Bages

Totes les notícies

Puigcercós Ecoviure 1

Puigcercós visita la fira Ecoviure

Aquest dissabte 16 de novembre, el president d'ERC Joan Puigcercós, ha visitat la fira Ecoviure a Manresa. Ecoviure és una fira dedicada a la vida ecològica en un món sostenible i solidari. Puigcercós ha estat acompanyat per la regidora de medi ambient de Manresa, Alba Alsina, la diputada Laura Vilagrà i altres membres comarcals del partit. En declaracions fetes a mitjans locals ha destacat la importància de la fira com a eina de promoció econòmica de la Catalunya central i s'ha mostrat convençut de la capacitat de l'economia verda com a motor de la sortida de la crisi.

Anna Simó i Josep Candàliga

Anna Simó a Artés

El dijous 14 d'octubre a Artés, i amb assistència d'un nombrós públic, la portaveu d'ERC al Parlament de Catalunya Anna Simó, explicà als assistents els motius del Pacte d'Esquerra de l'actual legislatura i els condicionants que posa Esquerra per pactar després de les eleccions del 28 de novembre.

Ofrena a Lluís Companys a Sant Joan de Vilatorrada - 1

Ofrena floral a Lluís Companys

La secció local d'Esquerra a Sant Joan de Vilatorrada ha participat en l'ofrena floral que ha tingut lloc, aquest matí, al monument a Lluís Companys, per commemorar el 70è aniversari de l'assassinat del President de la Generalitat de Catalunya.

Demà vaga general

Com ja sabeu, Esquerra Republicana de Catalunya dóna suport a la vaga de demà i per això mateix us convidem a assistir a les manifestacions que es facin arreu del país. A Manresa la manifestació convocada de forma unitària per la UGT i CCOO en contra de la reforma laboral sortirà a les 11 del matí de la plaça 11 de setembre i recorrerà el passeig de Pere III, el carrer Guimerà i el punt final es posarà a la plaça de Sant Domènec. A més, per altra banda, la CGT ha convocat una marxa, també a Manresa, que sortirà a 2/4 de 12 de la Ben Plantada.

Josep Huguet i Jordi Subirana

El conseller Huguet explica a Sant Vicenç com "Sortir de la crisi i guanyar la llibertat"

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va participar el passat dilluns a Sant Vicenç de Castellet en la clausura de l’exposició "100 anys d’estelada" amb una xerrada sobre com “Sortir de la crisi i guanyar la llibertat”. Després d’analitzar com les societats occidentals han arribat a la primera gran crisi global (creixement de la població, integració d’economies emergents al mercat mundial, final de la bombolla immobiliària, manca de matèries prieres i augment de preus, crisi energètica, crisi financera..), Huguet va explicar que Catalunya ha de ser competitiva, innovadora, creativa i oberta al món per a superar-la. Ho han de ser les empreses, però també les persones, va afegir, que han de recuperar valors perduts com l’esforç i el treball. Des de l'administració, va continuar Huguet, també s'ha de facilitar l’auge de nous sectors econòmics que poden ajudar el país a sortir de la recessió, com, en l’àmbit energètic, la geotèrmia, la fotovoltaica, la gestió intel·ligent de l’aigua..., i molts altres. Catalunya, va explicar, lamentablement té el greuge afegit que l’Estat espanyol no està fent moviments per canviar el model socioeconòmic que ha de fer superar la crisi i ajudar el país i els seus ciutadans a posicionar-se millor davant el nou cicle que ha començat. Ni políticament ni econòmicament, va assegurar. Huguet va afirmar que l’Estat espanyol no és capaç d’afrontar les reformes imprescindibles en aquests moments: subsidi d’atur, reforma laboral (consensuada), pensions,... sinó que fa passos enrere amb frivolitats com el Pla E per als Ajuntaments. La independència, doncs, ha d’ajudar a Catalunya a viure millor, en definitiva, a consolidar l'estat del benestar , i qui fa anys que està treballant per aconseguir-ho és ERC, va recordar el manresà, que té a darrere una història, una trajectòria, uns resultats electorals; té a Macià, Tarradellas, Irla i Companys, i és qui ha ajudat, des del Govern, a fer reformes importants, amb els pactes nacionals de l’Educació, de la Immigració, de la Recerca i la Innovació, a crear estructures d’estat i a posar l’independentisme en el centre del debat polític.

Tresserras embadaleix Manresa

La sala petita del teatre Kursaal de Manresa va acollir, el passat dijous 23 de setembre, una conferència que sota el títol “Fent cultura d’Estat” va pronunciar el Conseller de Cultura Joan M. Tresserras. L’acte, que estava organitzat conjuntament per la Secció Local de Manresa i la Comarcal del Bages, va congregar un centenar llarg de persones que no es van voler perdre l’ocasió de veure i escoltar una de les veus més autoritzades que tenim per explicar l’obra i el canvi que Esquerra ha propiciat al si del govern de la Generalitat de Catalunya. Presentada pel candidat d’ERC a l’Ajuntament de Manresa, Pere Culell, la primera d’intervenir va ser la diputada al Parlament i alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, que va glossar el moment històric que estem vivint i va introduir el conseller. Tresserras, que una estona abans ja havia atès els mitjans de comunicació, de seguida es va posar el públic a la butxaca amb una primera part de la conferència que va ser una autèntica exhibició d’eloqüència. Va captivar tothom amb un discurs erudit i ferm que combinava a parts iguals l’anàlisi històricopolítica del moment que estem vivint amb una privilegiada visió de futur. En la segona part del seu discurs va repassar l’obra de govern que s’ha portat a terme a la Conselleria de Cultura des que Esquerra en va assumir la responsabilitat, posant especial èmfasi en tot allò que fa referència a la construcció nacional. L’acte va ser seguit amb gran interès per un públic embadalit que va esclatar en una llarga ovació un cop va acabar. La xerrada va acabar amb un breu torn de preguntes que va trobar continuïtat en un refrigeri que es va oferir al vestíbul del teatre manresà. Allí, els comentaris eren de gran satisfacció i tothom va mirar de trobar un moment més per, copa de cava en mà, comentar la jugada amb amics i coneguts. El mateix Tresserras es va quedar conversant amb els assistents i responent totes les preguntes que se li van fer fins ben tard.

Debat a Cardona

Debat a Cardona

Ahir a Cardona en el marc dels actes de l'Aplec 18 de setembre hi va haver un interessant debat on els representants dels partits polítics van expressar la seva posició i posicionament pel futur de Catalunya desprès de l'Estatut malmès pel TC. Evident discrepància i fer entre els partits espanyolistes i independentistes. CIU vol el concert econòmic i creu que els catalans encara no estan preparats per la independència, CUP vol la Independència en una Catalunya d'esquerres , Esquerra vol que el poble català es defineixi en una consulta vinculant, per IV cal fer canvis en la Constitució espanyola, pel PSC cal reconduir el que ha dit el TC i no vol la independència de Catalunya, Reagrupament i Solidaritat aposten per declarar unilateralment la independència de Catalunya si al Parlament Català hi ha la majoria suficient.

Isabel Taulats, Laura Vilagrà i Enric Armengol durant l'acte.

Vilagrà encoratja Gaià a participar a la consulta independentista

Aquest divendres es va celebrar a Gaià un acte informatiu de la Consulta sobre la Independència que tindrà lloc al municipi aquest diumenge, 5 de setembre. Organitzat per la comissió Gaià Decideix, va assistir una nombrosa representació de veïns i veïnes i va comptar amb la presència de la Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor i presidenta de la plataforma Decidim.cat. Acompanyada per Isabel Taulats, membre de la comissió i per Enric Armengol, alcalde del municipi que inclou el nucli de població de Galera, Vilagrà va explicar la motivació de les consultes i tot l'argumentari per portar-les a terme. Va fer especial esment en la importància que la ciutadania pugui expressar-se lliurement i poder debatre sobre la independència amb normalitat democràtica, tot fent una crida als votants del "no", com a mostra d'aquesta normalitat. La consulta - va seguir Vilagrà- representa una oportunitat i va felicitar la organització per l'èxit de participació que és segur tindran i per sumar-se als més de cinc cents municipis del Principat, inclosos la trentena de bagencs, que ja l'han celebrada. Els assistents van aportar opinions i les seves idees, i va haver un col·loqui enriquidor. Va quedar palès que les consultes, col•lateralment, ajuden a la cohesió social i a les coneixences de les persones tot compartint, transversalment, objectius comuns. S'ha fet coincidir la data de la Consulta dins del marc de la Festa Major.

diada 2010

Diada nacional de Catalunya

Benvolguts/des, Com sabeu, aquest proper cap de setmana hi haurà un munt d'actes per celebrar la Diada Nacional. En arribar l'11 de setembre tots els catalans, d'una manera o altra, ens disposem a commemorar aquesta efemèride. L'actualitat política de Catalunya ens ofereix prou elements de debat i de posicionament de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Amb tot, el que ens cal és demostrar i manifestar la nostra voluntat de ser i decidir el què volem ser com a nació. Tots els actes que es celebren arreu ens conviden a participar-hi. Us convidem a participar als actes del vostre poble o ciutat, sinó afegiu-vos als actes més rellevants que es faran a Manresa, Moià o Cardona. No us descuideu de penjar estelades als balcons i finestres. Us recordem que a la seu d'ERC a Manresa tenim senyeres i estelades. Que tingueu un bona Diada!