Begues

Totes les opinions

Grup Municipal ERC Begues: Jaume Olivella i Josep Atsuara.

L'Hotelet que no és un hotel.

L'Hotelet, Hotel ***

Tenim un establiment túrístic, L'Hotelet de Begues, fent funcions de Centre de rehabilitació per a persones politoxicòmenes a l’espera dels permisos pertinents i que opera com a hotel, sense ser-ho a la pràctica, en detriment de les úniques places hoteleres del poble, i amb la connivència de l’Alcaldia i de l’Equip de Govern. Volem deixar ben clar que estem a favor de que L’Hotelet passi a ser un centre socio-sanitari, però pensem que l’empresa que regenta l’Hotelet no hauria d’haver començat a funcionar sense tenir tots els permisos propis de la seva nova activitat  per assegurar els drets dels pacients i el seu correcte tractament.

Xavier Llopart

La llei catalana de transparència: fem-ne ús com a ciutadans

L’1 de gener de 2016 tots els ens locals de Catalunya hauran de complir les seves obligacions en matèria de transparència, ja que entra en vigor la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Amb l’aprovació d’aquesta llei a finals de 2014, Catalunya es posa al nivell de la majoria d’Estats democràtics, alguns dels quals fa dècades que ja disposen de legislació en aquesta matèria.

Pau Romero

Exposició "Neandertals a Catalunya" al Centre Cívic El Roure

Neandertals a Catalunya

 Entre els dies 22 d'octubre i 29 de novembre el Centre Cívic "El Roure" ha presentat l'exposició "Neandertals a Catalunya" que exposa molt didàcticament, amb panells, projeccions i mostres arqueològiques les característiques anatòmiques i els comportaments socials de "l'homo neandertalensis", així com la seva distribució a Catalunya. Els neandertals van existir entre el 250000 i el 25000 en Europa, havent indicis que fa uns 30000 anys poblaven la nostra regió del Garraf (cova del Gegant a Sitges) i probablement la cova de Can Sadurní.

Doris Roig

Violència de gènere: encara massa estereotips

III Marxa Contra la Violència Masclista

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Totes les poblacions del Baix Llobregat s’han aplegat aquest any el passat dia 22 de novembre a St. Feliu de Llobregat en la III Marxa Contra la Violència Masclista, on en l’acte central es va fer la lectura d’un manifest. A part del que representen els actes institucionals i col·lectius i de llur importància per tal de sensibilitzar la població sobre un tema tant punyent, cal fer una reflexió profunda sobre com tot això arriba a col·lectius d’alt risc: en aquest cas els joves i els adolescents.

Jordi Dolz

(Des)coneixement i causa.

Jordi Dolz, Secretari de Política Municipal Secció Local ERC Begues

Uns coneixements bàsics sobre l’entorn natural que envolta el nostre poble haurien de ser imprescindibles per aquelles persones que s’encarreguen de gestionar i donar el vistiplau a projectes administratius que incideixen sobre aquest extens espai no urbà de 4.600 hectàrees que tenim al nostre terme municipal. La recent aprovació inicial del Catàleg de camins municipals”ha posat en evidència que els nostres gestors locals no saben i no coneixen prou bé les singularitats del camins que ens envolten i que configuren una important xarxa de comunicació dins del sòl no urbanitzable.

Jordi Valldeperas

La Cuca, la moneda social de Begues.

Moneda Social Beguetana

La crisi està fent florir arreu del món iniciatives que fomenten una economia alternativa. En són un exemple les xarxes d'intercanvi, els grups de consum, els bancs del temps o les monedes socials. En aquest nou model hi juguen un paper les monedes socials. La moneda social, és una alternativa local al sistema monetari hegemònic per a l'intercanvi de béns i serveis. Pretén promoure una economia solidària i ètica, que doni suport al desenvolupament del comerç local i el consum responsable i de proximitat.

Jaume Cornelles

Vuelva usted mañana!

Assembla 639

Vuelva usted mañana!   Tal i com comentava Mariano José Larra fa 200 anys, aquesta és una terra de mandrosos. Ens agradi o no, aquesta és la imatge que tenen dels països llatins: segur que tots no ho som, però els tòpics, malgrat exagerats pel morbo i per la facilitat de fer-ne acudits, en alguna cosa real es basen. I heus aquí, que la mandra és el que ens mata als joves. Jo tinc 23 anys, i fins on m’arriba la memòria, recordo que els joves, i també els pares, es queixaven i es queixen de les mateixes coses: en aquest poble no es fa res per la gent jove.

Jaume Olivella i Josep Atsuara. Grup Municipal ERC-AM Begues.

L’ article que mai haguéssim volgut escriure sobre el Centre Cívic.

Infografies

El passat 25 de novembre durant el Ple ordinari celebrat a l’ Ajuntament de Begues vàrem assistir a una situació insòlita que mai haguéssim volgut veure en una sala de plens del nostre consistori.   Els fets es van produir quan a instàncies del grup municipal de ERC Begues es debatia el Prec sobre l’incompliment de la normativa vigent en relació a la elaboració i implantació d’un Pla d’ Emergència (PE) en el Centre Cívic.

Jordi Dolz, arquitecte.

La gestió de l’urbanisme municipal als darrers quatre anys (2011-2015).

Resum Urbanisme a Begues

Si analitzem com s’ha desenvolupat la gestió política de l’urbanisme municipal durant aquest últims quatre anys, observarem que hi ha mancat rigor i claredat. S’ha de tenir en compte que és molt important potenciar i divulgar de forma entenedora la gestió urbanística, ja que poc a poc, amb petites pinzellades, el nostre planejament general va canviant per encabir nous usos, com per exemple el turístic.