacions van continuar obertes al públic i funcionant amb total normalitat.   La Secretaria de Salut Pública de la Generalitat considera que l’Ajuntament de Badalona va cometre dues infraccions greus, per la qual cosa se li aplicarà una sanció amb una multa graduable que pot anar dels 3.001 euros fins als 60.000 euros.   Diverses inspeccions i analítiques L’1 de juliol de 2014, inspectors sanitaris de la Secretaria de Salut Pública va dur a terme una inspecció de les instal·lacions del Pavelló Poliesportiu Municipal Bufalà on es van observar diverses irregularitats de funcionament. En una recollida de mostres efectuada el 9 de juliol, les analítiques donen un resultat positiu en legionel·la.   El 2 de setembre de 2014 es tornen a recollir mostres d’aigua, que tornen a donar un resultat positiu en legionel·la i s’insta a l’Ajuntament a deixar fora de servei les dutxes dels vestidors fins que es realitzi la neteja i la desinfecció de les instal·lacions.   Tot i això, el 25 de setembre s’efectua una visita d’inspecció al poliesportiu i s’observa que funciona amb normalitat amb les dutxes obertes als usuaris. Segons la Secretaria de Salut Pública no hi ha cap certificat de neteja, ni registre de cap altre actuació ni incidència. per aquest motiu, s’insta en l’acta que de manera immediata quedin fora de servei les dutxes dels vestidors.   El 16 d’octubre de 2014 es torna a efectuar una inspecció per part de la Secretaria de Salut Pública i es recullen mostres d’aigua dels vestidors.