Baix Empordà

Totes les notícies

11 Setembre 2010

11 de setembre al Baix Empordà

Com cada any les Seccions Locals d'Esquerra i JERC al Baix Empordà duen a terme els seus respectius actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Un cop més els actes començaran el dia 10 de setembre, on les Seccions Locals de Palafrugell, Palamos, Sant Feliu de Guíxols i Torroella duran a terme una xerrada, la marxa de torxes, el tradicional concert de la JERC Guíxols i l'hissada de l'estelada al Castell del Montgrí, respectivament. El dia 11 de setembre els actes continuen amb les activitats de Calonge i Sant Antoni, Palamós i Sant Feliu de Guíxols Al document adjunt podeu consultar detallament totes les activitats que es duran a terme a la nostra comarca

Inauguració JERC Calonge i Sant Antoni

Les JERC inauguren la Secció Local de Calonge i Sant Antoni

Aquest dissabte 28 d'Agost a la tarda es va inaugurar a la Germandat Artur Mundet, la nova secció local de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya a les Comarques Gironines, aquesta és JERC Calonge i Sant Antoni, i amb ella les JERC ja té 6 seccions locals al Baix Empordà. L'acte va contar amb la presència d'una cinquantena de persones, que van assistir a la Germandat Artur Mundet per gaudir de la presentació de les JERC Calonge i Sant Antoni. Durant la presentació van intervindre Gerard Coca, Portaveu Nacional de les JERC; Martí Fonalleras, alcaldable d’ERC a Calonge i Sant Antoni; i Dani Illa, Portaveu de les JERC Calonge i Sant Antoni. L'acte va concloure amb un piscolabis, on els diferents assistents van poder intercanviar opinions entre ells i amb els membres de la nova secció local de les JERC.  

Xerrada sobre la Llei de Consultes a Forallac, amb Núria Cuenca

El proper divendres 9 de juliol es durà a terme a Forallac una xerrada sobre la Llei de consultes sota el títol: Llei de consultes: Adéu Espanya? amb Núria Cuenca Núria Cuenca, Secretaria de Justícia,Seguretat i Llibertats Públiques d'Esquerra L'acte tindrà lloc a la sala d'actes de l'ajuntament de Vulpellac (c/Unió, 3) a les 8 del vespre.

1.500.000 Gràcies: Som una nació i ja hem decidit

El passat dissabte 10 de juliol es va dur a terme a Barcelona la multitudinària manifestació organitzada per Òmnium Cultural sota el lema SOM UNA NACIÓ, VOLEM DECIDIR. Més d’1.500.000 persones ens vam manifestar cívicament pels carrers de Barcelona per reclamar la independència de Catalunya. Després dels continus atacs per part del Tribunal Constitucional contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, la societat catalana ha decidit que ja n’hi ha prou i que cal superar l’autonomisme, i avançar cap a la independència. Des del Baix Empordà més d'una desena d'autocars organitzats per les diferents Plataformes per les Consultes Populars i partits polítics com Esquerra o CDC, van sortir de les principals poblacions cap a la manifestació Des d’Esquerra volem agraïr a la societat civil del Baic Empordà per col·laborar d’una forma tan enèrgica a la crida a la mobilització, demostrant així que les catalanes i els catalans estem farts del menyspreu continuu de l’Estat Espanyol i que volem decidir el futur del nostre país. 1.500.000 de Gràcies a totes i tots

La llei del Cinema evitarà casos com el de Toy Story 3, que no s’estrenarà en 3D en llengua catalana

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, han participat aquest dimarts, en un acte sobre la Llei del Cinema, als cines Arinco, a Palamós, on a més, s’ha projectat gratuïtament la pel•lícula “Viatge màgic a l’Àfrica”. Puigcercós ha destacat que l’aprovació de la Llei del Cinema és el millor missatge que es pot enviar al Tribunal Constitucional després d’emetre la sentència sobre l’Estatut de Catalunya. A més a més, ha dit, “posa el català al seu lloc, en una situació d’igualtat, i a més, equilibra territorialment el territori”. “Aquesta llei representa un canvi de direcció en la política lingüística del nostre país. És una llei valenta”. Per la seva banda, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha afirmat aquest que el fet que la pel•lícula 'Toy Story 3, la gran evasió' no s'estreni en 3D en llengua catalana 'és reflex de la situació de desequilibi actual i un exemple d'allò que no passarà quan la llei entri en vigor'.