Bages

Totes les notícies

Tardà defensa el vot favorable a construir un nou país en la seva visita al Bages

ERC Bages es troba immersa en la campanya pel Sí en el referèndum de l'1 d'octubre i el passat dissabte va organitzar una maratoniana jornada d'actes amb el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà. El dirigent republicà va passar per Balsareny, Sant Vicenç de Castellet i Monistrol de Montserrat on va oferir un parlament i va respondre les qüestions que els assistents li van poder demanar en els torns oberts de paraules. Tardà va explicar als presents que 'no es menja de les banderes' i que el procés per a contruir una República catalana ha de servir 'per oferir a tota la ciutadania unes condicions de benestar dignes'. Va recordar que és la primera vegada en la història que les noves generacions viuen en condicions més difícils que l'anterior i que, davant aquest fet, necessitem un Estat amb un model econòmic i social que reverteixi aquesta situació. Tardà es va mostrar confiat que 'serem els que els catalans vulguin ser' i que, en tot cas, el problema el té el Govern espanyol: ' Què faran per impedir que consultem a la ciutadania?'. Creu que, a ulls del món, l'Estat espanyol cada vegada es va mostrant més autoritari i antidemocràtic.

ERC Bages presenta esmenes als PGE 2017 per valor de 87M€

Esquerra Republicana al Bages ha fet públic les esmenes que presentarà als Pressupostos Generals de l'Estat del 2017, coincidint amb l'actual tramitació i debat que s'està duent a terme a les cambres espanyoles. La portaveu d'ERC al Senat, la sallentina Mirella Cortès, ha estat l'encarregada de presentar les esmenes i ha estat acompanyada pel president comarcal d'ERC Bages, Albert Mulero, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy, i els alcaldes d'Avinyó i Monistrol de Montserrat, Eudald Vilaseca i Joan Miguel. El president comarcal ha iniciat les intervencions explicant que davant la possibilitat de presentar esmenes als pressupostos de l'Estat, des d'ERC Bages no s'ha volgut desaprofitar l'ocasió per fer-ho. Mulero ha denunciat l'estat precari de les finances d'alguns ajuntaments que impedeix, a l'administració més propera als ciutadans, poder tirar endavant amb alguns projectes. Una situació encara més agreujada en el cas de Catalunya pel dèficit fiscal que pateix. La senadora ha explicat que 'independentment del procés català, mentre estiguem dins l’Estat espanyol reclamarem fins l’últim cèntim, fins l’últim minut' i ha anunciat que ERC Bages presentarà una bateria d'esmenes -un total de 32- per valor d'uns 87M€. Les esmenes inclouen una varietat de projectes com rehabilitació de patrimoni, construcció de residències per a gent gran, millores en l'enllumenat públic i d'altres serveis municipals, o un pla de reconversió industrial i social de la conca minera potàssica del Llobregat. Cortès ha reconegut que les esmenes difícilment seran acceptades pel 'bloqueig polític i d'asfíxia econòmica del Govern espanyol cap a Catalunya', però que en tot cas 'no es volia deixar passar l'oportunitat de fer la reivindicació'. En total, ERC ha presentat 800 esmenes als pressupostos estatals de tot l'àmbit dels Països Catalans. La roda de premsa dels republicans ha tingut lloc davant l'estació de la Renfe a Manresa, un lloc simbòlic i que precisament ha motivat una de les esmenes tal i com ha explicat Aloy.

Tardà participarà dissabte en tres actes al Bages

Esquerra Republicana es troba immersa en la precampanya del referèndum i ha organitzat, per aquest dissabte 10 de juny, tres actes a la comarca del Bages que comptaran amb la intervenció del portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà. Tardà iniciarà la maratoniana jornada a Balsareny, on la secció local republicana ha organitzat un vermut-col·loqui al Bar el Casino (C/ Àngel Guimerà, 17) a les 12 del migdia. En acabar, el dirigent d'ERC es desplaçarà fins a Sant Vicenç de Castellet per a participar en el dinar popular que tindrà lloc a la Plaça de l'Ajuntament a partir de les 2 de la tarda. Finalment, Monistrol de Montserrat tancarà la jornada a les 6 de la tarda amb un acte a la Plaça de la Font Gran. Tots els actes són oberts al públic.

Comín explica a Manresa els pilars del sistema sanitari de la futura República catalana

Esquerra Republicana va celebrar un nou debat sectorial de la campanya La República que farem, en aquesta ocasió sobre el model de salut en el nou país. Un centenar d'assistents van escoltar les intervencions del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín, i de la presidenta de la Comissió Sectorial de Salut, Carme Bertral, i van poder participar en el debat posterior. Comín va iniciar el seu parlament recordant que per assolir un estat de benestar de primer nivell és necessari tenir les eines d'un Estat i sense la República catalana això no serà possible. Amb tot, malgrat el dèficit fiscal i l'infrafinançament que afecta especialment al sistema de salut, Catalunya disposa d'un sistema sanitari de referència a Europa i una de les claus d'aquest èxit ha estat que les grans lleis sanitàries s'han aprovat històricament per consens. El conseller va explicar que amb els instruments que es disposen actualment ja s'estan posant les bases del model de salut en el nou país. Així, les principals línies de treball i plans d'actuació del departament estan centrades en millorar el manteniment del sistema; a realitzar reformes encaminades a millorar l'equitat, qualitat del servei i fer-lo més sostenible econòmicament; i finalment adaptar-se als canvis estructurals com és l'envelliment de la població, els canvis culturals o la revolució tecnològica. Per la seva banda, la cardonina Carme Bertral va presentar l'acte i va enumerar els que va definir com a 'pilars de les polítiques sanitàries' en una República Catalana. Un sistema públic, equitatiu i universal, que garanteixi les mateixes oportunitats d'accés territorialment i prioritzant l'atenció primària, són alguns dels pilars que va esmentar.

ERC Sant Vicenç de Castellet prioritza un nou camp de futbol amb més usos

Davant de les informacions aparegudes sobre la reforma del camp de futbol, encara en avantprojecte, Esquerra Republicana de Sant Vicenç explica el posicionament al respecte. D’entrada, ERC entenem que l’esport és essencial per a un correcte desenvolupament de les persones, especialment infants, als quals ajuda al seu desenvolupament físic, mental i de valors. Per això creiem que fer inversions importants en equipaments ha d’estar avalada, sobretot en aquests casos, per un bon projecte esportiu més ampli (amb una vessant educativa important) i basat en una escola i equips de base. És més que evident la necessitat de Sant Vicenç de tenir un nou camp de futbol, un equipament digne, modern i adaptat als nous temps, que compleixi mides i normatives de seguretat exigides. Tot i que el poble té actualment una fantàstica oferta esportiva, no s’hi pot practicar el futbol, i un nou camp, a més, podria donar l’oportunitat de practicar altres esports. S’ha creat una comissió per opinar sobre el futur projecte de remodelació del camp -a la qual hem assistit-, tot i que amb absències inexplicables de figures molt vinculades i amb una llarga trajectòria en el món del futbol. Entenem que aquesta actuació és una prioritat legítima del Govern local, com legítima és la postura republicana de no considerar nostre aquest projecte, fet que no ha de sorprendre ningú perquè en els dos últims programes electorals ja apostàvem per la construcció d’unes noves instal·lacions, aptes per practicar-hi altres activitats esportives, en una altra ubicació, encara que comporti més temps. Cal tenir visió de futur, no ser curt-terminista i esperar per tenir la millor solució per a les necessitats locals. Reconeixem que és més complex d’aconseguir però, segons els plantejaments que hem fet, és possible situar-lo en un altre lloc del plànol municipal, fent el corresponent pla parcial per organitzar urbanísticament la zona. El camp actual ja feia anys que s’havia quedat petit, i ara hi ha importants problemes d’aparcament i de pas a la cruïlla entre Joan Cadevall i Maria Matilde Almendros, que es podrien agreujar si es desplaça el camp cap a aquest punt.

El conseller Comín participarà dimecres a Manresa en un col·loqui sobre polítiques sanitàries

Esquerra Republicana ha donat el tret de sortida a la pre-campanya pel sí en el referèndum i, a nivell de Bages, s'estrenarà amb la participació del conseller Toni Comín en un col·loqui sobre les polítiques sanitàries a la República catalana. L'acte tindrà lloc aquest dimecres, dia 31 de maig, a partir de dos quarts de 8 de la tarda a la Sala Gòtica de l'Hospital Sant Andreu de Manresa.   La salut és un dels pilars bàsics de l'Estat del benestar i des d'ERC es vol fomentar el debat i reflexió sobre quins haurien de ser els principals eixos de les polítiques sanitàries del futur país per a un sistema que, segons la formació republicana, hauria de ser públic, universal, equitatiu i integrat. L'acte és obert a tothom.

ERC Castellnou es mostra satisfeta per la rectificació de l'alcalde en el cas del vigilant municipal

Des del Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a Castellnou de Bages volem informar que, després de les demandes insistents d'informació fetes pel Síndic de Greuges en el cas del vigilant municipal –iniciades al desembre del 2015– amb reiterades demandes d'informació, obstaculacions, resolució i reiteració de resolució, l'alcalde, Francesc Martínez, finalment s'ha vist obligat a acceptar les recomanacions del Síndic. Volem també aclarir que la tramitació de la denúncia "Disconformitat amb el nomenament per part de l'Ajuntament de Castellnou de Bages d'un vigilant municipal sense haver convocat públicament la plaça" que provoca aquesta resolució ha estat realitzada per un veí de la vila, totalment aliè al nostre Grup Municipal. Contrasta aquesta resolució i la cronologia de la seva tramitació amb les reiterades declaracions del nostre alcalde als mitjans de comunicació, al Ple municipal i als veïns insistint en què tota l'arquitectura era legal i que era acceptada pels cossos de seguretat, fet que la resolució del Síndic demostra com a falsa. També volem denunciar que en data 21 de desembre del 2015 i 16 de març de 2016 es va acordar en Ple, i per tant d'obligat compliment, establir el Servei públic municipal de vigilants, votat per unanimitat pels grups polítics representats al consistori. Davant les reiterades demandes de posada en marxa del servei, l'alcalde s'excusa en la impossibilitat econòmica d'aplicació del mateix (35.000 € anuals). Contrasta aquest argument amb el cost del camp de futbol (630.000 €), la qual cosa demostra quines són les prioritats que Francesc Martínez té per a Castellnou.  

Ginesta afirma a Callús que les pensions estarien més garantides a la República catalana

Més de cinquanta persones de Callús van assistir divendres, dia 12 de maig, a una xerrada de Josep Ginesta, secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, sobre treball i pensions a la futura República catalana. Ginesta va explicar, en un estil senzill i didàctic, però alhora rigorós, les relacions entre mercat de treball i pensions. Va deduir que un mal mercat de treball -amb contractes precaris, sous baixos i altres conseqüències negatives de la crisi- posa en qüestió el futur de les pensions. Per això, cal millorar les condicions laborals, tenir contractes de més durada i estables, així com llocs de treball amb més formació –i persones més ben formades. També va remarcar la necessitat de més formació per fer front a les incerteses laborals actuals i de futur, de manera que les persones es puguin adaptar a la flexibilitat del món laboral actual i futur. Respecte de les pensions en la futura república i atès que a Catalunya el mercat de treball és molt millor que a Espanya, va assegurar que estan més assegurades que no pas en la situació actual, en què depenem d’un govern que ha malbarat els recursos de la “guardiola” de les pensions i no ha fet polítiques actives per millorar l’ocupació. Ginesta va respondre totes les qüestions que se li van plantejar, entre altres com pot un ajuntament d’un poble petit ajudar de manera activa les persones que busquen feina. L’acte va ser organitzat per ERC Callús i va ser presentat per Mireia Lladó, presidenta de la secció local.

ERC Callús organitza una xerrada sobre treball i pensions a la República Catalana

La secció local d'ERC a Callús ha organitzat, per aquest divendres 12 de maig, una xerrada-col·loqui sobre les pensions i l'àmbit laboral a la República Catalana, on s'abordaran qüestions com el futur de les pensions, la seva viabilitat en el nou país o les polítiques d'ocupació. L'acte tindrà lloc a les vuit del vespre al Casal del Poble i comptarà amb la intervenció del secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Josep Ginesta. Els assistents podran formular les qüestions i dubtes que tinguin. Es tracta d'un acte més de la campanya La República que farem, un procés participatiu que vol acostar a la ciutadania el debat sobre el futur nou país i on es poden fer arribar propostes i dubtes.