ERC Badalona

Totes les notícies

ERC Badalona incrementa un 26% els militants i un 156% els amics des de l'1 d'octubre

Ser més i més forts. Sumar noves cares i noves sensibilitats al projecte republicà. Aquest és l’objectiu d’Esquerra Republicana en uns moments tant importants per al país. Un context de repressió amb el president del partit a la presó i la secretària general a l’exili però que, tal com afirma el vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització d'Esquerra Republicana, Isaac Peraire, “el partit degà de la política catalana està preparat i a punt per a aquest moment”. Tant és així, que el nombre de militants d’Esquerra Republicana ha augmentat des del referèndum de l'1 d'octubre un 11,21% i ja s'enfila per sobre dels 9.500, amb nous membres a totes les comarques catalanes. ERC Badalona ha seguit la mateixa tendència, però l'increment encara ha estat més notable. El nombre de militants ha augmentat un 26% i el d'amics un 156% des de l'1 d'octubre. Però en volem ser encara més i, per això un animem a apuntar-vos al projecte republicà per a la ciutat i per al país.  Suma't a ERC! https://www.esquerra.cat/ca/fes-te-republica  

ERC Badalona estrena nova Executiva

El passat dimecres dia 26 de juliol, l’Assemblea d’ERC Badalona va escollir, per unanimitat, una nova executiva. Àlex Montornès, doctor en Ciències Físiques nascut el 1986, serà qui ocuparà el càrrec de president de l’agrupació local del partit. El nou president es va adreçar a la militància i va dedicar unes paraules d’agraïment a l’anterior executiva i a Raül Vado, president sortint. A continuació va explicar el seu projecte per als propers anys, centrat en continuar la tasca que ja havia iniciat l’anterior equip, millorant tots aquells aspectes necessaris per tal de fer arribar el missatge republicà a la ciutadania badalonina. La voluntat del nou president i la seva executiva és seguir construint un partit actiu, participatiu i fort, amb un projecte que pivoti sobre 7 grans eixos:   Badalona   Durant aquests dos anys de govern, ERC-Badalona ha demostrat que ser una peça clau del govern de la ciutat. La feina del Grup Municipal, encapçalat pel tinent d’alcaldia Oriol Lladó, ha permès a ERC demostrar que és un partit seriós, compromès amb la justícia social, preparat per treballar per la ciutat, i sensible als problemes de la ciutadania. Ara es compromet a treballar per esdevenir l’eina de transformació en la qual confiïn el màxim nombre de badalonines i badalonins per seguir millorant la ciutat.   República Catalana   Vivim un moment polític excepcional pel futur de les aspiracions socials i nacionals de Catalunya. És per això que ERC-Badalona contribuirà a fer del referèndum de l’1 d’octubre una realitat a la  ciutat, treballant amb la màxima lleialtat a les decisions que prengui el Parlament de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i la direcció nacional del partit. Alhora, mantindrà el compromís perquè la República Catalana sigui l’opció vencedora en el referèndum d’autodeterminació.   Amb la victòria del Sí al referèndum, la secció local d’ERC treballarà per construir els espais necessaris perquè els militants, simpatitzants i ciutadania en general tinguin un paper actiu en el procés constituent de la República Catalana.

ERC ha repartit més de 6.000 revistes informatives, explicant la feina feta i la república que farem des de Badalona

El passat cap de setmana del 18 i 19 de març la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Badalona, va fer un important esforç per tal de sortir al carrer i informar a la ciutadania de la feina que està duent a terme el nostre equip al govern municipal i també per explicar la república que farem des de Badalona.   Així, hem volgut explicar que estem construint la nova República entre tots, escoltant, reflexionant, amb arguments, amb noves i propostes. Per fer-ho, hem repartit més de 6.000 revistes explicant que és el que hem fet i que és el que farem en els propers mesos a l'Ajuntament de Badalona i, també, més de 6.000 díptics interpel·lant als nostres veïns i veïnes sobre quina és la República Catalana que volem construir entre tots.   Aquesta acció, s’emmarca dins de la campanya participativa ‘La República que Farem’ que el passat 4 de març va viure el seu acte central i que posa a debat les propostes del partit per la República Catalana.   En aquest sentit, el tinent d’alcaldia Oriol Lladó ha assenyalat que “el municipalisme i l’àmbit metropolità seran decisius per fer una república neta i transparent, on tothom hi tingui cabuda, sense exclusions ni prejudicis. Perquè des de la tercera ciutat del país ja hi juguem un paper important i ho hem de continuar fent”.  

Els regidors imputats pel 12 d'octubre a Badalona participen en l'acte massiu de Montjuïc en defensa de la democràcia

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, i el president del partit i vicepresident de Govern, Oriol Junqueras, han encapçalat la delegació del partit en l'acte organitzat per Òmnium Cultura, l'AMI i l'ANC sota el lema "Per la Democràcia" i en contra de la judicialització dels actes de sobirania. També hi han participat els dos regidors d'ERC Badalona, Oriol Lladó i Agnès Rotger, imputats per obrir l'ajuntament, de forma simbòlica, el 12 d'octubre passat. La secretària general ha advertit que 'serem a totes les places i carrers que calgui per donar suport als càrrecs electes que defensen la democràcia’.   Formant part de la delegació, també han assistit a la manifestació el portaveu del partit, Sergi Sabrià, una representació dels diputats al parlament com Roger Torrent o Alba Vergés i un grup de diputats al Congrés, entre els quals destaquen Teresa Jordà i Ester Capella. A més de diversos representants del món local, com el vicepresident de l’AMI Jordi Gaseni, el vicepresident de la diputació de Barcelona Dionís Guiteras, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernández, o el president del grup municipal a Barcelona Alfred Bosch. Militants i simpatitzants de la secció local de Badalona també hi han estat presents.