Baix Llobregat

Notícia

Esquerra Republicana abandona el govern del Consell Comarcal del Baix Llobregat per la posició del PSC en l’aplicació de l’article 155

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya al Consell Comarcal del Baix Llobregat (GC ERC-AM) manifestem, en primer lloc, el nostre compromís inequívoc amb la defensa de la República catalana, els seus representants i les seves institucions. Condemnem l’aplicació de l’article 155, que suposa un cop d’estat amb la retallada de drets i llibertats del poble de Catalunya. Exigim la llibertat dels presos polítics.
 
Davant la complicitat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) vers l’aplicació de l’article 155 i també pel que fa al no reconeixement del govern legítim de la Generalitat de Catalunya, i tenint en compte que estem vivint uns moments on no valen sols declaracions equidistants sinó accions contundents de protecció dels drets democràtics i socials el GC ERC-AM hem pres la determinació de sortir del govern comarcal, actualment en coalició amb el PSC, Entesa i el PDeCAT, per coherència i per dignitat política.
 
Un dels compromisos adquirits en signar el Pacte de Govern del Consell Comarcal al 2015, era “la voluntat de col·laboració i cooperació amb el Govern de la Generalitat de Catalunya amb aquells compromisos que afecten la nostra comarca”, entenem que l’aplicació de l’article 155 de la constitució, incompleix aquest acord.
 
El Grup Comarcal d’ERC valorem positivament l’entesa personal i política amb els companys i companyes de govern i la feina duta a terme especialment en els àmbits de turisme i mobilitat durant els dos anys i mig de l’actual mandat. Per aquest motiu, i en tant que també signants del Pacte de legislatura Comarcal 2015-2019, ens comprometem a dur a terme a partir d’aquest moment una oposició responsable i constructiva, sempre pensant en la institució, la ciutadania i els municipis.
 
Volem agrair la dedicació i la professionalitat del personal del Consell Comarcal del Baix Llobregat i encoratjar-los a seguir treballant amb el mateix compromís en benefici del conjunt de la ciutadania i dels 30 municipis de la comarca. I en especial volem reconèixer la tasca del Consorci de Turisme del Baix Llobregat en el Pla estratègic turístic de la zona nord, la campanya del SuperMes i el Pla de Camins i Senders, entre altres. Pel que fa a l’àrea de Mobilitat també reconeixem la feina feta pel que fa a el Fòrum Comarcal de mobilitat Sostenible i la promoció del transport públic mitjançant l’AMTU (Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà).

Grup Comarcal d’ERC-AM al Consell Comarcal del Baix Llobregat.
Consellers i conselleres: Lluís Fabrés, Oriol Bossa, Mireia Monfort, Jaume Olivella, Andreu Pérez i Bàrbara Lligades.