Baix Llobregat

Notícia

La Federació comarcal d'Esquerra Republicana al Baix Llobregat i l'Hospitalet també demana a Núria Marin la dimissió dels dos regidors implicats en les irregularitats al Consell Esportiu davant les darreres informacions conegudes

Arran de la publicació de noves informacions sobre indemnitzacions fraudulentes, falsificació documental i l'existència d'una caixa B al Consell Esportiu per beneficiar-se personalment, la Federació comarcal d'Esquerra Republicana exigeix a Núria Marin que actuï amb transparència.

La Federació comarcal d'Esquerra Republicana al Baix Llobregat i l'Hospitalet es suma a les demandes que exigeixen a l’alcaldessa de l’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marin, que doni explicacions urgents i el cessament immediat dels regidors Cristian Alcázar, tinent d'alcaldia i primer secretari del PSC, i el fins ara responsable d'Esports Cris Plaza, després que s'hagin publicat noves informacions que els impliquen en la falsificació d'actes, l'ús fraudulent dels recursos del Consell Esportiu i beneficiar-se a través de sobresous, compres personals, contractació de familiars, pagament de multes, peatges, dinars i còctels. A més, també hi ha indicis de l'acomiadament fraudulent de Plaza com a director del Consell, mentre Alcázar n'era el president, per cobrar una indemnització de 47.000 euros i la prestació d'atur per acabar sent contractat de nou com a assessor.

Aquests fets formen part de la investigació actualment en curs, que va comportar la detenció i posada en llibertat amb càrrecs dels dos regidors del overn del PSC, per possibles delictes greus com desviament de subvencions, malversació o falsedat documental, entre d'altres.

Esquerra Republicana al Baix Llobregat dóna ple suport a les declaracions del seu portaveu i cap de l'oposició a l'Hospitalet, Antoni Garcia, que ha lamentat aquesta utilització fraudulenta de recursos públics i també provinents de les aportacions de les AMPA, les famílies i els clubs esportius, l'existència d'una “caixa interna” amb la que es feien pagaments injustificats.

Garcia ha instat Núria Marin, que era coneixedora d'aquests fets des del passat 4 de febrer, a aplicar mesures contundents, “que no s’amagui, que doni explicacions i depuri responsabilitats sobre les greus irregularitats que s’investiguen al Consell Esportiu”, a través d'una compareixença amb caràcter urgent.

En aquest sentit, des de la formació republicana exigim a Marin i a la Comissió Directiva del Consell Esportiu que no tornin a bloquejar l’accés a la documentació. El Grup municipal d'Esquerra Republicana va tornar a demanar fa més de dues setmanes i per escrit, a l'alcaldessa i als diferents membres de la Comissió Directiva del Consell Esportiu, que facilitin tota la documentació comptable, contractes, subvencions, auditories, actes, extractes bancaris i de caixes, entre altra documentació, sense que hores d'ara s'hagi obtingut cap resposta.


En la mateixa línia el passat 26 de juny el Ple va rebutjar la creació d'una comissió d'investigació sobre el cas del Consell Esportiu gràcies a l'abstenció de Ciudadanos. En la moció presentada per Esquerra Republicana, a més d'aquesta comissió per accedir i avaluar la documentació existent, també es demanava que l'Ajuntament es personés com a acusació popular en el moment processal oportú.

Des de la Federació comarcal d'Esquerra Republicana al Baix Llobregat i l'Hospitalet ens sumem a les demandes de transparència. La ciutadania mereix explicacions i donem ple suport a les accions que estan duent a terme el grup municipal a l'Ajuntament de l'Hospitalet i la secció local de la ciutat. Cal seguir insistint en la posada en marxa de la comissió d'investigació i seguir exigint a l'alcaldessa que compleixi amb el seu compromís per compartir tota la informació i actuar amb transparència per esclarir aquests fets, perquè es preservi la institució i els seus treballadors i la bona tasca realitzada fins ara amb els més de 6.000 nens i nenes i les seves famílies en activitats com els jocs escolars a l'Hospitalet.