Baix Llobregat

Totes les notícies

PIMEC Baix Llobregat presenta les propostes de les pimes i els autònoms de la comarca a ERC

Amb motiu de les properes eleccions municipals, PIMEC Baix Llobregat ha confeccionat un document de propostes per potenciar la competitivitat de les pimes i els autònoms de la comarca. L’objectiu és que els diferents alcaldables dels municipis del Baix Llobregat les tinguin en compte a l’hora de presentar els seus programes electorals. Aquest document conté una cinquantena de propostes en diversos àmbits: normatiu i processos administratius; infraestructures i energia; mobilitat; medi ambient; indústria; comerç; i sector públic. La primera trobada ha estat amb el president comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya, Jordi Milà, que ha rebut el document de propostes de mans de Xavier Mas, membre de la Comissió Executiva de PIMEC Baix Llobregat, que ha estat acompanyat per empresaris de la comarca. El representant de la formació política ha deixat palès que si Catalunya rebés els diners que li correspon, els ajuntaments podrien realitzar més accions que beneficiessin tant a les empreses com als ciutadans. En aquest sentit, ha reclamant que es millori la gestió del dèficit públic. Per la seva banda, Xavier Mas ha destacat “la necessitat d’una aposta clara i ferma pel capital humà i la formació a la comarca”.

CiU i PP voten junts contra la inclusió del Delta del Llobregat en el Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Delta que ha proposat Esquerra

La comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural del Parlament ha debatut avui la proposta de resolució en la qual Esquerra demana al Govern de la Generalitat que insti el govern de l’estat a incloure el Delta del Llobregat en el Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Delta i al conveni Ràmsar. La portaveu parlamentària d'Esquerra i diputada pel Baix Llobregat, Anna Simó, ha presentat aquesta proposta on es destaca l’elevat valor paisatgístic, cultural, turístic i el potencial econòmic que representa el Delta i les seves zones humides que, sumat al seu valor ecològic com a ecosistema singular, fan que sigui una zona a protegir per les administracions. Tal i com ha explicat Anna Simó “malgrat que és indiscutible que el Delta del Llobregat és una de les zones humides més importants a nivell europeu, tal i com reconeixen els experts, i malgrat que als ajuntaments de Gavà, Viladecans, Sant Boi i el Prat la proposta havia estat aprovada i havia comptat amb el suport dels regidors de CiU, al Parlament inexplicablement CiU ha votat en contra junt amb el PP i la proposta no ha prosperat”. Simó ha dit que “cal lamentar que els diputats de CiU no hagin tingut en compte el posicionament dels seus regidors al Baix Llobregat que són els qui coneixen realment el territori i el gran valor del Delta no només a nivell ecològic sinó també pel seu potencial econòmic”. La portaveu parlamentària d’Esquerra també ha argumentat que “es deixa passar una gran oportunitat sobretot tenint en compte l’estat avançat dels treballs de Medi Ambient al nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Delta”. Durant la discussió de la proposta de resolució eren presents a la sala el president de DEPANA Joan Cuyàs, Maria Olivares, presidenta dels Verds-Esquerra ecologista, i representants de Les Agulles-Ecologistes en Acció.

Anna Simó referma el compromís i la força municipalista d’Esquerra a la Festa de la República del Baix Llobregat

En el decurs de la celebració de la Festa de la República del Baix Llobregat a Gavà la portaveu parlamentària d’Esquerra Anna Simó, ha destacat “el compromís de país d’Esquerra amb el mon municipalista, un compromís que no tots els partits tenen i es demostra amb la seva manera d’actuar i gestionar amb retallades lineals que dificulten la tasca dels ajuntaments”. Arran de les retallades Simó h a destacat que Esquerra ha demanat de seure amb el conseller de sanitat i amb la consellera d’ensenyament per veure com es pot mantenir l’actual estat del benestar sense afectar la qualitat d’aquests serveis. Tal i com destaca la portaveu parlamentària d’Esquerra “fins ara la resposta havia estat el silenci, ara sembla que volen seure amb sindicats i partits i ho celebrem però esperem que sigui per a treballar i no una altra cortina de fum com la darrera cimera promoguda pel govern”. Esquerra reclama responsabilitat i compromís amb Catalunya Anna Simó ha reclamat responsabilitat als diferents partits polítics i ha recordat que no es pot jugar a dir unes coses a Catalunya i altres a Madrid. Simó ha recordat que “si bé alguns partits com el PP han vingut amb el seu líder Rajoy a Catalunya a reclamar que l’estat pagui el fons de competitivitat que deu a Catalunya, quan han arribat a Madrid i s’han trobat que Esquerra els donava a signar una proposició parlamentària per reclamar aquests fons, no han estat capaços de signar-la i com a resposta dels socialistes s’ha obtingut un silenci”. Pel que fa a les declaracions de l’alcalde de Vic i diputat per Unió, Vila d’Abadal, en què afirmava que cal obrir el debat independentista en el sí d’Unió i que sembla que han obert escletxes dins d’UDC, Simò assegura que “benvingut sigui el debat” i fa “un prec als independentistes d’Unió per tal que treballin per tal que es pugui fer una consulta vinculant abans que acabi la legislatura, al 2014”

PEP CANALS, ESCOLLIT CANDIDAT A LA REELECCIÓ COM A ALCALDE DE CORBERA

L’Assemblea Local d'Esquerra de Corbera ha escollit l'alcalde, Pep Canals, com a cap de llista a les properes eleccions municipals. Canals ja va ser candidat al 2003 en què Esquerra va entrar a l'ajuntament amb 3 regidors i el 2007 en què en va aconseguir 4, fet que va permetre formar govern i assolir l'alcaldia del nostre municipi. L'actual alcalde, candidat ara ja a la reelecció, ha manifestat la seva alegria per l'ampli suport rebut de la militància de Corbera. "Això em dóna encara més força per continuar liderant el projecte per fer un Corbera on cada dia visquem millor i estiguem més orgullosos de pertànyer-hi." Canals ha desgranat la molta feina feta al capdavant de l'ajuntament, fet que ha permès instal·lar un nova manera de fer política, més honesta, transparent i austera, basada en l'impuls a les polítiques socials, l'ocupació i la posada en valor del patrimoni com a actiu econòmic sostenible. Finalment, l'alcalde s'ha mostrat confiat de fer un gran resultat en les eleccions amb una gran equip i renovat, que permetrà continuar les polítiques iniciades i que marcaran el full de ruta dels propers anys: economia de la identitat, cohesió social, austeritat, protecció del territori i una atenció a la ciutadania més eficaç i propera. La presidenta d'Esquerra-Corbera, Montserrat Febrero, ha manifestat: "tenim un gran alcalde i el tornarem a tenir. La presència d'una Esquerra forta a l'ajuntament és garantia d'una política pròxima,humil i innovadora, tot allò que la gent reclama en uns temps com els que vivim." Cal recordar que Corbera és el quart municipi amb més població dels que tenen alcaldia d'Esquerra de tots els Països Catalans.

Esquerra vol que el Parlament aturi el tancament de l'escola pública Joan Salamero

El grup parlamentari d'Esquerra, a iniciativa del grup municipal d'Esquerra a Gavà, ha presentat una proposició no de llei en la que s'insta el Govern ha fer marxa enrera en la seva intenció de tancar el CEIP Joan Salamero, "mantenint la línia existent més enllà del curs 2012-2013”. El portaveu adjunt municipal, Andreu Pérez i Lorite, ha indicat que és una "necessària resposta a la voluntat del Departament d'Ensenyament de tancar aquesta escola pública, en una ciutat on l'oferta de places és insuficient. El nou Govern està disposat a fer unes retallades de serveis bàsics que cal aturar ". La iniciativa parlamentària ha vingut provocada pel fet que els mestres i l’AMPA de l’escola Joan Salamero de Gavà van rebre a finals de gener la notificació, per part dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament, que el proper curs 2011-2012 no s’obriria la matrícula al grup de P3, i que hi havia la intenció de tancar el centre a partir del curs 2012-2013. Poc després de fer-se pública la notícia del tancament del grup de P3 del CEIP Joan Salamero, un total de 12 famílies van anunciar la seva intenció de matricular els seus fills en aquest centre, al grup de P3 per al proper curs 2011-2012, gràcies a la qual no es materialitzarà aquest primer tancament i, per al curs vinent es mantindrà obert el grup de P3 per part del Departament. Malgrat aquesta rectificació parcial, s’ha fet signar a totes les famílies del centre un document pel qual se’ls informa que el tancament del CEIP es manté de cara al curs 2012-2013. Andreu Pérez ha subratllat el fet que aquest tancament pot agreujar un dels problemes de serveis bàsics: "Gavà pateix un dèficit de places escolars públiques a l'entorn de 20 a 25 alumnes per any, en una ciutat que manté un creixement de 700 nous habitants anuals durant la darrera dècada. Inclús en l’actual context de crisi, el creixement demogràfic és positiu, amb un augment de gairebé 400 nous veïns el darrer any 2010, i el nombre de naixements anual frega els 500".

Esquerra porta al Parlament la suspensió de l'ampliació de l'hospital de Viladecans

El grup parlamentari d'Esquerra ha presentat una proposició no de llei en la que s’insta el Govern a rectificar la decisió del Departament de Salut de suspendre l’ampliació de l'hospital de Viladecans i, per tant, mantenir en la programació de nous equipaments sanitaris públics aquestes obres. Així mateix, el grup d’Esquerra insta el Govern de la Generalitat a obrir un procés de diàleg amb els municipis afectats en el marc del Consorci Govern Territorial de Salut (GTS Baix Llobregat litoral sobre aquesta represa de l’ampliació. Aquesta ampliació és una vella reivindicació de Gavà, Castelldefels, Viladecans, Begues i Sant Climent de Llobregat per evitar l'actual col•lapse dels serveis sanitaris, que fa que en operacions quirúrgiques, el temps d’espera hagi arribat a triplicar la mitjana del país.. Per Esquerra no és acceptable la decisió del Govern de CiU de suspendre l’ampliació d’aquests serveis hospitalaris públics, programats l’any 2004, que permetrien duplicar la capacitat assistencial actual. L’Hospital de Viladecans és l’únic de l’ICS que dóna servei al Baix Llobregat Litoral a una població de 200.0000 habitants que sumen els municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Begues i Sant Climent de Llobregat. La seva ampliació és una vella reivindicació d’aquests municipis atès que, mentre a Catalunya hi ha una mitjana de 2’5 llits per a cada mil habitants en aquesta zona baix a 0’5 llits per a cada mil habitants. El 2004 es va aconseguir programar aquesta ampliació que havia d’iniciar-se de manera imminent i que representava passar dels 108 llits als 200 duplicant la capacitat d’assistència. L’actual govern de la Generalitat el passat 14 de febrer sense comunicar-ho als ajuntaments dels municipis afectats, i sense haver iniciat cap diàleg amb el territori, va informar alguns mitjans de comunicació la seva decisió de no dur a terme aquesta ampliació.

Andreu Perez, Anna Simó, Bàrbara Lligadas, Joan Camps

Esquerra presenta una proposta de resolució perquè el delta del Llobregat quedi inclòs en el Pla de Protecció de Zones Humides

Coincidint que el 2 de febrer és el Dia mundial de les zones humides, la portaveu parlamentària d’Esquerra i diputada pel Baix Llobregat, Anna Simó, ha anunciat que Esquerra ha entrat una proposta de resolució en la qual demana al Govern de la Generalitat que insti el govern de l'estat a incloure el Delta del Llobregat en el pla de protecció de zones humides. La portaveu d'Esquerra al Parlament ha ressaltat que “aquest delta és la zona humida més gran de la península ibèrica que no ha estat inclosa en el pla de protecció de zones humides (Ramsar) i si bé hi ha 900 hectàrees de la zona deltaica que estan protegides, cal tenir especial cura amb les 200 hectàrees que tenen una protecció molt feble i més tenint en compte la gran pressió urbanística i d’infraestructures que pateix el territori del Baix Llobregat des de fa molts anys”. Anna Simó ha comparegut davant dels mitjans de comunicació acompanyada pel regidors d’Esquerra de Gavà , Andreu Perez, d’El Prat, Joan Camps, i per la cap de llista d’Esquerra a Viladecans, Bàrbara Lligadas, representants d’Esquerra als municipis on ha estat presentada una moció amb les mateixes demandes. El regidor de Gavà Andreu Perez ha destacat que “des d’Esquerra sempre s’ha posat molt d’èmfasi en la defensa del territori i que en el cas del Delta, no només cal tenir en compte l’elevat valor mediambiental i paisatgístic sinó el potencial econòmic que suposa tenir aquesta zona d’elevat interès turístic”. La proposta de resolució demana : 1. Iniciar tots els tràmits necessaris perquè el Govern de l’Estat faci la sol·licitud d’inclusió del Delta del Llobregat a la llista de la Convenció Internacional sobre zones humides d’importància internacional Ramsar. 2. Aprovar el més aviat possible el nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Delta del Llobregat que integri i protegeixi tots els espais i zones humides del Delta del Llobregat i, en especial, l’estany de la Murtra, la pineda declarada no urbanitzable del Pla Director del Sistema Costaner, i les zones humides de rerepineda inventariades pel Departament de Medi Ambient com a tals.

Esquerra-Gavà porta al ple la defensa de la immersió lingüística a les escoles

El grup municipal d'Esquerra vol que l'Ajuntament rebutgi la sentència del TS i expressi el seu suport als beneficis d'haver fet el català llengua vehicular a l'escola. El grup municipal d’Esquerra a Gavà portarà al ple municipal d’aquest mes una declaració política de suport a la immersió lingüística a les escoles i de rebuig a la recent sentència del Tribunal Suprem en contra. El portaveu municipal adjunt d’Esquerra Gavà i candidat a l'alcaldia, Andreu Pérez, ha manifestat que “Gavà ha de pronunciar-se en contra d'una sentència que atempta directament contra un model educatiu i d'integració exitós, que ha estat elogiat internacionalment”. Per aquest motiu, la proposta que debatrà el ple afirma que “l'actual model d'immersió lingüística ha portat resultats positius en l'educació del nostre país, i per tant, mostrar el nostre convenciment que és el model que cal continuar aplicant”. Pérez critica “aquesta afectació directa de la retallada estatutària” i ha recordat que a nivell de la UE el català és la llengua menys protegida legalment, si la comparem amb la resta de llengües amb un nombre de parlants similars. En aquest sentit, l'alcaldable d'Esquerra ha reiterat la importància que el ple municipal “reclami la unitat de les forces polítiques i de la societat civil enfront aquest nou atac a la llengua, la cultura i la societat catalanes”.

L’AJUNTAMENT DE MARTORELL APROVA LA MOCIÓ PRESENTADA PER ERC CONTRA LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM.

L’Ajuntament de Martorell va aprovar dilluns la moció presentada per ERC contra la sentència del Tribunal Suprem i a favor de la immersió lingüística. Tots els grups municipals a excepció del PP, hi van votar a favor. Inicialment el grup municipal d´ERC volia celebrar un ple extraordinari monogràfic per tractar el tema, però va ser desestimat per l´alcaldia. La secció local d´ERC celebra el posicionament del plenari de l´ajuntament de martorell en contra d´aquesta sentència i a favor de la immersió lingüística al nostre país. .La moció feia referència al rebuig de la sentencia del Tribunal Suprem en el sentit que obliga a fer servir el castellà com a llengua vehicular en els centres educatius de Catalunya. Finalment la secció local d´ERC fa una crida al conjunt de les forces polítiques municipals,al teixit social de martorell i a tota la ciutadania en general a anar donant respostes a aquesta agressió cap a la nostra llengua. En aquest sentit en el passat més de desembre la secció local d´ERC va convocar i realitzar una concentració a la plaça de la Vila , davant de l´Ajuntament amb la participació de diferents col·lectius polítics i ciutadania en general. El el mateix plenari, el grup municipal d’ERC va votar en contra de la moció presentada pel PP contrària al dret de reagrupament familiar dels nouvinguts, en considerar una moció racista i contra els drets i deures dels ciutadans i ciutadanes de Martorell.