Baix Penedès

Totes les opinions

Lluís Navarrete

Avancem en la participació ciutadana

L’anomenada “nova política”, porta emparellat a que el ciutadà participi cada vegada més activament d’aquelles decisions que poden afectar al seu entorn. S’han acabat les èpoques, en que es votava cada 4 anys i la gestió municipal quedava en mans dels polítics “professionals”.   En la nostra comarca, durant aquesta legislatura hem començat a veure petites passes en aquest sentit, tot i que encara, en la meva opinió, els resultats aconseguits no són per estar gaire satisfets.

Jaume Vallès

Som gent pacífica i no ens agrada cridar

Segurament als més joves de vosaltres, el títol d’aquest article no us dirà res més enllà de la pròpia afirmació. Si més no, els més “ granadets ” potser sí que recordareu la frase com una expressió festiva emprada en excursions, sortides de diumenge i focs de campament, que començava pronunciant-se en veu molt baixa, per anar apujant-ne el to fins esdevenir una autèntica cridòria que contrastava volgudament amb el que s’hi afirmava.

Joan Gibert

LA PRIMERA DEL BIPARTIT

El bipartit va tornar a sumar, uns quants anys després. En un context de crisis (econòmica i social, de lideratges i propostes polítiques, del sistema de partits, d'il·lusió per un futur incert, energètica, demogràfica, d'immigració global, de confiança...) els electors han decidit tornar a donar el seu recolzament a les ja prou conegudes propostes d'anys pretèrits. La tendència internacional actual és la de refugiar-se en les dretes.

Joan Gibert

DE LA DESAFECCIÓ A L'ODI

Plouen garrotades. I més que en vindran...   Quan semblava que transitàvem per un canvi de govern més o menys “tranquil” de tripartit a bipartit (que, segons les últimes notícies sobre el pacte amb els socialistes -la famosa “sociovergència”- pot esdevenir un nou tripartit) ens torna a caure una clatellada d'un altre tribunal espanyol. Una conseqüència lògica de la sentència del Tribunal Constitucional de l'estat veí que va abocar un milió i mig de persones als carrers de Barcelona el 10 de juliol.