ERC Badalona

Totes les notícies

Esquerra Badalona, Museu de Badalona

Èxit de convocatòria d'Esquerra diumenge al Museu

Esquerra Badalona va promoure una visita al Museu de Badalona ahir diumenge al migdia per tal de donar a conèixer la joia de la ciutat: l'espai soterrat de 3.400 metres quadrats que ha resultat de la connexió de les Termes i el Decumanus; una obra col·losal que s'ha culminat -després d'anys d'esforços des del Museu-, sota el lideratge del regidor d'Esquerra, Mateu Chalmeta, al capdavant de la regidoria de Cultura i Patrimoni. El tour que ha organitzat Esquerra a l'espai museístic, ha aplegat cinquanta persones sota la guia de la subdirectora del Museu, Margarida Abras. La visita ha produït un sentiment d'admiració general entre els assistents donada la magnitud del resultat final: un Museu de Badalona que se situa plenament a la primera línia dels museus del segle XXI; una situació que beneficiarà la promoció i la imatge de Badalona a l'exterior, ben lluny de les polítiques de desprestigi i el treball d'alguns per la degradació intencionada de la ciutat.

Mateu Chalmeta, Rubèn Arenas, Miquel Estruch

“ERC és el vot útil independentista”

És inevitable parlar d'enquestes durant aquestes dates i sembla que ERC no en surt del tot ben parada. Què en pensa? Les enquestes no són mai fiables i això ho demostra el fet que n'hi ha que diuen coses diferents. Tot i això, sí que marquen la tendència. Hem de reconèixer que no són els millors moments per a Esquerra Republicana, però falta veure quins límits tindrà el retrocés. La única enquesta que val és la del dia de les eleccions i a la nit del 28-N en podrem parlar. Com els afectarà la fragmentació de l'esquerra independentista? Crec que és una incògnita. De tota manera, no em sembla malament que hi hagi diferents possibilitats de votar independentisme, però està clar que el pal de paller de l'independentisme continua sent ERC i el vot independentista útil ha de ser per a nosaltres. ERC reivindica el dret a ser decisius en un escenari sense majories absolutes. De quina manera? En les eleccions al Parlament, el més important és quines majories es conformen, perquè això condicionarà la política catalana dels propers quatre anys. És aquí on aspirem a continuar tenint un paper d'àrbitre. Les alternatives són clares: el proper govern estarà condicionat per la dreta espanyolista representada pel PP o bé per l'independentisme d'esquerres d'ERC. ERC havia tingut un parlamentari del Barcelonès Nord, Uriel Bertran. Aquest cop, amb vostè al 14è lloc, queda força clar que com a candidat de la comarca ho té difícil. Com es faran escoltar? Tinguem els diputats que tinguem sempre hi ha un diputat adscrit. La feina de fer arribar les peticions de la comarca al Parlament la farem igualment. Quin és el llegat de la tasca d'ERC en el tripartit al Barcelonès Nord? Moltes coses. L'obra de govern és de tot el govern, perquè les institucions estan per sobre dels partits. Hem tingut una anys fructífers pel que fa a recursos invertits en la comarca, però potser no s'ha explicat bé la feina que es feia. No són crítiques de gestió, sinó de lideratges.

Mateu Chalmeta

Mateu Chalmeta és escollit candidat del Barcelonès Nord al Parlament

L'actual i únic regidor d'Esquerra Republicana a la comarca, Mateu Chalmeta, va ser escollit ahir dimecres en el Congrés Extraordinari de la Federació Comarcal del Barcelonès Nord per decidir el primer candidat de la comarca, que ocuparia la vacant del número 14 a les llistes d'Esquerra, per a la demarcació de Barcelona. Amb un discurs que va girar a l'entorn de tres motius, Chalmeta va anar desgranant els arguments que el van portar a presentar-se com a candidat: "perquè em fa il·lusió, perquè em sento preparat, i perquè toca". Chalmeta considera que gràcies a l'experiència municipal, que per ell ha estat una escola, pot afirmar ara sí que està preparat per assumir la responsabilitat d'exercir com a diputat en cas de sortir escollit. D'altra banda, gràcies també a aquest bagatge i experiència institucional, dóna el prestigi necessari que requereix la persona que ocupi el número 14 de les llistes per Barcelona. Finalment va prometre que de sortir escollit, "portaré la veu de la comarca al Parlament i acostaré el Parlament a la comarca". L'altra candidatura, la presentada per l'adrianenc Rubèn Arenas, va aconseguir el segon lloc de la comarca amb un discurs ben valent en el que va voler transmetre que "tot i ser una comarca amb només tres municipis, hem de fer valer el nostre pes tant en el sí d'Esquerra com fora".

Maqueta del que serà el nou espai cultural

S'inicien les obres del nou Centre Cultural El Carme

El nou edifici cultural que ha de reemplaçar l'històrica Clínica del Carme, que donà a llum a molts badalonins entre 1935 i 2003, ja comença a veure la llum. Després de l'enderroc de l'antiga clínica a la primavera, els sis milions que la Mancomunitat de Municipis pagarà per aixecar el nou edifici singular, ja han començat a traduir-se en l'inici de les obres. L'edificació, que ocuparà 3.500 metres quadrats de superfície, inclourà en el seu espai una diversificació d'espais per a persones grans, joves, infants i un petit auditori. Aquesta és una altra de les aportacions culturals per a la ciutat que s'han aconseguit aquest mandat des del lideratge d'Esquerra.

Mateu Chalmeta

Esquerra es queda sola defensant una moció per la Independència

Esquerra ha presentat, a través del regidor Mateu Chalmeta al Ple Municipal de dimarts, una moció que suposa una iniciativa en defensa dels drets legítims de Catalunya com a Nació i proposa el camí de la independència per a resoldre la crisi institucional permanent amb Espanya. En la votació només Esquerra hi ha votat a favor. Tal i com es va expressar al Parlament de Catalunya, i també al Congrés espanyol, des d'Esquerra hem donat per morta la via autonomista, i també la federalista -que mai ha existit-, i és per això que cal apostar, escoltant la majoria social que el poble de Catalunya va expressar el 10J, pel camí de la independència, l'única via per resoldre tant la crisi com les imposicions des de la "justícia" espanyola com la resta d'institucions.