Bages

Totes les notícies

Xerrada sobre el món agrari a Oló

El dimecres 3 de novembre, al secció local d'ERC va organitzar una xerrada amb el títol: El món agrari a Catalunya. Realitat i futur. Es va convidar expressament a tots els representants del municipi i cal dir que hi havia quasi tota la gent que treballa al món pagès. La xerrada la va fer Dionís Guiteras que a més a més de ser empresari (distribució de productes ecològics) és secretari de la sectorial d'agricultura d'ERC. Va ser un èxit i es va acabar amb un refrigeri a base de productes del Moianès.

Inauguració local Moianès

ERC - JERC de Moià i el Moianès inaugura local

Diumenge al migdia se celebrà la inauguració de la seu de la secció local d'Esquerra a Moià, situat al carrer de Sant Antoni. La inauguració del local, que també serà la seu de la comarcal del Moianès i de les JERC, ha començat prop de les 12 del migdia amb una xerrada col·loqui de les JERC. En aquesta xerrada, com a acte central de les JERC de la Catalunya Central, hi ha participat Gemma Lago, cap de llista de les JERC a les eleccions al Parlament i número 9 per Barcelona, i Josep Culí, candidat número 1 de les JERC - Catalunya Central a les mateixes eleccions. La xerrada s'ha centrat en la feina feta per les JERC des de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya i sobre el per què és important que Esquerra i les JERC continuïn essent decisius per governar. Seguidament s'ha ofert un vermut al carrer per, al voltant de la 1 del migdia, continuar amb una xerrada a càrrec d'Anna Simó, candidata número 3 per Barcelona a les eleccions al Parlament. Anna Simó, que fa 4 anys ja va apadrinar la comarcal del Moianès en el moment de la seva creació, ha esperonat a la militància i la ciutadania a participar de la vida política del país i del municipi i a ser valents per continuar amb la lluita per fer polítiques d'esquerra i independentistes.

Oriol Junqueras

L'eurodiputat Oriol Junqueras dissertà sobre l'independentisme a Navarcles

Amb el títol de “L'independentisme a Europa durant els darrers 100 anys”, la Secció Local de Navarcles convidà l'eurodiputat Oriol Junqueras per il·il·lustrar als convidats a aquesta xerrada/col·loqui. Davant d'una seixantena de persones, Junqueras repassà la història de l'independentisme a Europa en la darrera centúria i després argumentà amb criteris econòmics i de sentiment la possible independència de Catalunya. En un viu col·loqui amb els assistents, l'acte que havia començat a ¾ de 9 finalitzà a quarts d'11 de la nit, moment en el qual la secció local navarclina d'ERC oferí un refrigeri al assistents.

Simó, Cullell i Mulero

Anna Simó i Pere Cullell a Castellbell

Bona Xerrada a Castellbell I El Vilar. Entre els assistents, l’actual alcalde Agustí Navalles del grup Independents, el primer tinent d’alcalde en Josep Torras acompanyat d’alguns militants de CiU i també va venir el nou mossèn, recentment arribat del Congo. L’Albert Mulero va començar la xerrada fent esment a la mort d’en Joan Solà, eminent lingüista i catedràtic que ens deixa una empremta important al costat dels més il•lustres catalans. “Ha mort un patriota, en el sentit més ampli de la paraula, que va defensar la llengua catalana al llarg de tota la seva vida”. També va evidenciar i justificar la manca d’autoestima dels catalans dient que estem sotmesos a diari a la pressió espanyola. Sense anar més lluny, aquest dia també es publicava als mitjans la decisió del TSJC, d’aplicar mesures cautelars arrel de la sentència del TC, per tal de no discriminar l’espanyol a l’Ajuntament de Barcelona i a la Diputació de Lleida. La intervenció d’en Pere Culell va ser molt enriquidora i humana, molt propera. Ens va parlar del compromís de la ciutadania i del seu paper actiu, tant a la societat com a la política. Ens va explicar una cosa tant evident com que no val la queixa, si no va acompanyada de propostes i de compromís que facin possibles els canvis necessaris. Ell n’és un exemple. Ens va parlat també dels nivells d’implicació dels quals, el més elemental i responsable és anar a votar. Conseqüent amb aquesta manera d’entendre la societat i la vida, va haver d’acceptar presentar-se com alcaldable per ERC a Manresa quan li van demanar. Durant la intervenció de l’Anna Simó que substituïa la Laura Vilagrà, va explicar detalladament i en només una mitja hora els moments més importants de l’acció de govern d’ERC aquesta legislatura que acaba. Ens va explicat que ERC va tenir la oportunitat d’entrar a govern i no la van desaprofitar, perquè des de la oposició és molt difícil fer política i sobretot ser decisius.

Cardona 2

Una setantena d'alcaldes i regidors del Bages es reuneixen a Cardona per posar en comú les polítiques municipals d'Esquerra

El passat divendres va tenir lloc al Vilar Rural de Cardona, una trobada d'alcaldes i regidors d'ERC del Bages. Van assistir una setantena de persones. La trobada va servir per posar en relleu la feina duta a terme pels sis alcaldes republicans al Bages (Calders, L'Estany, Monistrol de Montserrat, Sant Feliu Sasserra, Santpedor i Santa Maria d'Oló), més l'alcalde pedani de Cabrianes. En aquesta darrera legislatura. Incrementar la participació ciutadana, promoure energies alternatives, com és el cas de Calders amb la depuradora verda o el reciclatge porta a porta de Santa Maria d'Oló o Santpedor, i el tema de la LED a l'Estany. També cal destacar la recollida de residus porta a porta a Santpedor i Santa Maria d'Oló amb èxits reconeguts arreu de Catalunya. De Monistrol cal destacar la importància que ha tingut el turisme en aquests darrers anys, aprofitant que tenen la icona de Montserrat. A part d'aquestes actuacions, van remarcar la bona feina de gestors en els ajuntaments que han fet, ja que en molts casos es van trobar ajuntaments desestructurats econòmicament, després que els governs anteriors els deixessin endeutats, amb liquidacions de pressupostos pendents i sense gaire obres de govern fetes. El fet d'endreçar els ajuntaments ha estat una marca pròpia d'ERC. Així com també totes aquelles polítiques anteriorment anomenades. També es va voler remarcar el paper que s'ha tingut en les consultes populars, on ERC ha tingut un pes important en tots els municipis on s'ha ajudat sempre en que les consultes es poguessin fer en les millors condicions possibles, i sempre tenint el recolzament dels ajuntaments governats per ERC. L'alcalde pedani de Cabrianes va explicar el què representa la seva figura, i que gràcies al govern d'ERC a Sallent en la passada legislatura, Cabrianes ha adquirit més autogovern, fet que amb el govern de CiU ha trobat moltes traves per poder desenvolupar les seves funcions. Finalment, el President del Consell Comarcal, així com també els consellers comarcals d'Educació i Turisme, van fer balanç de la feina feta en aquests darrers anys, on s'han pogut desenvolupar polítiques per fer evolucionar la comarca, com per exemple, la remodelació dels sistemes de serveis de menjador i el transport escolar, pel què fa a educació; i la implementació dels projectes del Parc geològic i miner, i també el projecte del turisme aprofitant que el Bages va ser un important focus del Maquis.

Puigcercós Ecoviure 1

Puigcercós visita la fira Ecoviure

Aquest dissabte 16 de novembre, el president d'ERC Joan Puigcercós, ha visitat la fira Ecoviure a Manresa. Ecoviure és una fira dedicada a la vida ecològica en un món sostenible i solidari. Puigcercós ha estat acompanyat per la regidora de medi ambient de Manresa, Alba Alsina, la diputada Laura Vilagrà i altres membres comarcals del partit. En declaracions fetes a mitjans locals ha destacat la importància de la fira com a eina de promoció econòmica de la Catalunya central i s'ha mostrat convençut de la capacitat de l'economia verda com a motor de la sortida de la crisi.

Anna Simó i Josep Candàliga

Anna Simó a Artés

El dijous 14 d'octubre a Artés, i amb assistència d'un nombrós públic, la portaveu d'ERC al Parlament de Catalunya Anna Simó, explicà als assistents els motius del Pacte d'Esquerra de l'actual legislatura i els condicionants que posa Esquerra per pactar després de les eleccions del 28 de novembre.

Ofrena a Lluís Companys a Sant Joan de Vilatorrada - 1

Ofrena floral a Lluís Companys

La secció local d'Esquerra a Sant Joan de Vilatorrada ha participat en l'ofrena floral que ha tingut lloc, aquest matí, al monument a Lluís Companys, per commemorar el 70è aniversari de l'assassinat del President de la Generalitat de Catalunya.

Demà vaga general

Com ja sabeu, Esquerra Republicana de Catalunya dóna suport a la vaga de demà i per això mateix us convidem a assistir a les manifestacions que es facin arreu del país. A Manresa la manifestació convocada de forma unitària per la UGT i CCOO en contra de la reforma laboral sortirà a les 11 del matí de la plaça 11 de setembre i recorrerà el passeig de Pere III, el carrer Guimerà i el punt final es posarà a la plaça de Sant Domènec. A més, per altra banda, la CGT ha convocat una marxa, també a Manresa, que sortirà a 2/4 de 12 de la Ben Plantada.