ERC Badalona

Totes les notícies

La coalició de Guanyem Badalona en Comú i Esquerra Republicana apostarà el proper mandat per la creació d’un nou gran pulmó verd entre Morera i Bufalà

Durant el proper mandat, la coalició liderada per Dolors Sabater, crearà un nou Parc Urbà a Can Bada, entre Morera i Bufalà, tocant al Torrent de la Font; dotant, així la ciutat d’un nou gran espai i pulmó verd. És una proposta que surt dels processos participatius impulsats pel govern de Dolors Sabater i que, com a candidatura i futur govern, estem determinats a dur a terme. Dolors Sabater i Oriol Lladó, caps de llista de la coalició entre Guanyem Badalona en Comú i ERC-Avancem-Més, han anunciat avui l’aposta per a un gran pulmó verd per la ciutat. Una de les mesures que emprendrà el nou govern a partir del mes de juny serà la creació del Parc Urbà de Can Bada. No és cap proposta nova, aquesta és una proposta que surt dels processos participatius impulsats pel govern de Dolors Sabater i que estem determinats a dur a terme. És un projecte que resumeix la nostra aposta per un urbanisme que escolta la ciutadania, que recupera espais en desús, que connecta barris i que afavoreix els itineraris a peu. Una proposta que aposta, en definitiva per el predomini del verd i de la terra en l’espai públic de la ciutat, i específicament en els parcs i jardins. El projecte ara en marxa de Can Bada és fruit del nostre treball, que abans de la moció de censura de PSC i PP, havia tancat el procés participatiu, hi havia pressupost i projecte i s'havia començat adjudicació. En aquest segon mandat  treballarem per una segona fase: la connexió del Torrent de la Font amb Turó de l'Enric, per crear un gran connector verd de ciutat reforçant la biodiversitat i el potencial d'educació ambiental. Dolors Sabater ha declarat que des del nou govern de Badalona “La candidatura a l’alcaldia que lidero defensarà i implementarà en el proper govern un urbanisme que segueixi apostant per la renaturalització de la ciutat, pels espais públics sostenibles.”. Oriol Lladó ha afegit que: “En el proper mandat anem a la segona fase, connectant el torrent de la Font amb Turó de l'Enric, per crear un gran connector verd de ciutat reforçant la biodiversitat i el potencial d'educació ambiental”.

S’inicien les actuacions per condicionar una àrea d’estada i un mirador al parc del Torrent de la Font

El passat dijous 31 de maig van començar les actuacions al parc del Torrent de la Font per condicionar una àrea d’estada i un mirador en direcció al torrent que alhora servirà per acollir les entrades i sortides de l’alumnat d’infantil de l’escola Bufalà. La intervenció s’està efectuant en l’entrada del parc, fet que ha significat l’eliminació d’algunes zones no senyalitzades que eren utilitzades per aparcar automòbils. L’adequació que es va iniciar dijous és una actuació conjunta entre l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.   L’actuació en el parc es farà en tres fases diferenciades. La primera, ja començada i que s’estendrà previsiblement fins al dia 15 de juny, consisteix en la protecció de la zona amb unes dunes suaus formades per terra compactada que permetrà generar un espai tranquil i recollit on s’instal·laran bancs perquè les persones puguin descansar i passar el seu temps d’oci. Aquestes dunes serviran alhora per delimitar l’accés a l’escola i restringiran la circulació incontrolada de vehicles al vial pavimentat que serveix per accedir al pati infantil. En aquesta primera fase també es procedirà a fer més regular la plataforma d’accés al parc i s’instal·larà una barana d’estaques amb corda en la mateixa per dotar-la de major seguretat.   A la tardor, aprofitant la baixada de temperatures i l’arribada de les pluges, començarà la segona fase d’actuacions, que consistirà a ressembrar de gram en la zona per tal de reforçar la densitat i qualitat del prat. La darrera fase de les actuacions tindrà lloc a l’hivern, quan es procedirà a la plantació d’arbres en l’àrea d’estada de manera que donin ombra als grups de bancs instal·lats i emmarquin el camí d’accés a l’escola.   Francesc Ribot, regidor del Districte 3 i de l’àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, ha explicat que l’actuació “suposa una gran millora per a les persones usuàries del Parc del Torrent de la Font, ja que ara disposen d’un espai més amable i clarament delimitat com a parc i sense cotxes”.

L’Ajuntament de Badalona realitza millores i arranjaments al parc del Torrent de la Font

L’Ajuntament de Badalona ha realitzat durant les darreres setmanes diverses actuacions de millora i arranjament al parc de la Torrent de la Font de la ciutat abans que, des del passat 1 de gener, aquest indret situat en el llindar dels barris de Bufalà i Morera passes a ser gestionat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Malgrat el canvi en la gestió del parc, el consistori seguirà efectuant actuacions de millora durant les setmanes vinents que encara resten pendents.   Les tasques d’adequació s’han efectuat a tant a les zones verdes, com als diferents elements de l’espai públic presents en el parc. En aquest sentit, en les àrees naturals s’ha escatat el paviment i s’han eliminat les males herbes, s’han regularitzat els xaragalls. Posteriorment s’han estès i compactat 150 tones de sauló sobre el terreny. Pel que fa la jardineria, s’ha fet una revisió i el manteniment de tot el sistema de reg i s’han netejat les canals de terra.   Les actuacions de millora en els espais del parc que no estan enjardinats  també han estat molt significatives. En les àrees de joc infantil, s’han reposat els elements trencats, netejat les pintades i grafits existents i s’ha reposat el sauló que hi ha sota els jocs. En les àrees de gossos també s’han arreglat les tanques i portes i s’han renovat les papereres que no estaven en les condicions adequades. Les tasques realitzades s’han centrat també a millorar i adequar les fonts del parc, en la reparació de bancs, baranes i altres elements del mobiliari urbà i en la reordenació i redreçament de la senyalització present en l’indret.