Berga

Notícia

ERC Berga farà un acte de reconeixement i memòria a l'alcalde Josep Maria Badia i Sobrevias

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga ha organitzat un acte de reconeixement i memòria històrica sobre la figura de l’alcalde de Berga Josep Maria Badia i Sobrevias, sota el títol Josep Maria Badia i Sobrevias, l’alcalde de Berga afusellat per Franco. Es farà el pròxim dijous, 19 d’abril -coincidint amb la data del seu afusellament-, a les 7 de la tarda a la Sala Casino del Teatre Municipal de Berga.

L’acte se centrarà en la figura de l’alcalde, la memòria històrica i el banc d’ADN. El partit considera que es tracta d’una història que part de la ciutadania desconeix i d’una figura a la qual encara no s’han fet els reconeixements necessaris. ERC Berga té l’objectiu que aquest s’allunyi al màxim d’un acte de partit, i passi a ser un acte d’interès general per a tota la ciutadania berguedana.

Les xerrades aniran a càrrec de diversos ponents, entre els quals el conseller Carles Mundó, l’historiador Pep Cruanyes i l’impulsor del Banc d'ADN, Roger Heredia, a l’espera de confirmar-ne algun de l’estructura nacional del partit. La periodista Sílvia Culell conduirà l’acte.

Durant l’acte es projectarà un documental fet per l’ocasió, amb el mateix títol que la xerrada. El curt està dirigit pel berguedà Carles Seuba, de la productora Finafilms, i té una durada d’uns 12 minuts.


Cartell acte de reconeixement i memòria a Josep Maria Badia