Bigues i Riells del Fai

Totes les notícies

BiR

Ajuntament de Bigues i Riells del Fai.

El Pressupost pel 2014. Nova polèmica per la construcció d'un nou ajuntament. Ara toca? nova hipoteca pel futur? La secció local d’ERC de Bigues i Riells volem manifestar el nostre desacord pel que fa referència als 1.500.000€ destinats per part de la Generalitat de Catalunya a Bigues i Riells per la construcció d’un nou ajuntament en el nostre municipi. Volem manifestar el següent: Considerem molt inoportú per part de l’equip de govern de CIU i el trànsfuga del PSC que es consideri la possibilitat de fer un nou ajuntament en l’actual context de crisi, en què en el nostre municipi estem patint casos de desnonaments, famílies que cada vegada més s’atansen al banc d’aliments, tancament d’empreses, un 16% d’atur. Pel que fa a mancances urbanístiques tenim 24 urbanitzacions mancades de serveis bàsics com clavegueram, enllumenat, pavimentació.  L’ajuntament presumeix que té superàvit però el nostre municipi dobla la mitja en augment d’impostos segons dades de Gencat tant de Catalunya com del Vallès Oriental.

Diposit.

Presentació del informe: Estat de la xarxa d’aigua potable a Bigues i Riells del Fai. Gener 2014. XARXA EN ESTAT MOLT DEFICIENT.

Davant  la pretensió de la empresa gestora de les aigües del nostre municipi (SOREA), de pujar el cànon del rebut de l’aigua, al·legant pèrdues degudes al costos manteniment de les instal·lacions, la secció local de ERC independents de Bigues i Riells, ha efectuat un seguit de visites guiades pels pous que abasteixen d’aigua potable el nostre  municipi, per tal de tenir informació de primera  mà i aquest ha estat el resultat. XARXA EN ESTAT MOLT DEFICIENT. Ho podeu comprovar ràpidament en els documents adjunts. 

Guanyador

Ja tenim Guanyador de la Panera d'ERC BiR

Hola a tothom,   Com alguns ja sabreu, em va tocar a mi el lot d’Esquerra. Hagués estat millor que toqués el lot a algu no lligat a la Secció Local, però com us podeu imaginar, els nanos no van voler ni sentir a parlar de fer donatius (el jovent és així de generós).   Encara que tard, us adjunto unes fotos on es veu tot el lot sencer. Si amplieu una de les fotos, veureu el número de la butlleta premiada (0473).   Aprofito per desitjar-vos un Bon Any 2014 i donar-vos les gràcies pels que m’heu felicitat per haber-me tocat el lot.   Una abraçada, batis 

BonNadal 2013

Bon Nadal i Feliç 2014

Bon Nadal i Feliç 2014 Bon Nadal i Feliç 2014 Bon Nadal i Feliç 2014 Bon Nadal i Feliç 2014 Bon Nadal i Feliç 2014 Bon Nadal i Feliç 2014 Bon Nadal i Feliç 2014 Bon Nadal i Feliç 2014 Bon Nadal i Feliç 2014 Any Zero 

Cronologia Fira Santa Llúcia 2013 a Bigues

1.- 26/11/2013 Gestació del procés per a disposar una paradeta a la Fira Santa Llúcia del 15/12/2013 a Bigues. 2.- 25/11/2013 Instància de sol·licitud de parada a la Fira de Santa Llúcia al Exc. Ajuntament de Bigues i Riells del Fai. 3.- 29/11/2013 Creació del Cartell i publicació a la web local d' ERC. 4.- 05/12/13 Resposta negativa per part del Sr. Eusebi del Ajuntament BiR. 5.- 11/12/13 Nou comunicat al Excm. Ajuntament de BiR, en el que fem constar de nou que participarem a la fira de Santa Llúcia. 6.- 13/12/13 Segona resposta positiva, per part del Sr. Eusebio del Aj de Bigues i Riells 7.- 14/12/13 Participació positiva de la secció local d'ERC BiR.

Comunicat CAB

Comunicat del Col·legi d'Advocats de Barcelona

El Col·legi d'Advocats de Barcelona defensa la declaració unilateral d'independència si l'estat prohibeix la consulta   La Comissió de Defensa dels Drets de la Persona de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona sosté que l'autodeterminació de Catalunya és un dret inalienable en tractar-se d'un dret fonamental i universal de tots els pobles, vigent en la legislació internacional. La comissió confirma que l'actual marc de la constitució espanyola no permet l'autodeterminació de Catalunya però recalca que en una societat democràtica la llei no és altra cosa que l'expressió de la voluntat popular. En aquest sentit, defensa tant la convocatòria d'un referèndum com la declaració unilateral d'independència. En aquest darrer cas, si el govern espanyol impedís la celebració d'una consulta. La Comissió de Defensa de l'ICAB remarca que el dret a l'autodeterminació està reconegut internacionalment i ha donat com a resultat que el nombre d'estats sobirans s'hagi quadruplicat des del 1900 fins ara, i subratlla que 20 d'aquests són resultat de la secessió d'una part del territori, com ara Noruega, Finlàndia, Irlanda, Islàndia, Lituània, Estònia i Letònia, Eslovènia o Montenegro. El Col·legi d'Advocats desmunta l'argument espanyol que la sobirania popular resideix en la totalitat dels ciutadans de l'estat espanyol recordant que la Carta de les Nacions Unides atribueix el dret de decidir als pobles, no als estats. En aquest sentit, afirma, 'no es pot discutir a la comunitat catalana la concepció de subjecte polític del dret de decidir'. D'altra banda, constata que la constitució espanyola no permet l'exercici del dret de decidir però posa de manifest que això està en contradicció amb 'la voluntat democràticament manifestada d'una comunitat nacional'. En aquest context, sosté que 'aquesta concepció no pot acceptar el segrest de la voluntat popular en nom d'una legalitat imposada coactivament'.