Berga

Totes les notícies

ERC amb el sector públic berguedà

El passat 1 de maig, a Berga, va haver-hi una manifestació del sector públic per tal de dir prou a les retallades en aquest sector. Sanitat, educació, serveis socials i administració, van trobar-se a la Plaça Viladomat i van ocupar la Fira de Maig per reivindicar un sector públic de qualitat i sense retallades. ERC Berga i Berguedà hi vem ser, els vem donar suport en la redacció del manifest i a la passejada, que va acabar amb una trobada amb l'Alcalde de la ciutat, a qui van poder expressar la preocupació per el desmantellament dels sector públic.

Oriol Junqueras a Berga

Dissabte 22 de setembre, a dos quarts d'una del migdia i al Pavelló de Suècia, Oriol Junqueras estarà amb tots nosaltres per explicar i debatre la viabilitat de Catalunya com a estat sense l'espoli fiscal espanyol al que estem sotmesos actualment. A la pregunta: "És viable una Catalunya independent, sense l'espoli fiscal espanyol?" Oriol Junqueras ens en donarà les respostes. Us hi esperem a tots!

Estelada 2012

Actes a la Diada de l'11 de setembre de Berga

Benvolguts/des, per la Diada Nacional de l'11 de setembre, Esquerra Berga participarà en els diferents actes que es realitzaran a la ciutat. A partir de les 10 del matí al cementiri es fa l'ofrena en memòria de tots els i les independentistes i persones que varen lluitar per la llibertat a Catalunya. Tot seguit s'anirà cap al Monument de Rafael de Casanova, on es farà la tradicional ofrena a les 11h. Us hi esperem!  Com també sabeu l'Assemble a Nacional Catalana de Berga ha organitzat autocars per anar a la Manifestació de Barcelona. Els busos sortiran des de Berga, Bagà, Cercs, Gironella, Puig-Reig i la Pobla de Lillet. Per aquells que estigueu interessats en baixar amb aquests busos cal que contacteu amb el Josep Soler al telèfon 635 18 36 04. 

PROU ESPOLI, ERC Berguedà al Pi de les tres branques

ERC Berga - Berguedà a la diada del Pi de les Tres Branques

El passat 15 de juliol, ERC Berga i Berguedà, varem ser presents a la diada del Pi de les Tres Branques al prat de Campllong. Va ser una gran diada amb molta participació, plena de símbols i reivindicacions catalanistes, en la qual a tots els presents ens unia una mateixa causa, la defensa i reclamació d'un Estat Propi per Catalunya. Els Trabucaires, Castellers de Berga, que aquest any s'hi estrenaven, músics i gegants d'Espinalvet, van acompanyar i amenitzar la jornada. També, com no podia faltar, es va fer la tradicional representació del poema de mossèn Jacint Verdaguer "Lo pi de les tres branques", on feia somiar al rei Jaume I, als peus de l'arbre, que seria rei de Aragó, Principat de Catalunya, València i Mallorca. Es va fer l’ofrena al Pi i després el torn de discursos a càrrec de representants d’entitats independentistes. Enguany van intervenir-hi la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, el membre de l’entitat Endavant Mallorca Toni Sanceloni i l’historiador i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Jaume Fàbrega, qui va exposar les raons històriques i de llengua per a la independència. ERC Berga i Berguedà varem muntar-hi una carpa en la qual donàvem a conèixer la campanya a nivell nacional PROU ESPOLI, a banda de repartir informació vem posar a la venda tot un seguit de productes relacionats amb la campanya, samarretes, adhesius, estelades, xapes... tot un èxit! Podeu veure com es va desenvolupar la jornada a: http://www.bd9.cat/Noticies/DIADA-AL-PI-DE-LES-3-BRANQUES.html 

Trobada de l'Executiva Comarcal del Berguedà amb el Joan Puigcercós

Reunió de treball amb Joan Puigcercós

Aquest dimecres l'Executiva Comarcal del Berguedà es va reunir amb el diputat Joan Puigcercós, per tractar de diversos temes interns i de temes que afecten a la nostra comarca. Vam definir un calendari de treball i vam començar a perfilar diversos punts que es podrien canalitzar mitjançant activitats parlamentària o mitjançant altres canals. Alguns dels temes plantejats que volem treballar són, entre d'altres: Al municipi de Cercs, l'imminent tancament de la Central Tèrmica de Cercs preocupa a la població. Vam comentar diferents escenaris de futur i la viabilitat d'una proposta del grup municipal d'ERC de Cercs per aprofitar les instal·lacions per al territori. Aquesta proposta, relacionada amb les energies renovables, serà objecte de posteriors estudis per acabar de perfilar-la. En relació al Transport i Mobilitat, vam comentar l'ajornament -un cop més- de la integració tarifària, la proposta per part de l'empresa concessionària de la tarja 10/60, dels greuges amb altres territoris i la escassa o nul·la acció per part del Consell Comarcal del Berguedà per tirar aquest tema endavant. Es van plantejar diferents accions per part d'Esquerra, des de possibles intervencions en el Parlament de Catalunya fins a possibles accions en el Consell Comarcal o a nivell local de Berga En relació als Mitjans de comunicació, vam demanar al Joan Puigcercós que ens fes arribar tota la informació possible sobre l'estat o les possibilitats de demanar un canal TDT per a la comarca, quins passos són els millors i quines accions serien les més eficaces. Són moltes les vegades que s'ha intentat, però cal seguir insistint-t'hi per garantir un accés a la informació comarcal. També es comentaren temes d'ordre intern per millorar i agilitzar l'organització i poder fer arribar les nostres propostes a la població amb més eficàcia. Aproximadament cada mes es farà una reunió com aquesta per proposar temes i coordinar-los amb l'activitat parlamentària adient.

Executiva comarcal oberta per parlar del Transport Públic a la comarca

Esquerra Berguedà ha celebrat una reunió dels seus representants municipals de tots els pobles del Berguedà per tal d’abordar les millores necessàries en el transport públic de viatgers. En aquesta reunió també hi assistit el President comarcal i alcalde de Gironella, Ramon Costa i la Diputada al Parlament de Catalunya, i alcaldessa de Santpedor Laura Vilagrà.

Un pas endavant: Esquerra respon

gnasi Llorente, secretari d’Imatge i Comunicació i Portaveu d’Esquerra va portar a terme a Berga, un acte dins de la campanya “Un pas endavant: Esquerra respon” que ja fa mesos que ha iniciat. Aquest acte també va comptar amb la presència del president d’Esquerra al Berguedà, Ramon Costa i membres del partit així com militants i simpatitzants de Berga i comarca.