Baix Llobregat

Notícia

La comarca del Baix Llobregat s’aboca amb la presentació del llibre “Tornarem a vèncer (i com ho farem)”

  • Pere Aragonès es va trobar amb el president comarcal, Joan Borràs i la secretaria general, Carme Rallo, acompanyats pel diputat Jordi Albert i la cap de l'oposició a l'Ajuntament de Sant Vicenç, Maite Aymerich
  • L’acte es va desenvolupar de manera descentralitzada, amb el Vicepresident del Govern i Coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, a Sant Vicenç dels Horts
Dimarts 8 de setembre de 2020 es va presentar el llibre Tornarem a vèncer (i com ho farem) escrit a quatre mans per Oriol Junqueras i Marta Rovira, un manual polític que conté la proposta estratègica republicana per a l'independentisme.

Un gran nombre de persones van poder seguir-lo, de forma individual o en grup, respectant totes les mesures sanitàries, a través del canal de Youtube d’ERC.

Abans de l’inici de la presentació el President de la Federació comarcal d’Esquerra al Baix Llobregat i L’Hospitalet, Joan Borràs, i la Secretària general, Carme Rallo, van poder mantenir una trobada amb Pere Aragonès per traslladar-li les diferents problemàtiques socials que hi ha a la comarca i analitzar possibles solucions. Els va acompanyar, també, el diputat al Parlament Jordi Albert.

L’acte de presentació del llibre va ser conduït per Diana Riba i Gabriel Rufián i va comptar amb les intervencions de la Secretària general adjunta, Marta Vilalta, des de Lleida; del President del Parlament, Roger Torrent, des de Vic; del Vicepresident del Govern i Coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, a Sant Vicenç dels Horts i de la Secretària seneral del partit, Marta Rovira, des de Ginebra.

Al llibre, una aportació en positiu per ser compartida, sense retrets, s’analitza què es va fer bé i també què es va fer malament la tardor del 2017. En base a les fortaleses i les debilitats detectades es fa una proposta concreta amb l’objectiu d’aconseguir encara més suports al projecte republicà, una via que ha de permetre aconseguir superar el 50% dels vots elecció rere elecció i, sobretot, fer-ho en espais clau com poden ser les àrees metropolitanes de Barcelona i de Tarragona.

I és que el municipalisme és una peça cabdal per posar al centre de l’agenda política les lluites compartides amb qui encara no està convençut que el projecte republicà és el millor camí per assolir una societat justa i caracteritzada pel benestar social.

Ho estem demostrant als ajuntaments on Esquerra té responsabilitats de Govern. Des de Lleida i Tarragona fins a Sant Feliu de Llobregat o Castelldefels, entre d’altres, demostrant que governem bé i per a tothom, millorant la qualitat de vida de la gent i defensant drets bàsics i fonamentals com l’habitatge digne, l’agenda feminista, la transició ecològica.