Bigues i Riells del Fai

Totes les notícies

Un convilatà vexat per la Guàrdia Civil per parlar en català

El veí de Bigues i Riells, Kris Charlier, integrat com a independent a la nostra Secció local i compromès en la llista electoral municipal del 2019, intentava volar cap a Flandes per a celebrar el seu aniversari en companyia de la seva família. En el control de l’aeroport va ser literalment vexat per no parlar castellà. En Kris parla neerlandès, alemany, anglès, francès i català. Entén però no parla castellà. Podeu trobar la descripció dels fets a: https://www.elnacional.cat/ca/politica/denuncien-guardia-civil-prat-vexar-home-malalt-parlava-catala_452400_102.html  Ensems, l’Ajuntament  de Bigues i Riells i Plataforma per la llengua han iniciat gestions per denunciar aquest atropellament. La millor descripció d’en Kris és la seva frase de presentació en les llistes municipals.  

Agraïment jornada electoral 10 de Novembre del 2019

Des de ERC/Independents de Bigues i Riells del Fai volem agrair el suport de les 1.492 persones que van recolzar la nostra proposta per continuar treballant en assolir la República Catalana plena i lliure, volem agrair als 45 apoderats del nostre partit la seva feina al llarg de la jornada tant al Centre Cívic de Riells del Fai com al Centre Cívic del Rieral a Bigues, una feina com sempre exemplar que demostra i representen els valors republicans que volem aportar a la societat, aprofitem el comunicat per agrair l’altíssima participació veïnal i la convivència democràtica de tota la jornada i de tots els partits, un cop més la ciutadania a Bigues i Riells del Fai veuen una urna i és llencen de cap a exercir el seu dret a decidir. Volem felicitar a totes les formacions pels resultats obtinguts, en especial als companys i companyes de la CUP i de Junts amb els quals compartim objectius comuns envers la futura república catalana. Per part d'Esquerra/independents, per tots els militants, simpatitzants, amics, equip de govern de l'ajuntament i en nom de l'alcalde us volem confirmar el nostre compromís en continuar defensant la vostre decisió expressada de forma majoritària un cop mes a les urnes amb fermesa i convicció. Per tots nosaltres aquesta és la responsabilitat i es un honor defensar-ho allà on calgui. Mayte Escobar Presidenta d'Esquerra/Independents de Bigues i Riells del Fai.

L’Alcalde de Bigues i Riells del Fai, fa una crida a tots els regidors i regidores a complir el desig dels ciutadans expressats a les urnes. També manifesta el compromís de l’ajuntament en treballar per la futura Republica.

Ciutadans de Bigues i Riells del Fai benvinguts i benvingudes a l’acte institucional de la Diada nacional de Catalunya.    Vull manifestar dins aquest acte, que les nostres conviccions i els nostres objectius estan intactes. Sabem que la millor eina per legitimar la República i aconseguir la independència, es la força dels nostres ciutadans, la seva perseverança i el seu valor democràtic, I sabem també que estem davant un futur en el que caldrà forçar l'Estat a acceptar-ho.   Catalunya serà una República independent. Aquest és el nostre objectiu, però també el nostre convenciment. Ho serà perquè necessitem progrés, justícia social, llibertat, igualtat d'oportunitats i prosperitat econòmica. El camí que hem engegat és absolutament inevitable, especialment perquè no hi ha cap altre projecte viable i alternatiu per al nostre país. Ara bé, aquest camí no serà fàcil ni ràpid ni indolor com acostumen a recordar-nos el nostres companys i companyes exiliats o a presó. L'octubre del 2017 ens va portar més a prop que mai del nostre objectiu. Però aquest moment no ha acabat. Seguim tenint a les nostres mans una oportunitat històrica, l'oportunitat de les oportunitats per caminar cap a la llibertat. Ara, però, quan l'Estat rubriqui l'1-O com un delicte, ha de començar una nova fase. Una fase on hem de deixar els retrets, en què hem de tornar a treballar per tancar un consens estratègic que ens permeti avançar i en què hem de passar d’una etapa més defensiva a tornar a prendre la iniciativa. Per desgracia sovint no és suficient tenir la raó. La formidable aliança conservadora que s’alça contra els anhels majoritaris de la societat catalana dibuixa un mur de formigó. I estan disposats a perpetrar tot el que calgui per evitar no només la República catalana sinó totes les eines que ajudin a assolir-la.   El nostre, doncs, no és pas un problema de voluntat, sinó de força.   La força de la raó només pot reeixir per damunt de la raó de la força, si darrere té una  majoria que la pugui sostenir.

ERC/independents iniciem contactes

Un cop acabada la feina de les eleccions i de saber que els ciutadans de Bigues i Riells del Fai han dipositat de nou la confiança en nosaltres, ERC/Independents iniciem contactes amb totes les formacions amb representació al plenari. Volem generar un ambient de cordialitat per a encarar totes les decisions amb els màxims consensos possibles, sempre seguint la política d'ERC d'estendre la mà a tothom que vulgui treballar per Bigues i Riells del Fai, tal com vàrem anunciar en campanya. Proposarem a totes les formacions, una taula de treball mensual per parlar de les propostes iniciades i per iniciar-ne de noves en els propers 4 anys. Serà una legislatura on les inversions i els diferents contractes de servei seran una part important a tractar. Dia a dia, intentarem trobar en aquestes reunions consensos més enllà de la majoria absoluta obtinguda.  

Projecte d’ERC/Independents, un pas més, pels animals de companyia

Aquest pla, elaborat per la corresponent comissió d’ERC/Independents, ha estat  entusiàsticament rebut pels veïns i veïnes de Bigues i Riells del Fai, molt interessats en el benestar animal. El pla pren, com a punt de partida, les normes i recomanacions que ja consten en la web de l’Ajuntament https://www.biguesiriells.cat/ca/viure-bigues-riells-5/animals-companyia-altres-16.htm Coneixedors que aquest tema depèn molt de la consciència ciutadana proposem:     - Intensificar les reunions de voluntaris amb un coordinador, tècnics municipals i representació de la protectora (com a mínim fer reunions trimestrals) - Creació d’un espai gestionat per voluntaris per fer una acollida de gossos i gats en situació d’espera - Fer, dins aquest espai, apartats per gossos i gats, amb possibilitat de gestió d’adopcions, espai nadó per cadells i zona d'acollida per voluntaris - Campanya divulgativa anual per recordar tots els punts aquí comentats  a la població - Jornada anual dedicada a les mascotes, amb xerrades, activitats i col·loquis d’experiències.

Debat dels candidats a l'alcaldia de Bigues i Riells

Des d'ERC-Independents volem agrair la valoració positiva de la gestió feta en el darrer mandat per part dels participants en els debats. També volem mostrar la nostra repulsa a qui no va respectar el dret a parlar d'algun candidat, entenem que aquestes persones no representen a cap candidat ni a cap grup i, per tant, no els considerem responsables d'aquestes actituds antidemocràtiques.   El nostre candidat va defensar amb elegància i fermesa les propostes que incloem en el nostre programa, els compromisos que adquirim amb la ciutadania de Bigues i Riells, que són el resultat de les diferents comissions de treball constituïdes a tal efecte, que han estat formades per la militància de la Secció Local d'Esquerra de Bigues i Riells del Fai i per persones no militants que s'han avingut a col·laborar amb nosaltres, propostes que han estat fetes amb l'únic requisit de pensar en el bé i en el futur del municipi.   Només estem decebuts de no aconseguir el compromís explícit sol·licitat per ERC-Independents de portar a terme tots els projectes presentats sense incrementar impostos, lamentem que l'actual equip de govern s'hagi quedat sol en aquesta petició i que considerem que és la demostració que algunes propostes presentades no tenen l'estudi econòmic adient que l'acompanyi.   Per finalitzar, agraïm la feina feta pel Col·lectiu JB per fer, un cop més, un debat molt ben organitzat, així com destacar la professionalitat de l'Edu Batlle com a conductor de l'acte.  

REGIDORS DE L’EQUIP DE GOVERN DEL 2015-2019

Per a la vostra informació ERC/Independents us presentem l'equip de govern que en aquests darrers 4 anys ha fet la gestió dels diferents serveis. Som conscients que tot és millorable, tot i això, amb la millor de les voluntats, vàrem assignar les tasques de gestió de cada servei a cada regidor/a allà on podia ser més útil. Com sempre, després d’avaluar els resultats dels diferents serveis, toca fer el balanç i planificar la millora o la modificació del projecte si s’escau.   Joan Galiano: Alcalde i regidor de Governació, d'Esports i regidor d'Urbanisme i de Sostenibilitat des de el 2018 en substitució del seu company Joan Baptista Company. President de la Mancomunitat i conseller comarcal d’ERC Esquerra Republicana de Catalunya-Independents-Acord Municipal   Joan Moreno: 1r tinent d'alcalde i regidor d'Obres i Serveis i de Comunicació i Protocol Partit Socialista de Catalunya-Candidatura de Progrés Sílvia Rovira: Regidora de Cultura fins el febrer del 2019 Bigues i Riells Sí Poden     Mayte Escobar:  4a tinenta d'alcalde i regidora de Serveis Econòmics i d'Ensenyament Esquerra Republicana de Catalunya-Independents-Acord Municipal   Jose Gómez :  2n tinent d'alcalde, regidor de Promoció Econòmica i Turisme i de Noves Tecnologies i regidor de Cultura des del febrer del 2019 en substitució de la seva companya Sílvia Rovira Bigues i Riells Sí Poden     Josep Tripiana: 3r tinent d'alcalde i regidor d'Infància i Joventut i de Suport a l'Habitatge Digne Esquerra Republicana de Catalunya-Independents-Acord Municipal       Natàlia Fabián: Regidora de Serveis Socials i de la Dona Partit Socialista de Catalunya-Candidatura de Progrés         Joan Baptista Company: Regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat fins el 2018 i regidor de Riells del Fai des del 2018 Esquerra Republicana de Catalunya-Independents-Acord Municipal        

Carta de l'Oriol Junqueres en l'acte de presentació dels candidats d'ERC de la Vall del Tenes

Estimades companyes i companys de la Vall del Tenes,   Avui m’agradaria ser aquí amb vosaltres, en persona, per compartir amb vosaltres la presentació de les quatre candidatures d’ERC. No hi puc ser de cos present però hi sóc d’esperit i no tingueu cap dubte que segueixo amb entusiasme i absoluta complicitat tot el que esteu fent.   Avui, és cabdal que cada dia més i més ajuntaments siguin governats pels republicans, és imprescindible si volem construir un nou país. Un país és la seva gent, tota la seva gent. Per això la prioritat sempre ha de ser treballar per una societat més justa i més lliure, la prioritat sempre ha de ser la ciutadania.   Conec prou bé Lliçà de Vall, Lliçà d’Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana i Bigues i Riells. Els hem de tenyir tots de groc, tota la Vall del Tenes. A tots us dic que és un orgull saber que hi sou, que no defalliu, que seguiu endavant, amb optimisme, lluitant, treballant, amb un somriure, generosos, cohesionats i amb tota la voluntat i determinació intactes. Sou un gran equip, solvent i compromès, amb uns grans candidats i candidates, Joan Galiano, Marta Bertran, Iban Martínez i Ramon Vilajeliu; a tots, des de Soto del Real, en ple judici al Tribunal Suprem, expresso tot el meu suport i calidesa.   Aquests dies puc xerrar amb la Carme Forcadell i la Dolors Bassa, unes dones coratjoses, valentes i honestes, que us fan arribar una salutació fraternal. I a costat seu, us dic que volem guanyar i que el que hem de fer és guanyar, que volem dibuixar un somriure immens als ulls de tota la bona gent, com diu el Gabriel Rufian: 'Somrieu perquè hem nascut per guanyar!'.   Som en el camí i sabem que aquest camí no és fàcil, que és ple de paranys, que ens faran patir i que ens volen fer pagar un preu molt alt en forma d’escarment. El decurs del judici al Suprem encara ha evidenciat més els pals de cec de l’estat. A mesura que avança s’evidencia la inconsistència de les acusacions. Però també tot allò que ja hem vist en la fase d’instrucció, la parcialitat.

Proposta d'ERC /Independents sortida de la xerrada amb els veïns i veïnes dins la campanya fem un pas mes.

Pla de xoc per donar resposta a la mancança d'un servei adequat per a Bigues i Riells del Fai en la recollida de residus, àrees de recollida selectiva i poda. El compromís i línia vermella adquirit amb tots els col·laboradors d'aquest projecte seran:   - Aplicar el resultat de l'estudi d'optimització de les ubicacions dels contenidors.   - Ampliar la col·locació de mes contenidors en algunes zones   - Implantació de punts verds amb elements amables amb l'entorn amb zones estratègiques de cada àmbit.   - Ampliar dins el nou conveni l'obligatorietat de retirar el contingut del contenidor i tot el que estigui escampat al voltant.   - Aplicació dins del conveni l'augment de freqüència variable en funció de la necessitat o anomalia detectada.   - Aplicació del sistema de recollida de restes de poda com a complement al servei de deixalleria i crema controlada.   - Ampliar la bonificació de l’ús de la deixalleria.   - Implantar descomptes als comerços locals per fer ús de la deixalleria.   - Senyalització i avís de les conseqüències d'un mal us del servei, multes, sancions, ordenances.   - Auditoria trimestral de la situació de cada zona per aplicar mesures correctores.   - Sol·licitar al consorci l'accessibilitat als containers de la deixalleria, adaptant les instal·lacions, per facilitar una descàrrega mes còmoda.   - Fer campanya complementaria a la feta a les escoles dirigida als adults.   - Informació i formació de perquè serveix cada contenidor.   - Iniciar aquest pla de xoc de forma immediata per assolir els objectius de residu zero a Bigues i Riells del Fai.