ERC Badalona

Totes les notícies

L’empresa Tourism Business Builders oferta 9MEUR en el concurs per construir i explotar l’hotel del Port de Badalona

La mesa de contractació elevarà la seva proposta al Consell d’Administració de Marina de Badalona, que és l’òrgan adjudicador L’oferta hotelera, de quatre estrelles i 184 habitacions de diferents tipologies,  suma 89,5 punts de les valoracions sobre un total de 100 La mesa de contractació del concurs de l’hotel del Port ha finalitzat avui, 23 de desembre de 2016, sobre el migdia,  la seva valoració de l’oferta presentada per un únic grup, aglutinat per l’empresa Tourism Business Builders, SL,  al concurs de dret de superfície de la parcel·la hotelera del Port de Badalona. El consorci format pel grup Melià Hotel International, la constructora  ACSA-Sorigué, l’equip d’arquitectura Jordi Marcé Arquitectes i BAC Engineering Consultancy Group, ha obtingut una puntuació de 89,5 punts sobre un total de 100, suma de les puntuacions de les valoracions de les propostes tècniques i econòmiques, d’acord amb el barem inclòs en el plec de condicions. Amb aquesta resolució, la mesa elevarà al Consell d’Administració  de Marina de Badalona la seva proposta, ja que és el Consell d’Administració l’òrgan adjudicador. La previsió és que es reuneixi  a finals de gener. El sobre A, l’administratiu, es va obrir el 15 de desembre a les 10.00h; el sobre B, el que conté els aspectes tècnics es va obrir ahir, dijous 22 de desembre a les 10.00h, i el sobre C, l’oferta econòmica, s’ha obert avui a les 10.30h. Aquest sobre conté una oferta de 9MEUR, superior al mínim de 8,4  amb què partia la subhasta. Pel que fa a les característiques arquitectòniques i funcionals de la proposta presentada, es tractaria d’un hotel “Innside by Meliá”, de 4 estrelles, de planta baixa i quinze plantes pis i 184 habituacions de diferents tipologies. Una oferta hotelera emmarcada en la línia d’hotel urbà, de disseny, per a estances urbanes de feina  i de negocis. D’entre les característiques, destacar que la planta baixa està dissenyada per obrir-se a l’espai de centralitat que és el passeig marítim,  i que s’accedeix al hall a la quarta planta.

El procés de licitació per a la construcció d’un hotel al Port de Badalona ha finalitzat aquesta setmana amb la presentació d’una oferta per part d’un promotor

El primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, va presentar públicament aquest passat dilluns els resultats del procés de licitació de l’hotel del Port en una sessió que es va fer a l’edifici municipal El Viver. En aquesta presentació, que va comptar amb la presència de representants d’entitats veïnals, cíviques, de partits polítics i veïns i veïnes, el regidor va informar que durant el procés, que finalitzava el mateix dilluns, s’havia rebut una única oferta per part d’una empresa promotora.   Oriol Lladó va explicar que “la presentació d’aquesta oferta és una bona notícia per a Badalona i ara toca seguir el procediment establert en la plica i valorar l’oferta”. “Amb aquest projecte la ciutat potenciarà el seu atractiu econòmic i guanyarem també una millor connectivitat del port amb la ciutat”, va afegir.   Durant la sessió, i fruit de la jornada participativa de Rambla Canal Port celebrada en el primer trimestre d’aquest any, es van abordar dos temes de manera monogràfica: l’impacte medi ambiental i el cost del projecte.   Recordem que la venda de la parcel·la de l’hotel del Port es farà mitjançant la cessió d’un dret de superfície de 99 anys i que el preu de sortida és de 8,4 milions d’euros. La previsió és poder disposar de l’equipament hoteler durant el 2019.   El projecte se situa en una peça de 2.450,36 metres quadrats, amb 12.000 metres quadrats d’edificabilitat, que s’ordenaria en un edifici de planta baixa més 15 plantes, de quatre a cinc estrelles i unes 170 habitacions.   Presentació dels comptes de Marina Badalona En aquesta sessió i complint amb els criteris de transparència que segueix el govern, també es van presentar els comptes de Marina Badalona. Es van donar a conèixer les grans xifres de Marina Badalona, des del capital inicial fins a l’estat actual dels comptes i les previsions de cara als propers anys.