Barcelonès Nord

Totes les notícies

Postal convocant a la manifestació

Manifestació contra la reforma laboral

Aquesta és una reforma imposada, sense diàleg social, que abarateix l'acomiadament, rebaixa els sous i introdueix el conflicte judicial en les relacions laborals. L'última reforma laboral va demostrar a bastament que l'abaratiment dels costos d'acomiadament provoca un increment important de l'atur a curt termini. Si no volíem caldo, dues tasses. Vols saber com t'afecta la Reforma? fes clic a la pregunta que t'interessi o descarrega-les en pdf » Serà més barat acomiadar-me? » Serà més fàcil acomiadar-me? » Quins tipus d'acomiadament em poden aplicar? » Em podran abaixar el sou? » Quants contractes temporals podré encadenar? » Si tinc menys de 30 anys, tinc algun avantatge per aconseguir un contracte? » Si tinc més de 45 anys, tinc algun avantatge per aconseguir un contracte? » Podrà l’empresa modificar les condicions de treball o la jornada laboral? » Si sóc dona, m'afecta de forma específica? » Si sóc un aturat amb prestació, com m'afecta la Reforma? » Tinc dret a formació? » El conveni col·lectiu regirà les meves condicions de treball? » S'incrementa la lluita contra el frau? » Si m'involucro en la defensa dels treballadors, tindré algun tipus de protecció? » Em podran fer un contracte de formació i aprenentage? Quina és la reforma que volem?

Andreu Francisco, presentant la seva candidatura (Foto: Diari Maresme)

Andreu Francisco nou president de la regió metropolitana d’ERC

La Federació Comarcal d'ERC del Barcelonès Nord i en concret la SL de Badalona, va acollir el passat dissabte 28 de gener la celebració del Congrés de la Regió Metropolitana d'ERC, a la sala del Círcol de Badalona. El nou President de la Regional Metropolitana d’ERC escollit va ser Andreu Francisco, actual alcalde d’Alella que encapçalava una candidatura per aconseguir una ERC metropolitana “més forta”. L'estructura territorial de la Regió Metropolitana inclou les comarques del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l’Oriental, el Maresme i el Barcelonès Nord. L’objectiu del mandat d’Andreu Francisco és “incrementar la presència i representativitat” del partit a la regió, on hi viuen més de tres milions de persones i hi ha 18 de les 25 ciutats més poblades de Catalunya, per tal que ERC sigui una “força decisiva” al país. Andreu Francisco assenyala que encapçala “un equip de persones que creu en el nou projecte d’ERC, amb voluntat de contribuir a fer avançar el nostre partit des de l’experiència municipalista i organitzativa, la diversitat i la il·lusió”. Al nou equip hi ha incorporades tres persones del Barcelonès Nord: Miquel Estruch com a coordinador de grans ciutats, i Lola Martínez Sala, a la secretaria d'imatge i Comunicació de Badalona, i Gemma Espanyol de Santa Coloma com a secretària de Dona. El Congrés es va cloure amb la intervenció del president d'Esquerra, Oriol Junqueras.

Contra la mala gestió, carbó! JERC Badalona

Les JERC porten carbó al govern municipal de Badalona

Avui dia 5 de gener del 2012 les JERC Badalona han fet entrega d’un sac de carbó a l’Ajuntament en senyal de protesta per la mala gestió feta durant aquests primers mesos de govern i l’actitud intolerant, xenòfoba i feixista presa desde l’inici per part del Partit Popular. Aproximadament unes 50 persones eren presents en el moment en que Jofre Béjar Mas, secretari d’organització de les JERC Badalona, ha procedit a llegir la carta que acompanyaria el paquet entregat on es recollia les raons per les quals es feia l’entrega d’aquest. Alguns dels motius eren: - Atac a la identitat nacional catalana, la retirada de la paraula “nacional” del cartell de la Diada de l’11 de setembre - Discriminació sistemàtica de les comunitats nouvingudes, l’últim exemple n’és la retirada de les comparses d’immigrants de la cavalcada de reis. - Persecució del jovent, ja que s’han produit una sèrie de declaracions on es relacionava ser jove amb ser íncivic. L’acte ha finalitzat amb l’entrega del carbó entre crits de independència. Així les JERC Badalona s’han volgut anticipar al regal que creuen que els Reis Mags portaran al govern municipal.

- Educació = + Atur

Diguem prou a les retallades en educació!

Aquest diumenge 11 de desembre les JERC Maresme i Barcelonès Nord han tancat la III Setmana de la Lluita a Badalona, reivindicant un sistema d’escoles públiques i de qualitat denunciant a la vegada les retallades del sector de l’educació pública i en especial les que pateix actualment el col·legi Lola Anglada. Durant l’acte les JERC han desplegat una pancarta al Lola Anglada i després l’han desplegat a la Plaça de la Vila on han repartit díptics informatius i seguidament en una petita performance, on l’Artur Mas ha retallat l’educació pública. A continuació hi ha el text dels díptics repartits durant l’acció. Les JERC ens oposem frontalment al sistema de retallades plantejat pel Govern per a sortir de la crisi. En l’actual situació de crisi cal invertir en formació i educació, no retallar el futur de tota una generació. Per això, des de les JERC cridem a la mobilització ciutadana perquè: • Es defensi l’actual sistema d’educació pública, entenent la educació com el pilar fonamental per a sortir de la crisi, i s’aturin les retallades en el sector. • S’aturi la dinàmica que ha portat a la pèrdua d’un estat del benestar adquirit a base de molta feina i treball. • Es replantegi la estratègia per a sortir de la crisi, doncs entenem que privatitzar sistemes bàsics o reduir-ne la qualitat no és la solució adequada.

Acte d'obertura de campanya a la comarca

Resultats ERC-Reagrupament-Catalunya Sí Barcelonès Nord: unes bases per tornar a créixer

Els resultats assolits per la coalició Esquerra-Reagrupament-Catalunya Sí al Barcelonès Nord han estat els següents: Badalona 4.294 vots (4,27%), Santa Coloma 1.093 vots (2,17%), Sant Adrià 411 vots (2,77%). Tots ells lleugerament a la baixa respecte els resultats de la mateixa convocatòria l'any 2008. La situació política general i del propi partit són molt diferents, remuntant ara la coalició unes enquestes electorals d'intenció de vot molt desfavorables, a poques setmanes de la celebració del Congrés Nacional d'Esquerra i amb una destacada austeritat econòmica en la campanya. A nivell nacional, amb Alfred Bosch al capdavant, hem consolidat la nostra representació a Madrid: 3 diputats. I això significa que plantarem cara en tots els fronts, amatents a denunciar qualsevol pas enrere pel país, com ara un pacte fiscal que no consisteixi en la governança de tots els nostres impostos, és a dir, el concert econòmic. Aquesta campanya, també als municipis del Barcelonès Nord, fruit de la convicció de la militància que ens sortiríem i de la voluntat de reeixir, hem pogut connectar amb moltíssima gent, i despertar simpaties i complicitats que feia temps que no detectàvem. Perseverarem per estendre la confiança en la nostra formació política. Tanmateix, com ha assenyalat el president d'ERC, Oriol Junqueras, 'no té preu tornar a veure la nostra gent activada, motivada i amb disposició d'anar més enllà'. Hem de mantenir una actitud positiva per tal de seguir treballant i guanyar aquesta majoria social i política que anhelem per aconseguir la independència i la justícia social.

Logo de la plataforma Catalunya Sí

La República del Sí connecta amb l'electorat

El candidat comarcal, Oriol Rius, participarà en un acte de campanya a Badalona, dimarts 15 de novembre a les 19:00 al restaurant La Sargantana (c/ Sant Sebastià, 2), on es farà un dictat en el que es redactarà una carta de comiat a Espanya. Per altra banda, la plataforma "Catalunya Sí" es presentarà públicament demà divendres 11 de novembre, a les 12:45, a la plaça del Rei, amb les personalitats que l'integren. A l'acte hi intervindran: Alfred Bosch (candidat per Barcelona), Lluís Llach, Gerard Quintana, i l'actriu Anna Sahun, entre molts d'altres. Es farà una versió del clàssic de Lluís Llach "Que tinguem sort" i hi hauran d'altres sorpreses. Dissabte 12 de novembre, a les 10:30, també a la plaça del Rei, tornarem a intentar despertar Catalunya, amb una flashmob, després de l'intent fallit per pluja del darrer diumenge. Des de la plataforma "Catalunya Sí", es convida a empenyar des de la societat civil el procés cap a la independència, i és important donar-los el màxim de suport possible.

Inici de la campanya nacional a Badalona

Bosch: 'Som la gent del Sí, la veu clara i forta de la suma independentista i representem la República del Sí'

El cap de llista d'ERC-RCat-Catalunya Sí Alfred Bosch en el míting d'inici de campanya a Badalona ha definit la candidatura com 'la llista de la gent del Sí, la veu clara i forta de la suma independentista que ha de traduir el Sí cívic en un Sí polític'. Bosch ha explicat que l'hora és greu i les receptes dels partits majoritaris cerquen “fer de Catalunya un país més depenent dins una Espanya més uniforme' i ha afegit que 'si seguim sent una CCAA més, NO podrem decidir, NO sortirem de la crisi'. Alfred Bosch ha explicat el projecte d'ERC-RCat-Catalunya Sí amb la dicotomia de campanya, el pas de la comunitat autònoma del No a la República del Sí, 'volem fer un país nou: volem deixar de ser una comunitat autònoma per esdevenir una República dins la UE. El nostre objectiu és reclamar a Madrid allò que és just i necessari: la independència. El dia 20 podem optar per la CCAA del No, o la República del Sí'. El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, en la seva intervenció ha destacat que 'no ens podem permetre el luxe de renunciar a cap plataforma, a cap altaveu, per a fer arribar la veu de la nostra gent i Madrid és una plataforma a la qual no renunciarem i farem sentir la nostra veu de forma alta i clara'. Junqueras ha demanat el màxim esforç i implicació per als 15 dies de campanya 'amb rigor, esforç i passió construirem el país fent un bon resultat el 20-N'. La intervenció de Bosch ha anat precedida pel president d'ERC, Oriol Junqueras; la vicepresidenta de Rcat, Rut Carandell; el número 2 de la candidatura per Barcelona, Joan Tardà; i la número 3, Ramona Vergés. Miquel Estruch, president d'ERC-Badalona, ha estat l'encarregat de donar benvinguda i presentar a Oriol Rius, candidat comarcal. L'acte s'ha celebrat al Teatre Principal de Badalona on prop de 500 persones han participat de l'inici de la campanya d'ERC-RCat-Catalunya Sí, i s'ha obligat a obrir l'amfiteatre per a poder encabir tots els convidats.

Miquel Estruch, durant l'assemblea

Esquerra Badalona renova l'executiva

Dilluns 24 d’Octubre, l’Assemblea de militants d’Esquerra Republicana de Catalunya a Badalona escollia els integrants de la nova executiva local que encapçalarà el partit a nivell local. El sortint i reelegit president de la Secció Local, Miquel Estruch, va emplaçar, en primera instància, a tots els militants a reflexionar sobre els durs temps que ha passat el partit i va encoratjar a tothom dipositant la seva confiança en la nova Direcció Nacional, i el seu projecte d’una nova Esquerra. Així mateix, Estruch, va dir que “de mans, sempre ens en falten per alliberar el país, i que, cada militant és necessari per seguir lluitant” expressant una voluntat d’obertura als militants i estenent la mà a “aquells que encara no s’han acabat de decidir”, “ara és el moment de fer el pas i treballar amb nosaltres per aconseguir la llibertat i la igualtat social que volem per Catalunya”. De fet, el projecte que va presentar Estruch als militants pren per títol una frase de l’Oriol Junqueras del darrer Congrés: “La nostra feina no la farà ningú”. Així mateix, Estruch va insistir sobre la necessitat de treballar, ara més que mai, des de la militància de base a la nostra ciutat, “hem de plantar cara a la forta càrrega ideològica del PP badaloní amb posicions clarament hostils a la realitat nacional catalana i la seva llengua” . “S’ha de denunciar dia a dia l’ actitud clarament discriminatòria per motius ètnics, socials o religiosos sobre determinats col•lectius minoritaris que duu a terme aquest govern”. I, finalment va acabar emfatitzant la necessitat de col·laboració amb la societat civil per deixar al descobert “la falsa imatge que els mitjans de comunicació estan construint de la nostra ciutat gràcies a la política d’aparador de Xavier García Albiol”. Estruch va presentar un equip petit sobre el qual va matisar que “es tracta d’un grup de poques persones perquè no volem excloure a ningú, ara hem de recuperar l’esperit de companyonia i treball d’equip des de les trinxeres, i retornem la plena sobirania a l’assemblea permanent.

Foto de família dels assistents a l'homenatge

Esquerra Badalona ret, com cada any, el seu homenatge al President Companys el dia 15 d'octubre

Esquerra Republicana de Catalunya a Badalona ha retut, com cada any, homenatge al President Companys en l’aniversari del seu assassinat, en el monòlit a la seva memòria de l’avinguda que duu el seu nom a Badalona. A les set en punt del matí s’han llançat tres salves d’honor i s’ha fet les ofrenes florals als peus del monòlit, en nom de la pròpia ERC, de Reagrupament Independentista i de la família de l’alcalde Xifré, representada per la seva néta, Maria Rosa Xifré. A l’acte hi ha assistint una setantena de persones de l’àmbit de l’esquerra independentista de la ciutat, entre els quals cal destacar-hi la presència de membres significats de Reagrupament i de la CUP. L’acte ha acabat amb un breu parlament del president d’ERC a Badalona, Miquel Estruch, el qual ha posat en valor l’exemple del President Companys en uns moments com els actuals en que la situació de crisi greu que estem patint, està recaient principalment damunt les espatlles dels sectors socials més desafavorits. Estruch ha finalitzat la seva intervenció amb la lectura d’un poema de Bonaventura Gassol que glossa la figura del President màrtir. L’acte s’ha clos amb el cant dels segadors. Per una altra banda, Esquerra Badalona, ha celebrat la normalitat democràtica que suposa que el govern del PP, hagi donat compliment a l’acord del Ple Municipal del 2003, en el qual s’aprovà retre cada any un homenatge institucional al President Companys, tot i que lamenta que no se n’hagi fet la deguda difusió i que ni tant sols figurés a l’agenda d’activitats de l’Ajuntament per aquest cap de setmana.