Baix Llobregat

Totes les notícies

2400 apoderats i apoderades d'Esquerra al Baix Llobregat i l'Hospitalet

Les eleccions del 21D comptaran al Baix Llobregat i l'Hospitalet amb 2.400 apoderats. Esquerra Republicana ha volgut posar així en marxa la major xarxa d'apoderats que s'ha fet mai al país, per tal de poder estar presents a tots els col·legis i en el recompte de les 1.231 meses electorals que hi ha a tota la comarca. L'objectiu és estar capacitats per fer un recompte paral·lel i assegurar que tant els resultats com el desenvolupament de tota la jornada es produeix amb totat normalitat, garantint l'exercici de la democràcia. Jordi Albert, candidat a les llistes del Parlament i president comarcal, ha remarcat que "aquestes xifres històriques demostren el creixement i la força del projecte republicà al Baix Llobregat i l'Hospitalet". l ha remarcat que "la Republica la farem des del Baix Llobregat i l'Hospitalet, des de la comarca de la gent treballadora, la de les classes populars, de la gent que sap que vol dir lluitar per aconseguir drets socials"  Esquerra organitzarà un centre logistic comarcal que donarà suport a les seccions locals en la recollida de les dades i vetllaran pels drets dels apoderats i apoderades i dels votans.   

Amb totes i per a totes

La meva mare sempre em diu: “No depenguis mai de ningú. Treballa. Has de poder mantenir-te per tu mateixa. Lluita per tu”. Ahir vàrem rebre les dades del Consell Comarcal 2T2017: 568 dones víctimes de violència masclista; 42 homes condemnats; 585 denúncies. Què estem fent malament? En què estem fallant? És que aquestes dones no tenien una vida pròpia, i treballaven i lluitaven? Doncs sí, sí que ho feien, i ara ja no estan entre nosaltres. És important ser conscients que totes nosaltres tenim a les nostres mans la capacitat de contribuir a combatre les agressions sexistes. Disposem d’eines i recursos a través dels quals plantar-los cara ja sigui mitjançant l’educació, el suport i l’escalf cap a les víctimes denunciants, el rebuig clar i contundent de l’ús de la força, la condemna ferma i decidida del maltractament físic i psicològic, etc. Ens trobem davant de la necessitat imperiosa de crear xarxes realment útils que permetin a la víctima sortir de la influència del seu captivador. És per això que aprofito aquestes línies per encoratjar i donar suport als ens locals perquè treballin al costat de les víctimes, donant-los tot el suport incondicional i acompanyament que tant es mereixen i que tant necessiten (recordem que un 14% de dones s’acullen al dret a no declarar contra el seu agressor). Quan la víctima pateix maltractaments ha de trencar amb el seu entorn tòxic i això implica fer un canvi radical en la seva vida; un canvi que, com us podeu imaginar, no és gens fàcil. Aquest és un dels moments en què més ens podem ajudar entre nosaltres acompanyant en aquest cas a la víctima en el seu procés d’empoderament. Finalment, també vull expressar una altra necessitat clamorosa com és la tramitació de lleis i mesures de protecció integral per combatre la violència masclista i que, alhora, garanteixin la desestigmatització de la dona agredida des d’una perspectiva social. I per tant, és una necessitat imperiosa la aprovació i aplicació dels recursos per poder desenvolupar aquestes lleis.

Jordi Albert Caballero elegit cap de llista del Baix Llobregat i l’Hospitalet

Ahir es va celebrar a Molins de Rei el congrés comarcal d’Esquerra Republicana per elegir els representants comarcals a les eleccions del 21 de desembre. Jordi Albert, president comarcal i portaveu de Sant Andreu de la Barca, va ser elegir candidat comarcal. En la presentació de la candidatura, el candidat comarcal va enviar “tot el suport als presos polítics, i el suport al govern legítim de Catalunya”. També va senyalar que “malgrat aquestes eleccions il·legítimes nosaltres com a demòcrates ens deixarem la pell per guanyar-les i consolidar la República catalana!”  Conjuntament amb Jordi Albert, la llista comarcal està composada per Maite Aymerich, Eduardo Reyes, Sílvia Casola, Mireia Monfort, Carme Rallo, Montserrat Vilardosa i Oriol Bossa. Durant el congrés hi va haver mostres constants de suport i llibertat pels presos polítics, i es va aprovar per unanimitat una resolució en defensa de la República catalana, del Govern legítim de Catalunya, dels presos polítics i dels encausats i investigats. Joan Tardà, va cloure en congrés fent una crida a tota la ciutadania a no defallir a seguir treballant “hem arribat fins dalt de tot del cim, ara toca consolidar-ho. No defallim!”  

Esquerra Republicana abandona el govern del Consell Comarcal del Baix Llobregat per la posició del PSC en l’aplicació de l’article 155

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya al Consell Comarcal del Baix Llobregat (GC ERC-AM) manifestem, en primer lloc, el nostre compromís inequívoc amb la defensa de la República catalana, els seus representants i les seves institucions. Condemnem l’aplicació de l’article 155, que suposa un cop d’estat amb la retallada de drets i llibertats del poble de Catalunya. Exigim la llibertat dels presos polítics.   Davant la complicitat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) vers l’aplicació de l’article 155 i també pel que fa al no reconeixement del govern legítim de la Generalitat de Catalunya, i tenint en compte que estem vivint uns moments on no valen sols declaracions equidistants sinó accions contundents de protecció dels drets democràtics i socials el GC ERC-AM hem pres la determinació de sortir del govern comarcal, actualment en coalició amb el PSC, Entesa i el PDeCAT, per coherència i per dignitat política.   Un dels compromisos adquirits en signar el Pacte de Govern del Consell Comarcal al 2015, era “la voluntat de col·laboració i cooperació amb el Govern de la Generalitat de Catalunya amb aquells compromisos que afecten la nostra comarca”, entenem que l’aplicació de l’article 155 de la constitució, incompleix aquest acord.   El Grup Comarcal d’ERC valorem positivament l’entesa personal i política amb els companys i companyes de govern i la feina duta a terme especialment en els àmbits de turisme i mobilitat durant els dos anys i mig de l’actual mandat. Per aquest motiu, i en tant que també signants del Pacte de legislatura Comarcal 2015-2019, ens comprometem a dur a terme a partir d’aquest moment una oposició responsable i constructiva, sempre pensant en la institució, la ciutadania i els municipis.   Volem agrair la dedicació i la professionalitat del personal del Consell Comarcal del Baix Llobregat i encoratjar-los a seguir treballant amb el mateix compromís en benefici del conjunt de la ciutadania i dels 30 municipis de la comarca.

Esquerra Republicana demana al PSC compromís amb les institucions i autogovern català 

Les assemblees locals d’Esquerra Republicana decidiran sobre la continuïtat o no dels pactes locals amb el PSC al Baix Llobregat. Per Esquerra Baix Llobregat i l’Hospitalet el suport del PSC a les actuacions del Govern Espanyol amb les amenaces de supressió de les institucions catalanes, la persecució política i empresonament de membres del govern i els líders de les entitats sobiranistes, és una línia vermella que suposaria la fi dels drets i llibertats de la ciutadania catalana.  Són diverses les veus que dins el propi PSC reclamen la no aplicació del 155, i demanem als representants del PSC Baix Llobregat que es sumin a aquestes veus i que escoltin la veu de la majoria catalana a favor de la creació de la República Catalana.  Les decisions es prendran en el marc de les assemblees locals que s’organitzaran després de la votació al Senat sobre l’aplicació del 155. És la militància local qui va decidir tirar endavant aquests pactes locals i qui n’ha de decidir la seva continuïtat o trencament.  Esquerra Baix Llobregat i l’Hospitalet vol remarcar el seu compromís amb el govern català, la defensa de les institucions i els drets i llibertats de la ciutadania catalana, que el dia 1 d’octubre va votar i decidir àmpliament a favor de la creació d’una República Catalana.

Esquerra Baix Llobregat i l’Hospitalet no ha arribat a cap pacte amb el PSC Baix Llobregat respecte a l’1 d’octubre

Esquerra Baix Llobregat vol comunicar que no ha arribat a cap acord comarcal sobre l’obertura de col·legis electorals als municipis del Baix Llobregat on governa el PSC amb el suport d’Esquerra. Tal i com sempre hem manifestat, tots els grups municipals d’Esquerra Republicana, siguin a govern o oposició, treballen per poder garantir que es voti amb plena normalitat al referèndum convocat pel govern català el dia 1 d’octubre sobre el futur polític de Catalunya. Així mateix cada municipi és autònom per prendre les decisions que considera oportunes per garantir el dret a vot de la ciutadania. En tots els municipis de la comarca, Esquerra Republicana seguirem treballant per garantir que es pugui votar amb normalitat. Som garantia de democràcia.  

1 d’octubre de 2017. Apunta’t la data

Ja la tenim aquí. La data: 1 d’octubre de 2017. La pregunta: Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?. La resposta: binària, Sí o No. El Govern de la Generalitat ha donat compliment a la voluntat majoritària del poble de Catalunya i ha obeït el mandat i ja sabem quin dia i quina pregunta haurem de respondre. Les urnes hi seran, les persones per votar, també. Com hem repetit tantes i tantes vegades, la força del vot és imparable, és la màxima expressió de la democràcia i cap tribunal ni cap llei injusta podrà aturar la força de tot un poble decidit a escollir lliurement el seu camí. Estem davant de la Història, però, sobretot, estem davant del nostre futur, veient com tenim la oportunitat de construir-lo des de la radicalitat democràtica. Hem llaurat la terra, la tenim preparada, i ara ens cal posar la llavor de la República social, la República de les classes populars. La llavor republicana que creixerà des de la igualtat, la fraternitat i la llibertat. Qui renunciarà a modelar el futur de la nostra societat? Qui renunciarà a dotar de noves oportunitats als nostres joves i infants? Qui renunciarà a assegurar a la nostra gent gran que pugui tenir una vida digna i reconeguda? Qui pot renunciar a tenir els serveis públics de qualitat i les infraestructures necessàries que fins ara ens han negat o bloquejat per manca d’inversió? Però tot això ho haurem de fer entre totes i tots, també amb qui voti no el dia 1, i també amb qui no voti aquell dia, perquè una República social només es construeix des del compromís i la cohesió, les desigualtats només es podran combatre amb les eines pròpies d’un estat i assegurant l’emancipació social deixant enrere les polítiques assistencials que ens han portat a mantenir desigualtats. I en efecte, no enganyarem a ningú, la República tindrà les seves dificultats i no podem vendre que serà un paradís, però amb tanta fermesa i convicció com diem això, també expressem la necessitat de trobar el nostre camí i provar de fer-ho, de guanyar-ho, perquè és la única solució possible després de tots aquests anys.

Comunicat d’Esquerra Baix Llobregat respecte al Consell Comarcal

L’executiva comarcal d’Esquerra Baix Llobregat i l’Hospitalet reunida avui, ha valorat que els fets ocorreguts el passat ple del Consell Comarcal, són una mostra més de la deslleialtat per part del PSC.   El ple del 29 de maig, PP i C’s van presentar una moció de revocació de l’adhesió del Consell Comarcal al Pacte pel Referèndum, que s’havia aprovat el ple anterior. El PSC, membre del govern comarcal, composat per PSC, ERC, Entesa i CIU, va prioritzar l’acord amb PP i C’s. Davant aquest fets, Esquerra ens mostrem sorpresos i indignats en veure com un soci de govern prioritza l’oposició versus la resta de grups majoritaris al govern. El PSC ha emès un vot en contra la voluntat majoritària de govern del Consell Comarcal, que està a favor del referèndum. L’executiva comarcal reunida avui ha decidit que resta a l’espera d’un compromís per part del PSC en els propers dies per poder seguir compartint projecte al Consell Comarcal.    El compromís d’Esquerra segueix sent assegurar que la ciutadania del Baix Llobregat pugui votar lliurement al referèndum sobre el futur polític de Catalunya.     

1500 persones a la Festa Republicana d'Esquerra Baix Llobregat i l'Hospitalet

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Sant Esteve Sesrovires una nova edició de la Festa Republicana d'Esquerra Baix Llobregat i l'Hospitalet, que ha reunit 1500 persones al llarg de les diferents activitats que s'han realitzat. Al llarg del matí es van realitzar diferents activitas esportives i infantils. També les carpes sectorials que van acollir diferents debats sectorials com Benestar social, moviments socials, medi ambient i pagesia, sindicats, educació, pensions, salut, discapacitats, immigració, que van comptar amb la participació de diferents diputats del Parlament de Catalunya, membres del govern i representats de les entitats socials del paÍs.  La trobada també va servir per donar la benvinguda a la nova militància i un agraiment per tota la feina a la militància històrica, amb un diploma entregat al llarg del dinar de germanor. També es va fer un reconeixement a les més de 30 entitats participants. El punt central de la jornada es va realitzar l'acte polític amb la participació de l'alcaldessa de Sant Esteve Sesrovires, Carme Rayo que va donar la benvinguda i del portaveu de les JERC Baix Llobregat i l'Hospitalet, Aniol Costa que va fer una crida per la movilització dels joves per un futur digne, amb valors socials i feminista.   El Vicepresident del Govern, i president d'Esquerra Oriol Junqueras, que va donar un clar missatge a favor del referèndum i va destacar el degoteig de suports a favor del dret a decidir: "el món ens mira. Avui la Federació Sindical Mundial ha donat suport referèndum “amb o sense permís” de l’Estat." En el seu torn, Gabriel Rufian va respondre a les polèmiques paraules de Miguel Ángel Rodríguez, També va destacar que "el referèndum no demana independentistes, demana demòcrates, l'únic que demanem és que la gent sigui demòcrata!" La membre de la mesa del parlament Anna Simó, que va rebre una forta ovació per part del públic assitent com a mostra de suport, va destacar que "la gent que vol votar que no, o blanc o nul, però que vol que hi hagi urnes, també és la meva gent" i va demanar confiança i suport a la feina que estava realitzant el govern per fer possible el referèndum.