ERC Badalona

Totes les notícies

Rufián, a Badalona: "Al feixisme no se'l calma; se'l combat i se'l destrueix"

El portaveu adjunt d’Esquerra Republicana al Congrés de Diputats, Gabriel Rufián, ha assegurat aquest diumenge al matí que “al feixisme no se’l calma; se’l combat i se’l destrueix”. Ha estat des del Teatre Principal de Badalona, on s’ha fet la presentació de la candidatura Ara Repúbliques, compartida amb EHBildu i BNG. I just a la mateixa hora que a Madrid s’estava fent la manifestació convocada per PP, Ciudadanos i Vox en contra del diàleg amb Catalunya. L’acte ha omplert el Teatre Principal i ha comptat amb la participació de la número dos de la candidatura europea que encapçala Oriol Junqueras, Diana Riba, la candidata pel BNG Ana Miranda i el senador Jon Iñarritu, en representació d’EHBildu. L’ha obert el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Badalona, Oriol Lladó, que ha estat l’encarregat també de llegir una carta de Junqueras i ha aprofitat la intervenció per dir que Badalona “no serà més el banc del proves del populisme que estigmatitza col·lectius que no es poden defensar”. Lladó té molt clar que el 26 de maig, en la doble papereta de les municipals i les europees, “la ciutat enviarà un missatge posant-se al costat dels drets i de la democràcia”. Rufián, que ha tancat l’acte, ha llançat un missatge desafiant enfront de la manifestació de la ultradreta que aquest diumenge es feia a Madrid. “Els republicans us diem: Ens tindreu a davant, carcellers!”. El diputat al Congrés ha advertit que la situació que s’està vivint és “terriblement anòmala” i que vénen mals temps pels demòcrates, amb al feixisme “campant lliurement pel carrers”. Per això, Rufián ha dit que la defensa dels drets socials i polítics “va molt més enllà de la bandera que tinguis al balcó o portis al cor”. En un moment que el que està en joc és la mateixa democràcia, l’antifeixisme és l’única resposta que s’ha de donar a aquesta onada que representa l’extrema dreta.    El 26 de maig el dilema serà entre el populisme autoritari i l'esquerra transformadora  Diana RibaNúmero 2 de la candidatura Ara Repúbliques Per la seva banda, Diana Riba ha presentat la candidatura dient que “els nostres projectes defensaran sempre la llibertat i la democràcia davant la regressió antidemocràtica dels poders de l’Estat”.

ERC Badalona engega una campanya informativa per tal que les persones nouvingudes amb dret a vot puguin exercir-lo lliurement a les properes eleccions del 26 de maig d’aquest any

La secretaria de ciutadania d’ERC Badalona ha encapçalat una iniciativa per tal d’informar a les persones nouvingudes procedents de països de la UE o que tinguin un conveni amb l’estat, que tindran dret a vot en les properes eleccions del 26 de maig. Des d’ERC considerem que cal fomentar i explicar que les eleccions municipals i al Parlament Europeu que se celebraran el 26 de maig d’aquest any representen una oportunitat única que cal que la ciutadania aprofiti per expressar en quina ciutat i en quina Europa vol viure. I això s’aconsegueix amb el lliure exercici del dret a vot. A Badalona, algunes formacions fomenten l’odi i la xenofòbia per tal d’assolir objectius electorals i no dubten a posar en perill la cohesió social de la ciutat. Per tant, som conscients de l’ús interessat que en voldran fer, intentant desincentivar tot aquell votant que no serveixi als seus propòsits electoralistes. La nostra formació considera que cal fomentar el lliure exercici de la democràcia; fet que, d’altra banda, ajuda a la cohesió social de la nostra ciutat i del conjunt del país. Per això «ens posem a disposició de totes aquelles persones que puguin votar però no saben massa bé com fer-ho, per tal d’explicar-los els passos que han de seguir per a exercir lliurement un dret democràtic tant fonamental com el de votar.», explica el responsable de nova ciutadania d’ERC Badalona, Ignasi Costa.