Baix Llobregat

Notícia

Rufián: "El 10N plantem cara, rehabilitem Junqueras i derrotem el feixisme"

  • Marc Puig
  • Marc Puig
  • Marc Puig
  • Marc Puig
  • Marc Puig
L'Auditori Barradas de l'Hospitalet va quedar petit per acollir l'acte central de la campanya del 10N a la comarca del Baix Llobregat, amb la presència del candidat republicà Gabriel Rufián; el president del Parlament Roger Torrent; la Secretària general adjunta i portaveu del partit, Marta Vilalta; la candidata de Jovent Republicà, Marta Rosique; la conseller Ester Capella; Joan Josep Nuet, candidat al Congrés; i el portaveu republicà a l'Hospitalet, Antoni Garcia.

Una de les persones més aplaudides durant l'acte ha estat Anna Simó, que ha participat amb un vídeo i a qui se li ha fet un reconeixement. Simó i Nuet, membres de la Mesa del Parlament l'anterior legislatura estan sent perseguits judicialment per permetre debatre en seu parlamentària. A això, Simó ha sentenciat "ho tornaria fer".

Ester Capella recordava que "El PSOE i Pedro Sanchez han donat una nova oportunitat al feixisme de Vox, C's i PP" i que "el millor mur de contenció de l'extrema dreta és omplir les urnes del groc d'Esquerra Republicana el proper diumenge".

Per la seva banda Nuet defensava l'existència d'una sola Catalunya, d'un sol poble, del qual l'Àrea Metropolitana de Barcelona n'és un estendart: "hi ha un sol poble, amb diferents origens i llengües però amb l'objectiu comú de fer trontollar el règim del 78", afirmava. Per després afegir que "Votar Esquerra Republicana el proper diumenge significa, també, derogar les reformes laborals que fan que els menors de 30 anys enllacin contractes de merda un darrera l'altre".

Marta Rosique afirmava, durant la seva intervenció: "Què bé, que es parli dels joves. Però què malament que ho fan en nom nostre!". Per això Rosique confirmava com "el jovent estem farts de veure un present i un futur incerts amb les reformes laborals i on se'ns criminalitza amb Lleis mordassa, cops de porra i pilotes de goma. Seguirem mobilitzats perquè estem farts de ser els titelles dels corruptes del règim del 78". Per això la solució passa per "no permetre que es jugui amb el nostre futur i que el 10 de novembre guanyin els repressors".

Vilalta defensava una "República catalana com l'única alternativa que tenim per garantir la igualtat d'oportunitats, la democràcia, la llibertat. La Independència és inevitable malgrat tota la guerra bruta de l'estat espanyol, on no hi ha separació de poders".

El president Torrent se'n feia creus com es persegueix de manera sistemàtica al Parlamen català però, en canvi, a altres assembles com la de Madrid se la permet votar sobre la il·legalització dels partits independentistes, mentre a nosaltres no se'ns permet debatre si es reprova o no la monarquia. Torrent demostrava la seva indignació i demanava República catalana "que sigui el millor servei a les famílies populars d'aquest país, orgullosos de la seva procedència. Esquerra som els que cosim, els que abracem a tothom. Per això ens tanquen a la presó: perquè saben que guanyarem!"

Per cloure, el candidat al Congrés Gabriel Rufián recordava les paraules de Junqueras evocant al president Companys la nit abans del seu assassinat a mans de l'exèrcit d'ocupació. Demanva "rehabilitar Junqueras guanyant el proper diumenge" i donava 99 raons i mitja per fer-ho. Però, per si en faltaven, recordava als presents que només havien "d'agafar un tren de Rodalies; pensar en Jordi Cuixart, que només va tenir 6 hores de permís per veure néixer al seu fill; o pensar en els vostres pares deixant-se la pell per donar-vos un futur".

Va recordar que "som hereus de republicans i republicanes que es van enfrontar al feixisme defensant uns valors i uns ideals. Que ningú vingui a donar-nos lliçons ni de republicanisme, ni d'esquerres, ni d'independentisme".