Bages

Notícia

ERC i JuntsxCat signen un acord de govern al Consell Comarcal del Bages per al mandat 2019-2023

Les eleccions municipals del maig de 2019 han configurat una nova composició dels ajuntaments de la comarca i també del Consell comarcal del Bages, encapçalat pel grup comarcal d’ERC-AM. En el seu moment, el grup republicà ha proposat la formació d’un Govern ampli i de consens a aquelles formacions sobiranistes i republicanes que formaran part del ple del consell (JuntsxCat, CUP i Comuns). Aquesta voluntat s’ha concretat i plasmat en un acord entre els grups d’ERC-AM i JuntsxCat (amb qui s’ha trobat aquesta reciprocitat) per a la formació d’un govern sòlid, plural i il·lustratiu del conjunt de la població bagenca. Així, les dues formacions, amb 13 i 9 conselleres i consellers respectivament, representem el 66,6% del ple del Consell, el 75% de les alcaldies de la comarca en aquests moments del mandat, amb un suport del 56% dels vots totals obtinguts a les passades eleccions municipals, i 213 electes (66,56%).

Així, en aquest acord establim les bases i les prioritats del Govern comarcal pel mandat 2019-2023 que posa les persones i les polítiques públiques al servei dels municipis al centre de tot. Un govern fort, ampli i plenament disposat a treballar per a tots els pobles de la comarca, tota la seva gent, i el país; capaç d’encarar amb fermesa i responsabilitat tots els reptes de futur de la nostra comarca. Un govern municipalista, plenament compromès amb el País, la democràcia i els valors republicans com la igualtat, l’esforç, el treball, l’honestedat i la defensa del bé comú. Un govern republicà basat en la confiança plena amb els ciutadans i ciutadanes.

El nou Govern estableix com a objectius principals d’acció les polítiques socials i d’atenció a les persones per a millorar-ne la vida i el seu benestar, el suport i serveis als municipis, la promoció turística, i el desenvolupament econòmic i territorial mediambientalment sostenible. També seguirà fortament compromès amb la defensa dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya, per fer un país nou i millor, més lliure, més net i més just.