ERC Badalona

Totes les notícies

Ernest Benach

El Cor de Marina s'omple de raons per votar Esquerra a Badalona

Anna Simó i Ernest Benach han estat dimarts els protagonistes de l’acte central de campanya d’Esquerra a Badalona. La portaveu del partit ha afirmat que la independència és l’únic camí a seguir, ja que Espanya ja ha demostrat que no vol la via federalista. Per la seva banda, el president del Parlament ha remarcat que la presència d’Esquerra al govern ha estat positiva per la política catalana. Durant l’acte, celebrat al Cor de Marina, Simó ha recordat que les institucions de l’Estat van retallar àmpliament l’Estatut pactat el 30 de setembre de 2005, que s’apropava a les tesis federalistes, així que aquesta via no és possible. A més, ha destacat que “si a Catalunya hi ha pocs federalistes, a Espanya no n’hi ha cap”. La parlamentària ha donat la benvinguda a aquells que ara aposten pel concert econòmic. Segons Simó, quan Ramon Trias Fargas (CiU) ja el 1979 s’afegia a les tesis d’Esquerra, que reclamava incloure el concert a l’Estatut de Sau, va advertir de l’asfíxia que suposaria per a Catalunya l’Estat de les Autonomies, i així ha estat. No obstant això, el seu propi partit no li va fer costat i ara la proposta de Puigcercós de caminar junts cap al concert i reclamar el referèndum un cop Madrid ho tombi és la proposta que recull millor l’esperit del 10J. Pel que fa a Ernest Benach, ha lloat que Esquerra hagi format part del govern, ja que d’aquesta manera “ha aconseguit entrar i trencar el cercle de les cent famílies que, com una oligarquia, han gestionat sempre l’autonomia catalana des de tots els àmbits”. A més, ha afegit que “això ha provocat un punt d’inflexió i un canvi de percepció de la política”. El número 2 a les llistes per Barcelona no ha tingut cap problema en afirmar que la gestió d’Esquerra al govern durant els últims 7 anys no ha deixat marge de dubte. L’acte, organitzat per Esquerra Barcelonès Nord, ha comptat també amb els dos candidats de la comarca. El número 14 a les llistes, Mateu Chalmeta, ha situat Catalunya en una cruïlla, on uns trien un federalisme que no existeix passada la frontera de l’Ebre, l’immobilisme o el retrocés, d’altres la indefinició i el marejar la perdiu i finalment el camí que escullen els valents: fer decidir a la gent què és el que volen ser.

Gemma Lago

Gemma Lago visita Badalona en l'acte central de les JERC Barcelonès Nord

El passat diumenge, 14 de novembre, Gemma Lago, número 9 a les llistes d'ERC i cap de llista de les JERC visitava Badalona i Sant Adrià en motiu de l'acte central de campanya electoral de les JERC del Barcelonès Nord. La jornada s'obria amb les declaracions de Rubèn Arenas -candidat d'ERC i militant de JERC- en una roda de premsa celebrada a Badalona on el jove candidat parlava de l'agressió constant del PP a la comarca en matèria d'immigració. Tot seguit, Gemma Lago, amb l'energia que caracteritza tots els seus parlaments, va posar èmfasi en les porpostes joves de JERC i del treball realitzat des d'ERC durant aquesta darrera legislatura en polítiques de joventut. Així mateix, la candidata deia prou a la política xenòfoba del PP al Barcelonès Nord i en especial a Badalona. L'Acte va continuar amb un dinar de jovent català de diversos territoris que va servir per fer un intercanvi d'opinions sobre diversos temes d'actualitat política i juvenil amb la presència dels candidats i de Gerard Coca -portaveu nacional de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya. Finalment , es tancà l'acte amb una xocolatada a la plaça Maria Grau de Sant Adrià on el jovent independentista va fer arribar el missatge d'alliberament nacional de les JERC als ciutadans i carrers de la comarca de tu a tu. Les JERC del Barcelonès Nord demostraven amb aquest acte el creixement de l'independentisme català i el bon moment que passa la lluita a les seves Seccions Locals de la comarca.

Mateu Chalmeta

Mateu Chalmeta és escollit candidat del Barcelonès Nord al Parlament

L'actual i únic regidor d'Esquerra Republicana a la comarca, Mateu Chalmeta, va ser escollit ahir dimecres en el Congrés Extraordinari de la Federació Comarcal del Barcelonès Nord per decidir el primer candidat de la comarca, que ocuparia la vacant del número 14 a les llistes d'Esquerra, per a la demarcació de Barcelona. Amb un discurs que va girar a l'entorn de tres motius, Chalmeta va anar desgranant els arguments que el van portar a presentar-se com a candidat: "perquè em fa il·lusió, perquè em sento preparat, i perquè toca". Chalmeta considera que gràcies a l'experiència municipal, que per ell ha estat una escola, pot afirmar ara sí que està preparat per assumir la responsabilitat d'exercir com a diputat en cas de sortir escollit. D'altra banda, gràcies també a aquest bagatge i experiència institucional, dóna el prestigi necessari que requereix la persona que ocupi el número 14 de les llistes per Barcelona. Finalment va prometre que de sortir escollit, "portaré la veu de la comarca al Parlament i acostaré el Parlament a la comarca". L'altra candidatura, la presentada per l'adrianenc Rubèn Arenas, va aconseguir el segon lloc de la comarca amb un discurs ben valent en el que va voler transmetre que "tot i ser una comarca amb només tres municipis, hem de fer valer el nostre pes tant en el sí d'Esquerra com fora".