Berga

Totes les notícies

Exemplars del Butlletí 2

Presentació del Butlletí 2 d'ERC Berga

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga ha presentat avui el número 2 del Butlletí de la Secció Local. Els regidors d'ERC a l'Ajuntament de Berga – Ermínia Altarriba, Jaume Giménez i Jordi Pujals – han desglossat els diversos temes que tracta aquesta edició. Se n'han fet 8.200 exemplars, que es començaran a repartir en les pròximes hores. Butlletí ERC Berga - Número 2 (Juny 2016)

Tardà a Berga

Joan Tardà visita Berga

El Diputat al Congrés dels Diputats de Madrid d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i número 2 de la llista del partit per a les pròximes eleccions estatals del 26 de juny, Joan Tarda, ha visitat la ciutat de Berga aquest dijous a la tarda. Després d'un cafè amb militants d'ERC Berga i ERC Berguedà, el diputat ha tingut l'oportunitat de visitar la ciutat de Berga. Primer, ha visitat el Casal de la Gent Gran i, posteriorment, el carrer Ciutat. Allà ha aprofitat per conversar amb la gent de diversos comerços del barri antic i, a més, ha aprofitat per comprar un llibre – El llibre dels Baltimore, de Joël Dicker – en una coneguda llibreria del centre de la ciutat. Posteriorment, ha pogut passejar pel Passeig de la Indústria, fins que, finalment, s'ha traslladat a Puig-reig. En aquest punt s'hi han afegit militants de la ciutat i, després d'un beure distès, ha visitat l'exposició fotogràfica Bombai en blanc i negre, de l'organització Sonrisas de Bombai, situada a la Biblioteca Guillem de Berguedà. La visita ha acabat amb un sopar a la mateixa localitat. En declaracions als mitjans, Tardà s'ha mostrat esperançat per aquestes noves eleccions "molt importants", en les quals el partit "intentarà guanyar". En aquest sentit, ha desitjat el millor a Convergència Democràtica de Catalunya i ha dit que és important que "l'independentisme sigui fort a Madrid", perquè el Govern català pugui fer la seva tasca. Tot i la importància, Tardà assegura que "estem en fase de desconnexió" i "tot depèn de nosaltres". "Durant aquest darrers mesos a Madrid, no hem fet res sense consultar-nos-ho amb Convergència", ha assegurat el veterà de la formació, ja que "s'ha de preservar el govern de Junts pel Sí" i la majoria parlamentària, "dues joies". Precisament, el diputat ha apel·lat a la "responsabilitat" del president Puigdemont, a la del vicepresident Junqueres i a la de la CUP, per a tenir enllestit el full de ruta en "14 mesos" i aprovar uns pressupostos en les properes dates.

La nova Executiva Local d'ERC Berga

ERC Berga escull la nova Executiva Local

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga va celebrar, ahir divendres, 8 d'abril de 2016, una Assemblea Local. En aquesta, es va renovar l'Executiva Local del partit a la ciutat. Abans de les votacions, però, el president local, Jaume Giménez, va exposar l'Informe de gestió de la presidència sortint. El president va explicar que, segons els estatus del partit, l'executiva s'ha de renovar, com a mínim, després d'uns comicis municipals. Si no s'ha fet abans ha sigut, per una banda, perquè l'executiva local que afrontava les Eleccions Municipals del 2015 feia poc més de 3 mesos que estava constituïda i, per alta banda, perquè diverses temàtiques internes han complicat la renovació en dates anteriors. Va ser aprovat per unanimitat. Posteriorment, es va presentar l'Informe econòmic, a càrrec del Secretari de Finances, Joan Ramon Bella, el qual també va ser aprovat per unanimitat. En el torn de presentació de l'única candidatura presentada, Jaume Giménez, qui optava ser reescollit com a president, va marcar 3 objectius principals i bàsics per a la Secció Local: fer grups interns autònoms i temàtics, per generar debats i fer propostes, que aquests debats derivin, alhora, amb trobades amb els regidors de cada temàtica i, finalment, calendaritzar visites amb les Associacions de Veïns i amb les entitats de la ciutat. A més, Giménez va explicar la voluntat de fer del nou executiu una Executiva Ampliada o Assemblea Permanent, per a englobar tots els militants que hi vulguin participar per, per una banda, informar i, per altra, rebre propostes de l'Assemblea. Els militants amb dret a vot i al corrent de pagament que van assistir a l'Assemblea, un 35% del total, van poder fer efectiu el seu vot. El resultat de les votacions va ser: 93% dels vots a favor, 7% dels vots en blanc. La nova Executiva Local Presidència: Jaume Giménez i Palau. Secretaria d'Organització: Josep Xoy i Soler. Secretaria de Finances: Joan Ramon Bella i Heras. Secretaria d'Imatge i Comunicació: Ramon Camps i Garcia.

Estelada_Ajuntament_Berga

ERC de Berga mostra suport a l'Alcaldessa

Des d'Esquerra Republicana de Berga volem mostrar el nostre suport a l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, per la citació judicial rebuda per no haver retirat l'estelada del balcó de l'ajuntament durant les jornades electorals celebrades el 27 de setembre i el 20 de desembre de l'any passat. Celebrem la decisió de Venturós, ja que es tracta d'un acord democràtic pres en el si del plenari municipal. Volem recalcar, també, que cap amenaça de l'estat espanyol, ni cap sentència judicial pot soscavar la voluntat popular expressada lliure i democràticament. A banda, instem a les forces polítiques espanyoles a no judicialitzar la independència i a resoldre-ho democràticament, acatant els resultats sortits de les urnes les passades eleccions al Parlament de Catalunya.

Presentació butlletí. D'esquerra a dreta: Josep Xoy, Jaume Giménez, Ermínia Altarriba

ERC Berga presenta el seu butlletí

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga ha presentat avui el seu nou butlletí informatiu. Aquest mitjà busca informar els ciutadans de Berga de tota l'actualitat, els posicionaments i les opinions del partit i dels regidors, entre altres coses, amb la intenció de tenir un contacte directe i bidireccional amb la ciutadania. Les temàtiques que aquest tracta seran – bàsicament – d'abast local, però també comarcals i nacionals. En aquest primer número, els temes tractats són: els primers 6 mesos de govern de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a la ciutat de Berga, la SES Serra de Noet, la defensa de l'escola pública, la revitalització del barri vell, l'Hospital Comarcal, la Residència de La Llar i el nou Govern de la Generalitat de Catalunya. S'han imprès 10.000 butlletins, dels quals 9.000 es repartiran a les llars de la ciutat de Berga i 1.000 seran repartits pels membres del partit a diversos establiments i en els diversos actes que es puguin fer en els propers dies. La impressió i distribució va a càrrec del Grup Municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Berga, a través de l'assignació que reben els grups. El número 1 del butlletí coincideix amb el mes de febrer. La intenció de la Secció Local és treure el proper en 3 o 4 mesos, en funció del feedback que hi hagi i l'actualitat política. El butlletí també es pot consultar en format digital al lloc web del partit a la ciutat, a l'apartat Documents > Butlletí (http://locals.esquerra.cat/berga/document/5863).

Altarriba i Pujals, durant la conferència de premsa

ERC Berga es posiciona sobre el futur i la ubicació del SES Serra de Noet

El passat dilluns, 9 de novembre de 2015, els regidors Ermínia Altarriba i Jordi Pujals van comparèixer en roda de premsa a la seu del partit a la ciutat de Berga. La intenció d'aquesta era exposar el posicionament d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la ciutat sobre el futur del SES Serra de Noet i la seva ubicació. Adjuntem el comunicat d'aquesta compareixença. El podeu trobar a la franja de la dreta d'aquesta mateixa pàgina.

Inici de la roda de premsa

Altarriba: "Farem una oposició oberta i constructiva"

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Berga ha explicat aquesta tarda, en roda de premsa, la seva voluntat de passar a l'oposició durant la propera legislatura. Així ho ha explicat la cap de llista del partit, Ermínia Altarriba, que ha remarcat que Esquerra es va oferir per entrar a govern i la CUP es va reafrimar en la voluntat de governar en minoria. Valoració del resultat de les eleccions: • Hem tingut un resultat molt bo, hem passat de no tenir representació al consistori a tenir 3 regidors. • El resultat d’Esquerra, junt amb el de la CUP, els entenem com una clara voluntat de canvi de manera de fer política que demana la ciutadania. • Els ciutadans han parlat i han decidit que la CUP tingui la responsabilitat de formar govern, el que, com no pot ser d’altra manera, nosaltres respectem. • La nostra responsabilitat, la que ens han donat els ciutadans, passa per establir ponts de diàleg amb la formació que té la responsabilitat de governar. Valoració de la reunió amb la CUP: • La reunió va ser molt correcta amb un to molt dialogant. • Per acord de l’assemblea, i pels compromisos de campanya, la CUP vol formar govern en minoria. • Esquerra es va oferir entrar a govern per legitimar més els resultats electorals: no és el mateix governar amb un programa que ha rebut el 34% dels vots que fer-ho amb la suma de tots dos, el que representa gairebé el 50%. • Esquerra té la ma estesa per ajudar a consolidar el canvi que la ciutat de Berga i els berguedans han demanat i que necessita, però no serà per Esquerra que la CUP no pugui formar govern en minoria. • Cal posar de manifest la negativa explícita per part de la CUP d’entrar en cap tipus de negociació. Nosaltres ho lamentem profundament perquè, entre altres coses, ells sempre fan bandera de la participació i de ser molt dialogants. Creiem que la participació i el diàleg, amb qui primer s’ha d’exercir és amb els que han obtingut el recolzament i el mandat dels ciutadans: els altres grups polítics.

En marxa el nou lloc web de la Candidatura Ermínia 2015

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga ha posat en marxa un lloc web dedicat exclusivament a donar a conèixer la candidata a l'alcaldia de l'Ajuntament de Berga, Ermínia Altarriba, i -també- la resta de la candidatura que l'acompanya. Des d'ara, totes les notícies que generi la Candidatura d'ERC Berga i el seu entorn, apareixeran al lloc web: http://erminia2015.esquerrarepublicana.cat/   La web s'actualitzarà amb les notícies de precampanya i campanya electoral, i -diàriament- amb el perfil dels diversos membres de la llista, acompanyats d'un breu vídeo temàtic, tots ells relacionats amb el nostre projecte i el nostre programa. Els vídeos, que es començaran a publicar avui, aniran des del darrer membre de la llista fins al primer.   A més del lloc web, també els podreu visualitzar a la nostra pàgina de Facebook (https://www.facebook.com/erc.berga) i al nostre compte de YouTube(https://www.youtube.com/channel/UCZVWBYGYBfTnuHFirKwUZBQ).