Baix Empordà

Notícia

Joan Loureiro serà el nou president del Consell Comarcal del Baix Empordà

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Baix Empordà, Consell Comarcal, Govern, Pacte,
Signatura del pacte de govern de Consell Comarcal entre ERC, TxE i UPM
Esquerra Republicana, Tots per l’Empordà i UPM governaran junts el Consell Comarcal del Baix Empordà.

Els grups comarcals d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Tots x l’Empordà (TxE) i Unió de Partits Municipalistes de Catalunya (UPM) han signat aquest divendres 21 de juny un acord per governar junts el Consell Comarcal del Baix Empordà durant els propers quatre anys. Des del nou equip de govern s’afirma que “formem una majoria que garanteix l’estabilitat en aquest ens i respecta els resultats del passat 26 de maig”.

Segons l’acord, el nou president del Consell Comarcal serà Joan Loureiro (ERC) i la vicepresidència primera recaurà en Xavier Dilmé (TxE). Completen les vicepresidències Sílvia Romero i Enric Marquès, vicepresidents segon i tercer per Esquerra Republicana, respectivament, mentre que la representant d’UPM, Roser Font, tindrà una conselleria delegada.

Loureiro afirma que “les prioritats del nou govern seran aprofundir en la cooperació municipal a tots nivells i aconseguir una major proximitat en la relació d’aquesta institució i els ajuntaments de la comarca”.

L’acord preveu que l’ens comarcal s’estructuri en tres comissions informatives: Territori, Atenció a les persones i Activitat Econòmica i Règim Intern. Cadascuna d’elles estarà presidida per un vicepresident.

D’altra banda, la presidència i les vicepresidències tindran consellers delegats amb l’objectiu de millorar-ne el funcionament i convertir el consell en “un instrument de cohesió del Baix Empordà i de suport a tots els municipis en aquells serveis necessaris per tal de fer una comarca més rica productivament i de suport a les persones”.