Berga

Totes les notícies

La candidatura d'ERC Berga mostrant el lema "Amb Tu Canviem Berga"

ERC Berga presenta la seva candidatura per a les Eleccions Municipals

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga ha presentat avui, dimarts 14 d'abril, Dia de la República, l'equip que acompanyarà l'alcaldable, Ermínia Altarriba, a les Eleccions Municipals del pròxim 24 de maig. Les vint-i-dues persones que configuren la llista -disset titulars i cinc suplents- conformen una candidatura paritària, amb diferents perfils i edats, i representativa de la ciutat.   En el seu discurs, Altarriba ha destacat que es tracta d'un equip «preparat per governar» i «amb ganes de servir a Berga i el seus ciutadans», unit «pel compromís amb Berga, el País i la seva gent». L'alcaldable ha aprofitat per recordar els cinc eixos principals del projecte, que són fer de Berga una ciutat «dinàmica i emprenedora», «justa i cohesionada», «saludable», «neta, transparent i participativa», i «compromesa amb la independència».   La candidata també ha remarcat que l'acte s'ha celebrat el Dia de la República, ja que «la República és igualtat, justícia, transparència, participació i llibertat». Aquestes són els valors republicans que defineixen el partit i que «volem per Berga i tots els seus ciutadans».   L'acte ha comptat -també- amb la participació de l'humorista Jaume Fígols, que ha fet un monòleg de benvinguda. Els membres de la llista han desplegat unes lletres que projectaven el lema «Amb Tu Canviem Berga». Aquí teniu la llista al complert complet:  

ERC Berga estrena nou local al centre de la ciutat

Des del passat dimecres 1 d'abril, està en funcionament el nou local d'ERC Berga a la ciutat. Aquest està situat al Carrer Ciutat número 30, entre la Impremta Casals i la Cansaladeria Guitart, on se situava anteriorment la immobiliària Rústic Berguedà. El local restarà obert -pràcticament- cada dia, fins al dia de les eleccions municipals, el proper dia 24 de maig. Aquest local servirà a l'Executiva Local, als membres de la candidatura i als afins al partit -entre d'altres- com a punt de trobada durant aquestes dates. ERC Berga s'instal·la a aquest local amb la intenció de tenir més visibilitat i estar més a prop dels ciutadans. Els berguedans estan convidats a visitar el local, conversar i intercanviar opinions i inquietuds municipals amb els republicans de Berga.

Amb tu canviem Berga

"Per un Nou País; Amb tu, canviem Berga!"

L'equip d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga ha estat aquest matí de dissabte al mercat setmanal del Passeig de la Industria 'El Vall', amb l'objectiu de conversar amb els ciutadans i recollir opinions i idees.  La jornada d'avui també ha servit per presentar el lema de precampanya, "Per un Nou País; Amb tu, canviem Berga!". La paradeta estarà al mercat setmanal durant la resta de dissabtes del mes de març, i estarà operativa d'11 del matí a 1 de la tarda, aproximadament. Aquests actes serviran per a donar a conèixer els integrants d'ERC Berga, per informar els ciutadans dels principals eixos discursius i, sobretot, perquè els berguedans puguin dir-hi la seva, ja sigui conversant amb els integrants de la Secció Local o apuntant idees, millores, opinions... respecte a la ciutat, en uns papers adhesius, i enganxant-los als plafons corporatius. Des d'ERC Berga animem a tots els ciutadans de Berga a participar amb nosaltres.

Ermínia Altarriba, Cap de llista, Alcaldable

ERC Berga ratifica Ermínia Altarriba com a Cap de llista per a les Eleccions Municipals 2015

L'Assemblea Local d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Berga el passat divendres, 6 de febrer, va ratificar a Ermínia Altarriba com a Cap de llista del partit a la ciutat, de cara a les pròximes Eleccions Municipals del 24 de maig de 2015. La d'Altarriba va ser l'única candidatura presentada, i va sortir ratificada amb 16 vots a favor i 3 vots en blanc. En el seu discurs, la ja alcaldable va basar-se en quatre pilars fonamentals, com són una Berga “dinàmica i emprenedora”, “cohesionada i justa”, “transparent i participativa” i “republicana i independentista”. En declaracions a la premsa, Altarriba va manifestar la voluntat de “fer les coses d'una altra manera”, a més d'una clara intenció d'anar “a guanyar”, ja que liderarà una llista “amb la màxima ambició”. A més de l'alcaldable, l'Assemblea també va aprovar la Proposta de Comissió Electoral de la Secció Local, formada pel President de la Secció Local, Jaume Giménez, la Cap de llista, Ermínia Altarriba, i els membres de l'Executiva Local, Aleix Camprubí, Ramon Camps i Jordi Pujals. La Comissió va rebre 16 vots a favor i 3 abstencions. Un cop finalitzada l'Assemblea, el President, Jaume Giménez, va informar la militància dels plans que se seguiran per confeccionar el programa electoral. En aquest sentit, Giménez va posar el partit a total disposició de la militància i de tots els ciutadans que hi vulguin col·laborar.

Pi3branques14

Diada del Pi de les Tres Branques 2014

Aquest proper diumenge, 20 de juliol, es celebra al pla de Campllong, a Castellar del Riu, l'Aplec del Pi de les Tres Branques. Us animen a participar en els diferents actes que s'hi celebraran i que aquest any prenen un especial caire reivindicatiu, arran de la mutilació que ha patit el Pi i del procés que ha començat al nostre país, cap a la llibertat plena. Estem més aprop que mai d'esdevenir un Estat propi i de ple dret, hem fixat una data, 9 de novembre, perquè els catalans poguem decidir quin futur volem i cal que participem activament en tots els actes en favor del dret a decidir dels catalans. És per això que donem el nostre suport a la iniciativa de l'ANC, que convida a tots els assistents a formar part de la primera “V” humana del Berguedà, prèvia a la gran “V” (de via, voluntat, votar i victòria) que es realitzarà l’11 de setembre. Us hi esperem!

Atemptat al Pi de les Tres Branques

Esquerra Republicana Catalunya de Berga vol fer explícita la seva condemna més enèrgica a l'atemptat que ah sofert el Pi de les Tres Branques a Campllong. El Pi, símbol de la Pàtria Catalana i dels Països Catalans, ha estat mutilat en ser-li serrada la seva branca més gran. Desitgem que els autors siguin descoberts i condemnats per aquests fets, en la major brevetat possible per part dels cossos policials. Malgrat el dolor causat, les arrels són profundes, guanyarem! (imatge de Xavier L.)

votarésdemocràcia

Berga, campanya Votar és democràcia

Ara més que mai, cal conscienciar als nostres conciutadans que el què cal al nostre país, és poder votar per decidir quin model de país volem, si volem un #noupaís dels més avançats d'Europa o volem quedar-nos encadenats a un estat espanyol que cada dia retalla més els drets socials dels catalans. És per això, que aquest dissabte, 12 d'abril, serem al Passeig de la Indústria de Berga, per informar al ciutadans, que el què ens cal és decidir el nostre propi futur, i fer-ho democràticament, perquè votar és democràcia. Us hi esperem a tots!

onzeSet13Berga

Actes de la diada de l'11 de setembre a Berga

Aquests són els actes de la diada de l'11 de setmbre a Berga: 9:30 h ofrena al cementiri municipal. 10:30 h ofrena floral al monument Rafael Casanova. Des d’Esquerra Berga us encoratgem ara més que mai a participar en els diferents actes reivindicatius que es portaran a terme a nivell de comarca i a inscriure-us al recorregut de la Via catalana cap a la Independència.  

Oriol Junqueras parla d'economia a l'ACEB

El passat divendres dia 14 de juny Oriol Junqueras va fer petita la seu de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà, una  setantena llarga de persones van escoltar de la mà del president d'Esquerra l'actualitat política i econòmica del país alhora que va respondre els reptes plantejats pels empresaris berguedans pel futur de la comarca. Podeu veure'n el resum de TV Berguedà en aquest enllaç: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=fqdFn6sRzlU