Bages

Notícia

L’arquitecte i urbanista David Aaron López s’incorpora al projecte d’Esquerra Manresa

Esquerra Manresa ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa que l’arquitecte i urbanista David Aaron López Martí s’incorpora al projecte de la formació republicana per al mandat 2019-2023. Tota una declaració d’intencions per aconseguir que Marc Aloy sigui el proper alcalde de la ciutat de Manresa. En paraules del mateix Aloy, es tracta d’una incorporació que “suma esforços i suma persones que són molt competents i molt vàlides, perquè el nostre objectiu és que, amb l’ajuda de totes i tots, fem possible que Manresa faci un autèntic salt endavant”. El candidat a l’alcaldia per Esquerra també ha ressaltat que la incorporació de David Aaron López “representa el retorn del talent cap a Manresa, que tan necessari és”.
 
Nascut a les Escodines el 1968, David Aaron López Martí compta amb una àmplia trajectòria en l’àmbit professional de l’urbanisme dins de l’administració. És arquitecte, tècnic urbanista i té un màster professional en estudis territorials i urbanístics. Ha estat arquitecte dels ajuntaments de Sabadell, Navarcles, Avinyó i Sant Fruitós de Bages, on té la plaça de funcionari, i també director dels Serveis Territorials a l’Ajuntament de Badia del Vallès. El 2008, en rebre una oferta “irrebutjable”, va fer les maletes per marxar cap a Eivissa, on ha estat director tècnic de l’empresa pública de Turisme del Consell Insular d’Eivissa i, posteriorment, director insular de Territori i Mobilitat del mateix consell.
 
Soci i membre de l’executiva de Ciuadans pel Canvi que presidia Pasqual Maragall, López es declara ideològicament “d’esquerres, republicà i catalanista”. Sempre com a independent, ha estat regidor de govern de Callús (1995-2003) i alcalde d’aquesta població del Bages (2003-2008). Durant els 13 anys que va ser al consistori callussenc, també va ser conseller comarcal.
 
Després d’uns anys a Eivissa, ara retorna a la seva Manresa per sumar-se al projecte que lidera Marc Aloy. Com diu, “tenia molt clar que, algun dia, treballaria per la meva ciutat. El Marc i Esquerra em donen l’oportunitat, i ho agraeixo de tot cor. Perquè sempre m’he identificat amb la Manresa republicana dels meus avis, aquella Manresa en esplendor cultural, social, econòmica i política. Aquella ciutat que era referent, amb potents infraestructures. Una Manresa que, avui, ja és història, però que estic segur que amb el Marc, i amb el suport de tots els manresans i manresanes, aconseguirem retornar al lloc que es mereix. Necessitem recuperar el pes polític per exercir com a capital i influir per aconseguir el que la ciutat requereix: posar Manresa a 60 minuts de Barcelona i tenir vies ràpides per ser competitius són objectius prioritaris”. 
 
Durant la seva intervenció, López també ha parlat de projectes per millorar la mobilitat interna de la ciutat, i també ha parlat de barris: “pensem molt en la identitat dels barris, calen projectes específics per a cada un d’ells, necessitem elements de referència que reforcin la identitat de cada barri, de cada espai públic”.
 
 
 
El Pont Nou, punt d’enllaç de projectes
La roda de premsa s’ha realitzat al mig del Pont Nou de Manresa, al Parc del Cardener, un dels objectius prioritaris del programa d’Esquerra. El cap de llista, Marc Aloy, ha explicat que el Parc del Cardener “és un dels grans actius d'aquesta ciutat, un dels elements més representatius de l’Anella Verda. S’hi ha intervingut durant anys, però queda molta feina per fer”. I hi ha afegit: “Si som capaços de completar l'obertura de la ciutat cap al riu, redescobrirem un gran parc de més de 8 quilòmetres de llargada, el més gran i proper a la ciutat per destinar-lo al lleure, l'esport, a la salut. Un parc que volem viu i ben connectat a tots els barris que travessa, un parc que ha de ser un punt de trobada d’aquesta ciutat verda que volem”.
 
De manera simbòlica, Aloy també s’ha referit al pont com “una infraestructura que salva obstacles, que fa d'enllaç, que és sinònim de diàleg, de cooperació, d'entesa. Hem d’allargar la mà a tots els pobles de la comarca i de la Catalunya Central. Perquè no hem de ser capital perquè així ho digui una llei o un reglament, ho hem de ser perquè exercim el lideratge, sempre des de la cooperació i el respecte amb tots els municipis”. I ha conclòs: “Manresa ha d’abanderar els grans reptes que tenim com a territori: en infraestructures, en polítiques econòmiques que generin llocs de treball, en la preservació del paisatge i, també, en la recuperació d’un pes polític de país. Perquè un territori sense capital no és un territori. De la mateixa manera que una capital tampoc ho pot ser si no és reconeguda pel conjunt del territori que vol representar”. 
 
Com a reblat David Aaron López, “la Catalunya Central es mereix una Manresa potent i líder. Crec que Esquerra, amb el Marc com a alcalde, ho pot fer, perquè té el projecte”.
 
 
Currículum de David Aaron López i Martí
Nascut a Manresa, al barri de les Escodines, el 12 de febrer del 1968.
 
Trajectòria professional:
-Arquitecte (UPC 1995), Tècnic Urbanista (2003 EAPC, UPC i UPF) i Màster Professional en Estudis Territorials i Urbanístics (2003 EAPC, UPC i UPF).
-Arquitecte a l’Ajuntament de Sabadell (1994-1996).
-Arquitecte a l’Ajuntament de Navarcles i Avinyó (1995-1998).
-Arquitecte funcionari a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages (des de 1998).
-Director dels Serveis Tècnics Territorials a l’Ajuntament de Badia del Vallès (2003-2004).
-Director Tècnic de l’empresa pública de turisme del Consell Insular d’Eivissa (2008-2011).
-Director Insular de Territori i Mobilitat del Consell Insular d’Eivissa (2015-2019).
 
Trajectòria política:
-Regidor de l’equip de govern de Callús (1995-2003).
-Alcalde de Callús (2003-2008).
-Conseller Comarcal al Consell Comarcal del Bages (1995-2008).
-Soci i membre de l’executiva de Ciutadans pel Canvi (2002-2008).