Bages

Notícia

ERC Navàs alerta que la residència augmenta el dèficit en 90.000€

El dilluns 13 de febrer, en el Ple extraordinari per aprovar els pressupostos municipals de Navàs per a l'any 2017, el grup municipal d'Esquerra va alertar que, segons la documentació adjunta al pressupost, l'any 2016 la Residència d'Avis de Navàs, tot i rebre 210.000€ de l'Ajuntament, va acabar amb un dèficit pressupostari provisional de 30.739€, el que significa que en total el dèficit real provisional és de 240.739€, exactament 87.426€ més que l'any anterior.

Davant aquestes xifres el republicans es van mostrar crítics amb el pressupost per aquest any, ja que es preveu un fort augment de la partida de productes alimentaris (10%), i més tenint en compte que és generalitzada l’opinió que a la residència ja dóna un molt bon servei de menjador. En tot cas, els tres regidors d'Esquerra no veuen malament que es vulgui millorar un aspecte que ja funciona, però creuen que seria millor dotar de pressupost altres partides on hi ha més mancances, com el manteniment: el sostre de la sala d’infermeria o les parets de les habitacions, per exemple. També és necessari fer més lavabos a la sala d'alta dependència i, fins i tot, ampliar la mateixa sala. I si es vol millorar l'alimentació dels residents és millor tenir més personal dedicat a péixer els avis.

En el mateix ple, ERC va criticar que es continua carregant el cost total d'un electricista al servei de distribució d'aigua potable, quan aquest no fa la seva feina en aquesta àrea. Enguany, a més, s’hi suma el cost del gerent, que també és gerent del complex esportiu EIX i organitzarà la municipalització del servei de recollida d'escombraries. ERC Navàs sempre ha defensat que els ingressos generats per l'aigua han de ser utilitzats exclusivament per pagar l'aigua. És absurd que el cost del gerent més l'electricista equivalguin el 20% del pressupost del servei de distribució d'aigua.

Els regidors d'Esquerra van votar no al pressupost del govern de la CUP, el qual va ser aprovat gràcies a la seva majoria absoluta i amb el vot en contra de la resta de forces polítiques.