Bigues i Riells del Fai

Totes les notícies

Bigues i Riells del Fai municipi feminista

Dia HISTÒRIC a Bigues i Riells del Fai. Avui, amb el vot  favorable dels 13 regidors presents al plenari telemàtic , hem aprovat que Bigues i Riells del Fai sigui municipi feminista. És indubtable que s’ha fet molta feina i que encara en queda molta per fer. Tot i això, els passos que s’han fet en aquest sentit el darrer any han estat definitius. Avui, la Regidoria d’igualtat ha fet un pas endavant empenyent que Bigues i Riells del Fai es declarés municipi feminista, un dels objectius  perseguit des de fa anys. No és gens habitual que municipis com el nostre tinguin una línia tan clara de marcar tendència a la comarca i al país. La valoració dels llocs de treball que es va fer al consistori,  posa de manifest que  Bigues i Riells del Fai valora el treball, independentment del sexe del seu ocupant. Aquest va ser un pas molt gran, mai fet per cap altre govern del municipi. Estem orgullosos de comptar amb l’única representació femenina al plenari: 4 regidores d’entre els 9 regidors de l’equip de govern, i a l’hora tristos de què aquesta representació no estigui més igualada d’entre els 13 regidores i regidors de tot el plenari. Sens dubte portar dins del programa que les llistes han de ser paritàries i cremallera és una convicció que caldria defensar des de tots els partits, siguin del color que siguin. La proposta que avui s’ha acceptat a Bigues i Riells del Fai probablement generarà incomoditat en alguns grups, que prou sabem que necessitaran ajuda i suport. Un primer grup és el de persones amb por, por de denunciar una situació i les seves represàlies, una por que segurament farà que fins i tot critiquin a qui  vol ajudar-les, persones i situacions que ompliran de missatges subliminals les xarxes, llibres, diaris i blogs amb l’anhel que siguin escoltats els seus crits de silenci. Un segon grup que se sentirà incòmode és aquell que, de diferents maneres, exerceix assetjament físic, moral i psicològic sobre una persona amb l'excusa d'estimar-la i entra fins i tot en una dinàmica d’odi a qui vol ajudar-la.

Un convilatà vexat per la Guàrdia Civil per parlar en català

El veí de Bigues i Riells, Kris Charlier, integrat com a independent a la nostra Secció local i compromès en la llista electoral municipal del 2019, intentava volar cap a Flandes per a celebrar el seu aniversari en companyia de la seva família. En el control de l’aeroport va ser literalment vexat per no parlar castellà. En Kris parla neerlandès, alemany, anglès, francès i català. Entén però no parla castellà. Podeu trobar la descripció dels fets a: https://www.elnacional.cat/ca/politica/denuncien-guardia-civil-prat-vexar-home-malalt-parlava-catala_452400_102.html  Ensems, l’Ajuntament  de Bigues i Riells i Plataforma per la llengua han iniciat gestions per denunciar aquest atropellament. La millor descripció d’en Kris és la seva frase de presentació en les llistes municipals.  

Agraïment jornada electoral 10 de Novembre del 2019

Des de ERC/Independents de Bigues i Riells del Fai volem agrair el suport de les 1.492 persones que van recolzar la nostra proposta per continuar treballant en assolir la República Catalana plena i lliure, volem agrair als 45 apoderats del nostre partit la seva feina al llarg de la jornada tant al Centre Cívic de Riells del Fai com al Centre Cívic del Rieral a Bigues, una feina com sempre exemplar que demostra i representen els valors republicans que volem aportar a la societat, aprofitem el comunicat per agrair l’altíssima participació veïnal i la convivència democràtica de tota la jornada i de tots els partits, un cop més la ciutadania a Bigues i Riells del Fai veuen una urna i és llencen de cap a exercir el seu dret a decidir. Volem felicitar a totes les formacions pels resultats obtinguts, en especial als companys i companyes de la CUP i de Junts amb els quals compartim objectius comuns envers la futura república catalana. Per part d'Esquerra/independents, per tots els militants, simpatitzants, amics, equip de govern de l'ajuntament i en nom de l'alcalde us volem confirmar el nostre compromís en continuar defensant la vostre decisió expressada de forma majoritària un cop mes a les urnes amb fermesa i convicció. Per tots nosaltres aquesta és la responsabilitat i es un honor defensar-ho allà on calgui. Mayte Escobar Presidenta d'Esquerra/Independents de Bigues i Riells del Fai.