Baix Llobregat

Totes les notícies

Andreu Perez, Anna Simó, Bàrbara Lligadas, Joan Camps

Esquerra presenta una proposta de resolució perquè el delta del Llobregat quedi inclòs en el Pla de Protecció de Zones Humides

Coincidint que el 2 de febrer és el Dia mundial de les zones humides, la portaveu parlamentària d’Esquerra i diputada pel Baix Llobregat, Anna Simó, ha anunciat que Esquerra ha entrat una proposta de resolució en la qual demana al Govern de la Generalitat que insti el govern de l'estat a incloure el Delta del Llobregat en el pla de protecció de zones humides. La portaveu d'Esquerra al Parlament ha ressaltat que “aquest delta és la zona humida més gran de la península ibèrica que no ha estat inclosa en el pla de protecció de zones humides (Ramsar) i si bé hi ha 900 hectàrees de la zona deltaica que estan protegides, cal tenir especial cura amb les 200 hectàrees que tenen una protecció molt feble i més tenint en compte la gran pressió urbanística i d’infraestructures que pateix el territori del Baix Llobregat des de fa molts anys”. Anna Simó ha comparegut davant dels mitjans de comunicació acompanyada pel regidors d’Esquerra de Gavà , Andreu Perez, d’El Prat, Joan Camps, i per la cap de llista d’Esquerra a Viladecans, Bàrbara Lligadas, representants d’Esquerra als municipis on ha estat presentada una moció amb les mateixes demandes. El regidor de Gavà Andreu Perez ha destacat que “des d’Esquerra sempre s’ha posat molt d’èmfasi en la defensa del territori i que en el cas del Delta, no només cal tenir en compte l’elevat valor mediambiental i paisatgístic sinó el potencial econòmic que suposa tenir aquesta zona d’elevat interès turístic”. La proposta de resolució demana : 1. Iniciar tots els tràmits necessaris perquè el Govern de l’Estat faci la sol·licitud d’inclusió del Delta del Llobregat a la llista de la Convenció Internacional sobre zones humides d’importància internacional Ramsar. 2. Aprovar el més aviat possible el nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Delta del Llobregat que integri i protegeixi tots els espais i zones humides del Delta del Llobregat i, en especial, l’estany de la Murtra, la pineda declarada no urbanitzable del Pla Director del Sistema Costaner, i les zones humides de rerepineda inventariades pel Departament de Medi Ambient com a tals.

Esquerra-Gavà porta al ple la defensa de la immersió lingüística a les escoles

El grup municipal d'Esquerra vol que l'Ajuntament rebutgi la sentència del TS i expressi el seu suport als beneficis d'haver fet el català llengua vehicular a l'escola. El grup municipal d’Esquerra a Gavà portarà al ple municipal d’aquest mes una declaració política de suport a la immersió lingüística a les escoles i de rebuig a la recent sentència del Tribunal Suprem en contra. El portaveu municipal adjunt d’Esquerra Gavà i candidat a l'alcaldia, Andreu Pérez, ha manifestat que “Gavà ha de pronunciar-se en contra d'una sentència que atempta directament contra un model educatiu i d'integració exitós, que ha estat elogiat internacionalment”. Per aquest motiu, la proposta que debatrà el ple afirma que “l'actual model d'immersió lingüística ha portat resultats positius en l'educació del nostre país, i per tant, mostrar el nostre convenciment que és el model que cal continuar aplicant”. Pérez critica “aquesta afectació directa de la retallada estatutària” i ha recordat que a nivell de la UE el català és la llengua menys protegida legalment, si la comparem amb la resta de llengües amb un nombre de parlants similars. En aquest sentit, l'alcaldable d'Esquerra ha reiterat la importància que el ple municipal “reclami la unitat de les forces polítiques i de la societat civil enfront aquest nou atac a la llengua, la cultura i la societat catalanes”.

L’AJUNTAMENT DE MARTORELL APROVA LA MOCIÓ PRESENTADA PER ERC CONTRA LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM.

L’Ajuntament de Martorell va aprovar dilluns la moció presentada per ERC contra la sentència del Tribunal Suprem i a favor de la immersió lingüística. Tots els grups municipals a excepció del PP, hi van votar a favor. Inicialment el grup municipal d´ERC volia celebrar un ple extraordinari monogràfic per tractar el tema, però va ser desestimat per l´alcaldia. La secció local d´ERC celebra el posicionament del plenari de l´ajuntament de martorell en contra d´aquesta sentència i a favor de la immersió lingüística al nostre país. .La moció feia referència al rebuig de la sentencia del Tribunal Suprem en el sentit que obliga a fer servir el castellà com a llengua vehicular en els centres educatius de Catalunya. Finalment la secció local d´ERC fa una crida al conjunt de les forces polítiques municipals,al teixit social de martorell i a tota la ciutadania en general a anar donant respostes a aquesta agressió cap a la nostra llengua. En aquest sentit en el passat més de desembre la secció local d´ERC va convocar i realitzar una concentració a la plaça de la Vila , davant de l´Ajuntament amb la participació de diferents col·lectius polítics i ciutadania en general. El el mateix plenari, el grup municipal d’ERC va votar en contra de la moció presentada pel PP contrària al dret de reagrupament familiar dels nouvinguts, en considerar una moció racista i contra els drets i deures dels ciutadans i ciutadanes de Martorell.

El regidor Andreu Pérez elegit per unanimitat alcaldable d'Esquerra a Gavà

Esquerra-Gavà inicia la precampanya municipal amb un vídeo on es resumeixen les principals propostes defensades pel seu grup municipal per la ciutat. Aquest proppassat dissabte, dia 15, l'assemblea local de Gavà d'Esquerra ha elegit unànimement com a cap de llista per a les properes eleccions municipals a Andreu Pérez i Lorite, actualment portaveu adjunt del grup municipal a la ciutat. Amb aquest acord Esquerra-Gavà inicia la seva precampanya electoral que tindrà com a primer element la difusió d'un vídeo a youtube que resumeix les principals actuacions del grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament, tant pel que fa a l'acció de control del goven local com de les diverses propostes presentades al llarg d'aquests darrers anys, algunes de les quals ja són realitat. El nou cap de llista d'Esquerra Gavà ha manifestat que el seu objectiu “és mantenir i si pot ser augmentar l'actual representació al ple municipal, per tal de fer forta la veu i els vots d'una formació responsable, catalanista i progressista en un consistori que haurà de fer front a grans reptes, començant per la reactivació econòmica i la lluita contra l'atur”. Andreu Pérez, nascut a Jódar (Jaén) l'any 1963, és llicenciat en Ciències de la Informació. És casat i amb dos fills. Veí de del barri de Can Tintorer durant molts anys, ha estat implicat tant amb el món sindical com amb l'esquerra independentista de ben jove. De fa poc, ha muntat un negoci a Gavà amb un altre soci.

Esquerra es compromet a impulsar un Pla Especial de Protecció del Delta del Llobregat

La portaveu parlamentària Anna Simó, manifesta la voluntat d'Esquerra d'incloure el Delta del Llobregat dins del conveni europeu Ramsar. Esquerra s'ha compromès aquest matí a impulsar el Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Delta del Llobregat en la pròxima legislatura. La portaveu d'Esquerra al Parlament, Anna Simó, així ho ha anunciat avui des del paratge natural del Remolar, on ha lamentat que 'aquest conveni encara no estigui ni aprovat inicialment 10 anys després que Esquerra presentés al Parlament la resolució 58/VI reclamant-ho'. Simó també ha anunciat que 'Esquerra vol integrar el Delta del Llobregat dintre del PEIN que protegeixi i integri tots els espais i zones humides del Delta' i ha avançat que 'des dels ajuntaments del Delta del Llobregat els regidors i regidores d'Esquerra estan fent la petició als plens perquè aquest espai s'inclogui dins del conveni Ramsar', tal i com ja havia sol·licitat DEPANA, i que reconeix a nivell europeu la conservació i l'ús sostenible de les zones humides. Des de l'any 1996 hi ha hagut un projecte del Ministeri de Medi Ambient paralitzat 10 anys per millorar i refer l'espai fluvial del Llobregat lligat a les obres de la N IILlobregat. No va ser fins als pressupostos de l'Estat dels anys 2005 i 2006, que Esquerra va condicionar, que es van destinar partides de 7 milions d'euros per executar els treballs, que ara s'estan portant a terme amb el concert de les 3 administracions (Estatal, Generalitat i local) per recuperar el riu i integrar-lo paisatgísticament. 'Quan Esquerra ha estat decisiva a Madrid ha posat les bases per l'execució de tot un seguit d'accions per protegir l'espai', ha afirmat Simó, 'que va condicionar que es creés un Consorci que gestiona els recursos per recuperar el riu'. Ara Esquerra vol fer un segon pas endavant per tirar endavant un nivell de protecció integral, perquè 'actualment hi ha unes 920 hectàrees protegides amb nivells de protecció molt diferents i cal incorporar-ne 200 hectàrees més en un nivell de protecció únic'.

Esquerra d'Esplugues impugnarà el Ple en el que es va aprovar la modificació del PGM

Per ERC aquesta modificació vulnera un acord anterior del Plenari d’Esplugues en que l’Ajuntament es comprometia a no requalificar sol industrial per convertir-lo en habitatge. La modificació del Pla General Metropolità (PGM) proposada pel govern municipal d’Esplugues, comportarà canviar la qualificació de dos terrenys del barri Centre i Can Clota que passarien de l’actual qualificació d’equipament a zona verda, es proposa canviar l’actual qualificació de zona verda que afecta a l’edifici anomenat “El Barco” per equipaments i la requalificació de més de 7000 metres quadrats de zona industrial a Can Clota per habitatge amb 14.000 m2 de sostre edificable. Per fer possible aquesta modificació del PGM es canvia la qualificació urbanística del parc de les Dones al barri de Can Clota i de part del parc dels jardins de Pons i Termes en el barri Centre. Per ERC d'Esplugues, aquesta modificació vulnera un acord anterior del Plenari en que l’Ajuntament es comprometia a no requalificar sol industrial per convertir-lo en habitatge, a més es redueix la zona verda del parc dels Torrents tot ampliant l’espai destinat a equipament de la zona de La Baronda, però sense definir si es construirà un nou edifici dedicat a equipament ni quin tipus de gestió rebrà aquesta possible nova edificació. Cal recordar que La Baronda va ser expropiada per l’Ajuntament d’Esplugues i posteriorment cedida a una sèrie d’empreses, en una concessió de 40 anys a canvi de la rehabilitació d’una antiga fabrica de ceràmica, portant-se a terme una activitat empresarial privada discutida per diversos partits politics locals, ja que no queda clar en les Normes Urbanístiques del PGM si un equipament públic pot fer-se servir durant 40 anys per una activitat econòmica privada i lucrativa que no comporta cap tipus de servei públic envers Esplugues. Per portar a terme aquesta modificació del PGM l'equip de govern municipal es proposa canviar la qualificació urbanística d’una part dels jardins de Pons i termes, al barri Centre.

Tardà: 'El PSOE haurà de passar la vergonya de votar contra la connexió entre l'AP-7 i l'AP-2'

El diputat d'Esquerra, Joan Tardà, ha afirmat avui que Esquerra presentarà l'esmena per tal d'impulsar la connexió entre l'autopista AP-7 i l'AP-2, després que el Secretari d'Estat d'Infraestructures, Victor Morlán, hagi reconegut que la minsa quantitat dels Pressupostos es deu a que ‘l'obra està paralitzada' perquè té una desviació superior al 10% del preu i segons Morlán, totes les obres que superen aquest 10% es paralitzaran, un fet que es generalitzarà un cop entri en vigor la Llei d'economia sostenible. Morlán també ha afirmat que ‘entén que algú es pugui posar vermell' quan veu la partida que hi ha consignada als Pressupostos Generals de l'Estat. Davant aquest fet, Tardà ha afirmat que ‘Esquerra presentarà una esmena per tal d'augmentar la dotació i fer una connexió vital pel territorial i per a la competitivitat del territori'. Segons Tardà, ‘El PSOE haurà de passar la vergonya de votar contra la connexió entre l'AP-7 i l'AP-2'. La connexió de l'autopista AP-7 amb l'A2 entre els termes de Corbera i Castellbisbal és una obra estratègica i llargament reclamada des de Catalunya. En aquest sentit, el Grup Parlamentari d'Esquerra al Congrés ja va introduir esmenes reclamant aquesta infraestructura als Pressupostos del 2005. Aquestes esmenes van ser acceptades i incloses a les partides dels Pressupostos del 2005 i el 2006. Tardà assegura que 'es tracta d'una actuació que milloraria la competitivitat de les empreses en un moment de difícil conjuntura econòmica i, per tant, també té una elevada rendibilitat social'. Tant la Generalitat com la societat civil catalana consideren que es tracta d'una obra estratègica i d'aquesta manera es qualifica al Pla General Metropolità de Barcelona i al Pacte Nacional d'infraestructures. El diputat republicà argumenta que 'a més, es tracta d'una obra que amb poca actuació i poc impacte ambiental tindrà una màxima rendibilitat i per tant no s'entén que s'aturi quan s'és tan a prop de la seva finalització'.

Tardà preguntarà al ministre Blanco sobre la connexió de l’A2 i l’AP7 entre Castellbisbal i Corbera de Llobregat en la comissió específica per a presentar els Pressupostos Generals de l’Estat.

El diputat d’Esquerra al Congrés, Joan Tardà, preguntarà el proper dijous durant la comissió específica de presentació dels Pressupostos Generals de l’Estat si el Ministerio de Fomento té previst fer marxa enrere en la seva decisió d’aturar les obres en plena execució del viaducte de connexió que ha d’enllaçar l’autopista AP-7 amb l’autovia del Baix Llobregat A2 entre els termes de Corbera de Llobregat i Castellbisbal. Aquesta pregunta ja va ser presentada per Esquerra al Congrés i “ara amb la proximitat del debat de pressupostos es vol tenir una resposta immediata per poder introduir esmenes en el cas que el ministeri no contempli seguir amb les obres”, tal i com ha explicat Joan Tardà. La connexió de l’autopista AP-7 amb l’A2 entre els termes de Corbera i Castellbisbal és una obra estratègica i llargament reclamada des de Catalunya i en aquest sentit el Grup Parlamentari d’Esquerra al Congrés ja va entrar esmenes reclamant aquesta infraestructura als Pressupostos del 2005. Aquestes esmenes van ser acceptades i incloses a les partides dels Pressupostos del 2005 i el 2006. Tardà assegura que “es tracta d’una actuació que milloraria la competitivitat de les empreses en un moment de difícil conjuntura econòmica i per tant també té una elevada rendibilitat social”. Tant la Generalitat com la societat civil catalana consideren que es tracta d’una obra estratègica i d’aquesta manera es contempla al Pla General Metropolità de Barcelona i al Pacte Nacional d’infraestructures. El diputat republicà argumenta que “a més es tracta d’una obra que amb poca actuació i poc impacte ambiental tindrà una màxima rendibilitat i per tant no s’entén que s’aturi quan s’està tan a prop de la seva finalització”. En aquest sentit, tal i com recorda Joan Tardà, “els 8 ajuntaments afectats, de diferents colors polítics, estan completament d‘acord a reclamar la finalització de l’obra i fa unes setmanes van decidir emprendre accions conjuntes i reclamen una entrevista amb el ministre de Foment, José Blanco”.

Esquerra Baix Llobregat entrega els carnets del partit a 17 nous militants

La seu comarcal d’Esquerra- Baix Llobregat a Sant Joan Despí ha estat l’escenari d’una Jornada d’Acollida a la Militància que ha culminat amb l’acte d’entrega dels carnets de militant a 17 noves i nous afiliats al partit. Aquesta jornada ha consistit en una xerrada sobre la història i els principis ideològics del partit a càrrec de Josep Vall, director de la Fundació Josep Irla que ha destacat “la continuïtat històrica i ideològica d’Esquerra des de l’any 1931 amb la vocació de ser l’Esquerra Nacional de Catalunya, amb un ideari basat en els principis democràtics, la importància de les polítiques socials i d’esquerres i la lluita per l’alliberament nacional”. La jornada va continuar amb una extensa explicació a càrrec d’un tècnic d’organització del partit sobre l’estructura interna i funcionament d’Esquerra tant a nivell local, com comarcal, regional i nacional. L’acte va culminar amb l’entrega de carnets per part del vicesecretari de coordinació interna i acció electoral, Eduard Lòpez, que va donar la benvinguda als nous i noves militants i va destacar “la singularitat d’Esquerra com a partit radicalment democràtic on el treball i l’opinió de la militància és cabdal i és la raó de ser del funcionament de l’estructura del partit que està al servei d’aquesta tasca col•lectiva”. Un brindis de benvinguda amb l’executiva comarcal presidida per Jordi Milà va donar per tancada aquesta jornada d’acollida a la nova militància.