Bages

Notícia

ERC Bages dóna per finalitzat el pacte de govern amb el PSC al Consell Comarcal

El juny de 2015 ERC, PSC i ICV van signar un acord per tal d’establir un govern al Consell Comarcal del Bages. En aquell pacte, s’expressa que les formacions polítiques signants defensaran el dret a decidir i seran respectuosos amb la voluntat majoritària del poble català, així com amb les seves institucions elegides democràticament per la ciutadania a les eleccions del 27 de setembre del 2015.
 
Vista la complicitat del PSC amb l’acord del PP, PSOE i Ciudadanos en l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola contra les nostres institucions i la voluntat majoritària del poble de Catalunya, reiterada pels seus dirigents aquests darrers dies, l’Executiva Comarcal d’ERC Bages, d’acord amb el seu grup al Consell Comarcal del Bages, dóna per trencat el pacte de govern amb el PSC en aquest ens. ERC considera que l’aplicació de l’article 155 és l’atemptat més greu contra les institucions de Catalunya des del franquisme.
 
Amb tot el respecte per les persones, constatant la bona entesa que hi ha hagut en la gestió i reconeixent la bona feina feta de tot l’equip de govern des de la signatura del pacte, ERC considera que no pot continuar treballant amb un partit que es posa al costat del PP, PSOE i Ciudadanos en l’aplicació de mesures repressives tan greus
pel país.
 
El cessament del Govern de la Generalitat, la intervenció del Parlament de Catalunya i de les finances de la Generalitat, el control dels Mossos d’Esquadra o l’amenaça al nostre model educatiu i els mitjans de comunicació públics, són incompatibles amb els ideals de país i els valors republicans d’Esquerra Republicana de Catalunya. Les darreres hores també hem viscut amb estupefacció la participació del primer secretari dels socialistes catalans a la manifestació a favor de la unitat d’Espanya, compartint espai amb els partits espanyolistes, la ultradreta, la Falange, i on s’exigia l’empresonament del President de la Generalitat de Catalunya, democràticament escollit pel poble. Aquests posicionaments són totalment indefensables i inacceptables per part d’ERC.
 
Els consellers d’ERC Bages seguiran treballant al govern del Consell Comarcal en minoria amb ICV, en el darrer tram de la legislatura, i buscaran activament acords puntuals amb la resta de formacions polítiques.