Barcelonès Nord

Notícia

Les seccions locals de Badalona i Sant Adrià reivindiquen l’anul·lació del judici i la restitució de Companys

  • Ofrena floral al monòlit del president Companys
  • Mateu Chalmeta entre la representació municipal al matí
Esquerra Republicana a Badalona ha fet aquesta matinada l'homenatge al president Lluís Companys, afusellat pel franquisme el 1940 a Montjuïc. A les set en punt, s'han llençat les tres salves d'honor que cada any representen un clam de llibertat. Acte seguit s'ha realitzat l'ofrena floral i el parlament del president de la secció local, Miquel Estruch, que ha tingut un sentit record, en les paraules que ha pronunciat, pel president màrtir, en el setantè aniversari del seu assassinat.

Estruch ha recalcat que Esquerra Republicana no deixarà passar cap oportunitat per reclamar la nul·litat d'un judici sumaríssim provinent d'un règim il·legal, i que per tant, no té cap validesa. El greuge que ha contret Espanya en no voler rectificar 35 anys després de la mort del dictador, dóna fe de la manca de fermesa democràtica de l'Estat, com de la permissivitat amb els hereus dels botxins de Lluís Companys.

Esquerra Badalona
, com passa cada any, ha fet un doble homenatge al president Companys puix que el regidor Mateu Chalmeta, així com diversos membres de l'executiva local, ha participat en l'acte que l'Ajuntament de Badalona realitza en memòria del president republicà de la Generalitat de Catalunya, a les onze del matí.

A Sant Adrià, la secció local d’Esquerra va realitzar un sopar el dijous 14 al vespre i després va fer una marxa de torxes fins al monument del president màrtir Lluis Companys de la localitat, on hi va haver una ofrena floral.