ERC Badalona

Totes les notícies

ERC Avancem-MES acorda amb el govern aprovar el pressupost 2019 després de millorar-lo amb 20 esmenes

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem MES i el govern municipal, han arriabt a un acord per aprovar el pressupost 2019.  L’acord l’han signat el president del Grup Municipal d’ERC-Avancem-MES, Francesc Ribot, i el president del Grup Municipal del PSC, Álex Pastor. ERC, que ha introduït 20 al·legacions a la proposta de pressupost del govern municipal, ha treballat amb rigor i en benefici de la ciutadania de Badalona, tenint clar que la ciutat no es pot quedar un altre cop sense pressupost.  L’acord que s’ha signat comprèn àmbits com els drets socials; l’atenció per a persones amb discapacitats, urbanisme, benestar animal salut i educació. Els acords són els següents: Drets Socials • Nova convocatòria d’ajuts a lloguer a famílies vulnerables: 100.000 euros. • Convocatòria ajuts de lloguer a entitats tutelats d’habitatge: 50.000 euros. • Contracte de servei de reparacions de manteniment a domicilis de persones de col·lectius amb vulnerabilitat social: 60.000 euros. • Remodelació i millora de les instal·lacions elèctriques d’habitatges vulnerables de la ciutat i comunitats de propietaris per tal de millora l’eficiència energètica: 400.000 euros. Atenció diverses capacitats • Transport esporàdic adaptat (Consell Comarcal) Dos viatges més, al mes, pels usuaris: 30.000 euros. • Nova partida per senyalitzar els mercats i altres espais públics, per a persones amb discapacitats sensorials (TEA): 10.000 euros. • Subvencions per a colònies/vacances per a persones amb diferents capacitats i dependència: 82.000 euros. • Adaptar semàfors per a invidents: 98.000 euros. Territori • Garantir actuació al carrer de Fluvià: 200.000 euros. • Enderrocament de l’antic edifici de la Mobba: 400.000 euros. • Instal·lació de llambordes commemoratives dels bombardejos franquistes a Badalona durant la Guerra Civil de 1936-1939: 10.000 euros. • Garantir la partida de 100.000 euros al Museu de Badalona per escultura alcalde Xifré.

El darrer Ple del 2018 aprova inicialment el pressupost 2019 i fa un pas endavant per a la construcció del Centre Ocupacional de Badalona Capaç a Pomar

El darrer Ple Municipal del 2018 va donar llum verda a l’aprovació inicial del pressupost municipal 2019. El govern va comptar amb els suports dels grups de Guanyem Badalona en Comú i d’ERC Avancem-MES. El nostre grup havia presentat uns vintena de propostes d’esmena que milloren de forma notable la proposta inicial, donant un caràcter més social als compte municipals per al 2019. D’aquesta manera, ERC obre un període de negociacions amb el govern de PSC abans de l’aprovació definitiva. ERC Badalona posa, així, els interessos Badalona i la seva ciutadania per davant de partidismes i estratègies electoralistes (a diferència del PSC amb els pressupostos 2018), tenint clar que a la ciutat li fan falta uns pressupostos que li permetin encarar els reptes que haurà d’afrontar el proper any. En un altre punt de la part resolutiva del Ple, és va aprovar treure edificabilitat del Parc de Ca l’Arnús, tal i com ens havíem compromès des del govern anterior. Una fita important que ha comptat amb la participació de la FAVB i de les entitats del districte 1, sense les quals no hauria estat possible aquest acord. Finalment, es va aprovar el tràmit per fer possible el nou centre ocupacional que ha d’ocupar la Fundació Badalona Capaç a Pomar. Al Ple d'octubre s’havia aprovat el conveni que permetia millorar l’oferta d’habitatge de lloguer social i construir el centre ocupacional sense amenaçar l’espai verd. Ara caldrà seguir vetllant el tema perquè arribi a bon port. En l’apartat de mocions es va demanar la reobertura del punt d’atenció a persones nouvingudes de Sant Roc i es va destacar la necessitat de la recuperació i millora dels serveis municipals al barri. També es va donar suport a les aliances entre centres d'ensenyament d’alta complexitat badalonins i institucions de prestigi com a eina per a l'equitat, la cohesió social i l'èxit educatiu a la ciutat.

El Grup Municipal d’ERC Avancem-MES presenta les seves esmenes al projecte de pressupost 2019

El grup republicà proposa, entre altres millores, l’enderrocament de l’antic edifici de la Mobba, l’increment d’ajudes al lloguer per a famílies vulnerables, implementar un seguit de mesures per garantir l'accessibilitat universal per a persones amb diverses capacitats o garantir el projecte d’una escola bressol per al districte 1 El Grup Municipal d’ERC Avancem-MES ha presentat una vintena d’esmenes a la proposta de pressupost 2019 que el govern del PSC portarà al Ple de desembre per a la seva aprovació inicial. Ho ha fet des del valor de l'experiència i el coneixement de la ciutat adquirits a govern i el realisme, pel que fa a la seva execució pràctica. Les esmenes s’agrupen en 6 grans àmbits: drets socials, atenció a persones amb diverses capacitats, benestar animal, salut, educació i territori. Entre les propostes en l’àmbit dels drets socials cal destacar els ajuts al lloguer per a famílies vulnerables i per a les entitats que gestionen habitatges tutelats. En referència a l’atenció de persones amb diferents capacitats, l’increment dels ajuts al transport esporàdic adaptat, la nova partida per la senyalització dels mercats i altres espais públics per a persones amb discapacitats sensorials o l’adaptació de semàfors per a invidents. Pel que fa al benestar animal, es proposa incrementar la partida per l’esterilització de gats i la construcció d’un espai de transició de gats ferals i l’adquisició d’una seqüenciadora d’ADN, per a poder realitzar un cens genètic dels gossos de la ciutat i poder prendre mesures contra aquelles persones que maltractin, abandonin, afavoreixin la venda il·legal o no tinguin cura de recollir de la via pública els excrements dels seus animals de companyia. En temes de salut i gent gran es proposa la confecció d’un diagnosi que permeti la incorporació de la Badalona a la Xarxa de Ciutats Amigues de la Gent Gran (OMS) i la implementació de cursos de formació de cap de setmana per a cuidadores i treballadores de la llar.