Bages

Notícia

L’agent d’acollida Jamaa Mbarki i la mestra Gina Sonia Plopu s’incorporen al projecte d’Esquerra

Esquerra Manresa ha anunciat aquest dimecres a la tarda que l’actual agent d’acollida de l’Ajuntament de Manresa, Jamma Mbarki, i la mestra manresana d’origen romanès Gina Sonia Plopu, s’incorporen al projecte de la formació republicana per al mandat 2019-2023. 

En paraules del candidat a l’alcaldia, Marc Aloy, es tracta de dues incorporacions que “defineixen molt bé el model de ciutat que Esquerra vol per a Manresa, un model amb igualtat d’oportunitats per a tothom, i amb una participació activa de tots els manresans i manresanes, sigui quin sigui el seu origen”. I hi ha afegit: “Tant el Jamaa com la Gina són persones que des de fa anys ja participen activament de la vida social i cultural de Manresa, i ara fan el pas de participar també de la vida política. Les candidatures han de reflectir la realitat de la ciutat, i Manresa és diversa i complexa, és plural i és multicultural. Tenim molt clar que Manresa és de tots i l’hem de fer entre tots, i també tenim molt clar que ningú ha de renunciar als seus orígens”.

Jamaa Mbarki va arribar a Catalunya el 1988, amb 18 anys, i per motius laborals va venir a Manresa, ciutat de la qual és ciutadà des del 1991. Va estudiar dos anys a la facultat de Dret del Marroc. D'allí va néixer la seva implicació en el món sindical. Durant quatre anys ha estat delegat de Comissions Obreres en una empresa privada i des d’en fa 12 ho és al comitè de l’Ajuntament de Manresa, on treballa des del 2000.

Des del 2008 és l’agent d’acollida de l’Ajuntament, feina que li ha permès acumular una experiència molt vàlida, que sempre ha estat acompanyada de la formació en l’àmbit de la nova ciutadania i l’acollida, així com en l’àmbit de l’estrangeria. Mbarki és la porta d’entrada a la ciutat. Ha acompanyat centenars i centenars de persones en el seu procés d’establiment a Manresa.

Gina Sonia Plopu va néixer a Romania, on es va titular com a mestra d’educació infantil i primària, i va cursar també estudis de Psicologia. Des de la seva arribada a Manresa, el 2007, ha estudiat Llengua Catalana i Castellana per tal de convalidar els seus estudis i poder exercir la seva professió, i ha ampliat horitzons amb un Màster sobre Investigació i Canvi Educatiu, cursat a la Universitat de Barcelona. A banda, ha estat també voluntària en la formació d’adults i en el reforç escolar.

És una persona molt implicada en l’activitat de la comunitat romanesa a Manresa —actualment és l’actual presidenta de l’Associació de Romania a Manresa i al Bages—i aposta “per la igualtat d’oportunitats i per la participació activa de totes les persones a la nostra ciutat”.

Reflectir la diversitat de la ciutat
Amb Jamaa Mbarki i Gina Sonia Plopu, Esquerra Manresa incorpora a la seva candidatura persones que reflecteixen la pluralitat de la ciutat. La nostra societat és més diversa que mai i, aquest fet, és un repte i una riquesa. De fet, la ciutat de Manresa compta amb un 17% de veïns nascuts fora del país, essent precisament les comunitats del Marroc i de Romania les més representades.

Com ha apuntat Marc Aloy, “no es pot fer una República sense diversitat”. El projecte que proposa Esquerra és inclusiu: “És un projecte en el qual ningú ha de renunciar a la seva identitat d’origen, compartint tots alhora la identitat catalana del país i de la ciutat on vivim”. I hi ha afegit: “Compartim la voluntat de viure junts, amb igualtat d’oportunitats. Compartim poder viure en condicions dignes. Compartim defensar la democràcia, el dret a decidir, els drets a l’educació, al treball, a l’habitatge, als serveis sanitaris i a la cultura. Per això promourem accions que facilitin el contacte, la convivència i l’intercanvi en tots els àmbits: des de l’escola fins a la vida associativa”. I ha reblat: “Quan diem que Manresa ha de ser una Ciutat de Trobada ens referim precisament a això. A crear ponts de diàleg, a trencar murs per poder-nos relacionar millor els uns amb els altres. Els ciutadans de Manresa, vinguin d’on vinguin, són manresans”.

L’aposta d’Esquerra per incorporar la diversitat de la nostra societat a les institucions ja es reflecteix ara al Parlament i al Govern de Catalunya, també al Congrés i al Senat Espanyol, i ho farà en les properes llistes municipals de moltes ciutats.