Baix Empordà

Totes les notícies

Josep Piferrer, durant el ple d'investidura com alcalde de Palafrugell

ERC de Palafrugell presenta dijous el seu candidat a l’alcaldia, Josep Piferrer

ERC Palafrugell  presentarà a Piferrer acompanyat del conseller Josep Bargalló i de l’exalcalde i president del Grup Republicà al Parlament, Sergi Sabrià Josep Piferrer repeteix com a alcaldable d’Esquerra a les eleccions municipals, i aquest dijous presenta la seva candidatura al Museu del Suro de Palafrugell. Piferrer, que des del maig del 2017 és alcalde, esbossarà el projecte del partit republicà per al proper mandat, continuista amb el presentat el 2015 i amb el qual l’equip va aconseguir set regidors. L’acte, que es celebrarà a dos quarts de vuit a l’auditori del Museu del Suro, comptarà amb la presència de Josep Bargalló, conseller d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i el palafrugellenc Sergi Sabrià, alcalde del municipi entre 2009 i 2011 i actual president del Grup Republicà al Parlament de Catalunya. Josep Piferrer, nascut a Palafrugell el 1958, és mestre i actualment exerceix a l'escola Pi Verd. Actualment és el secretari d'organització d’Esquerra Republicana de Palafrugell. El 2015 es presentà a les eleccions com a alcaldable, obtenint set regidors amb un equip totalment renovat. Tot i els bons resultats, només igualats pel PSC, el partit restà a l’oposició fins el 2017, quan el trencament del pacte entre socialistes i els quatre regidors del PDECAT va deixar en minoria el socialista Juli Fernández, fet que provocà una moció de censura i l’accés al govern d’Esquerra amb Piferrer al capdavant. En l'àmbit professional, forma part de l'equip de formadors tant de l'ICE de la Universitat de Girona com del Departament d'Ensenyament. Com a director, va ser integrant de diferents òrgans representatius com la Junta Central de directors. Especialista en Educació Física i Esports, fou membre de la primera junta rectora del Patronat d'Esports de l'Ajuntament de Palafrugell i va participar, des del seu naixement a finals dels anys 80, en l'organització del Jocs Escolars Locals. Actualment col·labora amb el CH Garbí.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Baix Empordà, Consell Comarcal,

Els alcaldes d'ERC al Baix Empordà denuncien la inacció del consell comarcal vers els municipis afectats pels aiguats del cap de setmana

Els alcaldes republicans del Baix Empordà denuncien la falta de comunicació i implicació del govern del consell comarcal amb els municipis afectats pels aiguats que s'han produït aquest cap de setmana i que han afectat diferents municipis de la comarca, tallant carreteres i provocant inundacions i afectacions a veïns. Per ERC, el Consell ha de ser una eina de suport constant als municipis i estar al servei dels seus ciutadans. I lamenten que en cap moment cap dels seus dirigent s’hagi posat en contacte amb els alcaldes de les zones afectades per posar-se a disposició per tal d’ajudar a resoldre el més aviat possible els problemes derivats de les fortes pluges, i denuncien un altre cop aquesta falta de gestió política cap el territori i la seva gent.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Baix Empordà, Torroella, Torroella de Montgrí, l'Estartit, Marc Calvet,

Marc Calvet encapçalarà la llista d'Esquerra Republicana a les municipals 2019 a Torroella de Montgrí i l'Estartit

L'assemblea dels republicans de Torroella de Montgrí i l'Estartit, celebrada a la Casa dels Pastors, van escollir el passat dijous per unanimitat a Marc Calvet per liderar el projecte d'ERC.   Calvet, actual regidor de participació ciutadana, promoció econòmica, comerç i mercants substituirà a l'actual alcalde Josep Maria Rufí, que fa unes setmanes ja va anunciar que no tornaria a liderar la llista republicana.   Marc Calvet, va manifestar durant l'assemblea que la seva voluntat per liderar el projecte d'ERC a Torroella de Montgrí i l'Estartit sorgeix "per tal d'aportar al municipi un projecte d'esquerres, independentista i amb capacitat de govern", i va afegir que "venim a treballar pel poble i en aquest equip i cap tothom, gent amb maneres de pensar molt diverses però amb la voluntat compartida de treballar per tal de millorar la qualitat de vida de la gent de Torroella i l'Estartit".   MARC CALVET I MARTÍ   De 47 anys, Marc Calvet és Tècnic en automatització industrial en una empresa de serveis. Regidor a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit des del 2011, actualment porta les regidories de participació ciutadana, promoció econòmica, comerç i mercats.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Calonge, Sant Antoni, Baix Empordà

Esquerra Republicana de Calonge demana la retirada d’un punt de l’ordre del dia del plenari del dimarts 30 d’octubre

Fa referència a una modificació del POUM a l’entorn del Mas Ribot que afecta a camins rurals i que els republicans afirmen que no s’ha explicat ni a l’oposició ni a les entitats culturals del poble El grup municipal d’Esquerra Republicana de Calonge demana que es retiri el punt 7 del plenari municipal que se celebrarà aquest dimarts 30 d’octubre i que fa referència a la modificació puntual del POUM a l’entorn del Paratge del Jonc. Concretament la modificació afecta als camins rurals a l’entorn del Mas Ribot i el portaveu del grup municipal, Martí Fonalleras, explica que “en cap moment se’ns ha sabut explicar quin és l’interès públic d’aquesta modificació de camins veïnals, per tant de domini públic”. Des d’ERC es recorda que ja van promoure el Catàleg de Camins Veïnals del municipi i que va ser aprovat, precisament, “per evitar situacions com la que es vol portar al plenari aquest dimarts”. Els republicans insisteixen en el fet que “fa molt de temps que els propietaris volen modificar el recorregut dels camins públics que passen per la seva propietat”. Per últim, Esquerra explica que “la important modificació que es vol fer no ha estat explicada als grups de l’oposició, ni a les entitats culturals del municipi ni ha passat per la Taula de Cultura. Per tant, és iniciativa només dels propietaris i de l’equip de govern”.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, Sílvia Romero, Eleccions, Municipals, Municipals 2019,

Sílvia Romero encapçalarà la llista d'ERC a les municipals 2019 a Sant Feliu de Guíxols

L'assemblea dels republicans va escollir dijous al vespre a Sílvia Romero per encapçalar el projecte d'ERC a la ciutat.   El passat dijous l'assemblea d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols va avalar la candidatura de Sílvia Romero per liderar el projecte dels republicans a la ciutat amb l'objectiu d'assolir l'alcaldia ganxona de cara a les municipals del 2019. Romero va manifestar que ha decidit sumar-se al projecte republicà "amb voluntat de liderar el procés de canvi iniciat a la ciutat des de l'espai de trobada de la gent d'esquerres, republicana i independentista que només representa fidelment l'ERC". L'elecció de la fins ara regidora Sílvia Romero com a cap de llista republicana passa per seguir obrint el partit a la ciutadania i traslladar el debat del carrer i treballar per a les persones, deixant de banda grans projectes faraònics i sense oblidar els projectes estratègics que puguin aportar i potenciar els petits negocis de la ciutat". Per tal de poder dedicar al 100% en bastir el projecte d'ERC per a les municipals 2019, Sílvia Romero ha oficialitzat aquest divendres la seva renuncia a l'acta de regidora d'Activitat Econòmica i Projectes Estratègics. SÍLVIA ROMERO QUESADA De 42 anys. Va néixer a Sant Feliu de Guíxols on he viscut sempre i és filla d'una família nouvinguda als anys 50, procedents de Jaén i de Granada. És Diplomada en Turisme amb diferents estudis de postgrau en Desenvolupament Local i planificació i màrqueting turístic. Ha desenvolupat la meva carrera professional sempre dins l'àmbit del turisme i el desenvolupament econòmic i des de fa dotze anys treballo per l'administració pública com a Cap dels Serveis de Turisme i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós.   Actualment està estudiant un Màster en Govern Local a la UAB. He desenvolupat la meva carrera professional sempre dins l'àmbit del turisme i el desenvolupament econòmic i des de fa dotze anys treballo per l'administració pública com a Cap dels Serveis de Turisme i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Tots Som Forallac, Forallac, 1 d'octubre,

Tots Som Forallac-Esquerra Republicana de Catalunya inicia una recollida de signatures per posar 1 d’octubre a l’actual carrer Constitució

Tots Som Forallac-Esquerra Republicana de Catalunya ha iniciat una campanya per canviar el nom del carrer Constitució a Fonteta per carrer 1 d’octubre. Durant aquest darrer cap de setmana, els republicans han iniciat una recollida de signatures centrant-se primer al carrer afectat per, posteriorment, anar als altres carrers del poble. Aquesta recollida ha estat molt ben rebuda pels afectats i hores d’ara, ja disposen de més de 100 signatures. La portaveu del grup municipal de Tots Som Forallac-Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Puig, explica que “creiem que és important treure el nom de constitució al carrer doncs fa referència a la constitució del 78, una constitució que no ens representa. Alhora és una molt bona manera de commemorar el referèndum que vam celebrar el passat 1 d’octubre i que va propiciar una diada molt especial per tots els habitants de Fonteta. La millor opció que valorem, i al poble està tenint una molt bona acceptació, és la de canviar el nom del carrer Constitució pel d’1 d’octubre. A més a més, està a l’inici de la plaça on hi va haver el col·legi electoral d’aquella històrica data”. Tots Som Forallac-Esquerra Republicana de Catalunya recorden que l’actual equip de govern va rebutjar la proposta feta a través d’una pregunta al ple del mes d’abril al·legant que els veïns no hi estaven d’acord. La campanya està tenint una molt bona acceptació entre els veïns més afectats per la proposta, els de l’actual carrer Constitució.  

Lluís Puig, alcalde de Palamós

Lluís Puig serà el cap de llista d'Esquerra Republicana a Palamós

Es presenta amb l'objectiu de "revalidar l'alcaldia republicana" aconseguida a les eleccions del 2015    L’assemblea local d’Esquerra Republicana Palamós i Sant Joan ha aprovat la candidatura de Lluís Puigper a tornar a ser el candidat dels republicans a les Eleccions Municipals del 2019. Puig ha estat escollit aquest divendres 18 de maig.   Amb l’objectiu de seguir fent república des dels ajuntaments, Puig liderarà un cop més la llista d’Esquerra a Palamós després que el 2015 guanyés les eleccions i fos nomenat alcalde. Durant l’assemblea, Puig ha exposat la feina feta a govern durant el present mandat i els propers reptes que passen per “seguir avançant en la millora dels barris guanyant en accessibilitat i facilitats pels vianants, desplegar estratègies per millorar la mobilitat a peu i en bicicleta i aprofundir en la participació ciutadana i en la mirada col·lectiva del municipi”.   Centrant-se en el futur, Puig ha destacat “la importància de desencallar projectes estratègics com el Pla Especial del Port amb el màxim consens possible així com la necessitat de seguir impulsant projectes globals que contemplen millores ambientals, d'accessibilitat o de promoció com el projecte de connexió del nucli de Palamós fins a Castell pel camí de ronda que s'ha de desenvolupar amb plenitud durant la legislatura vinent”.    Nascut a Palamós (11 de setembre del 1975), Lluís Puig és mestre d’educació física a l’Escola Vedruna de Palamós i, des de fa anys, participat activament de la vida associativa i cultural del municipi. Militant d’Esquerra Republicana de Catalunya des de l’any 2005, el 2015 va ser cap de llista per ERC a les eleccions municipals i va aconseguir guanyar-les, esdevenint alcalde amb 6 regidors republicans en un govern en coalició.     

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Enric Marquès, La Bisbal d'Empordà, Baix Empordà, Eleccions Municials, Municipals 2019

Enric Marquès escollit cap de llista d'ERC a La Bisbal d'Empordà

El grup municipal d'Esquerra Republicana a La Bisbal d'Empordà ha escollit per unanimitat a Enric Marquès com a cap de llista a les eleccions municipals que s'han de celebrar el 2019. Marquès substitueix així l'actual alcalde Lluís Sais que fa dos mesos ja va renunciar a repetir com a candidat. El nou alcaldable dels republicans és regidor d'Ensenyament a la capital del Baix Empordà des de l'inici d'aquesta legislatura. De fet, la docència ha estat l'àrea en la què s'ha format i ha desenvolupat la seva vida professional. Marquès ha treballat als serveis territorials d'Ensenyament i és llicenciat en Filosofia i Lletres. El nou candidat milita a ERC des de 2015 i ha reconegut que afronta el nou repte "amb molta il·lusió", i que espera "seguir fent República" des del municipalisme.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Begur, Baix Empordà, Corall vermell

Esquerra Republicana presentarà mocions als ajuntaments per rebutjar les llicències per pescar corall vermell a la Costa Brava

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat avui a Begur les accions parlamentàries que durà a terme per rebutjar i demanar explicacions sobre la concessió de llicències per pescar corall vermell a la Costa Brava i  ha anunciar que demanarà la compareixença de la Ministra d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina. Els republicans demanaran la compareixença de la vicepresidenta del govern espanyol al Congrés per tal que doni explicacions sobre l’afer, ja que, segons asseguren, els permisos per pescar corall contravenen “informes d’experts internacionals”. També promouran una moció de rebuig als ajuntaments, on esperen que obtenir el suport l’altres partits. A l’acte hi han participat alcaldes i regidors republicans del litoral gironí i del maresme. Hi havia l’alcalde de Begur, Joan Loureiro, el de Palafrugell, Josep Piferrer, el de Palamós, Lluís Puig, o el de Torroella, Josep Maria Rufí. La senadora republicana Elisenda Pérez a manifestat que "les actuacions que duran a terme els republicans seran eminentment parlamentàries i, de moment, no optaran per la via de la justícia" i ha afegir que "donarant suport a les iniciatives d’entitats”. Pérez ha explicat que han registrat preguntes al govern espanyol perquè expliqui per què s’han concedit les llicències, i justificava així la petició de compareixença de la vicepresidenta  i que s'ha registrat una esmena als pressupostos generals de l’estat per permetre que les comunitats autònomes tinguin la última paraula en la concessió d’aquestes llicències.