Bigues i Riells del Fai

Totes les notícies

ERC/independents iniciem contactes

Un cop acabada la feina de les eleccions i de saber que els ciutadans de Bigues i Riells del Fai han dipositat de nou la confiança en nosaltres, ERC/Independents iniciem contactes amb totes les formacions amb representació al plenari. Volem generar un ambient de cordialitat per a encarar totes les decisions amb els màxims consensos possibles, sempre seguint la política d'ERC d'estendre la mà a tothom que vulgui treballar per Bigues i Riells del Fai, tal com vàrem anunciar en campanya. Proposarem a totes les formacions, una taula de treball mensual per parlar de les propostes iniciades i per iniciar-ne de noves en els propers 4 anys. Serà una legislatura on les inversions i els diferents contractes de servei seran una part important a tractar. Dia a dia, intentarem trobar en aquestes reunions consensos més enllà de la majoria absoluta obtinguda.  

Projecte d’ERC/Independents, un pas més, pels animals de companyia

Aquest pla, elaborat per la corresponent comissió d’ERC/Independents, ha estat  entusiàsticament rebut pels veïns i veïnes de Bigues i Riells del Fai, molt interessats en el benestar animal. El pla pren, com a punt de partida, les normes i recomanacions que ja consten en la web de l’Ajuntament https://www.biguesiriells.cat/ca/viure-bigues-riells-5/animals-companyia-altres-16.htm Coneixedors que aquest tema depèn molt de la consciència ciutadana proposem:     - Intensificar les reunions de voluntaris amb un coordinador, tècnics municipals i representació de la protectora (com a mínim fer reunions trimestrals) - Creació d’un espai gestionat per voluntaris per fer una acollida de gossos i gats en situació d’espera - Fer, dins aquest espai, apartats per gossos i gats, amb possibilitat de gestió d’adopcions, espai nadó per cadells i zona d'acollida per voluntaris - Campanya divulgativa anual per recordar tots els punts aquí comentats  a la població - Jornada anual dedicada a les mascotes, amb xerrades, activitats i col·loquis d’experiències.

Debat dels candidats a l'alcaldia de Bigues i Riells

Des d'ERC-Independents volem agrair la valoració positiva de la gestió feta en el darrer mandat per part dels participants en els debats. També volem mostrar la nostra repulsa a qui no va respectar el dret a parlar d'algun candidat, entenem que aquestes persones no representen a cap candidat ni a cap grup i, per tant, no els considerem responsables d'aquestes actituds antidemocràtiques.   El nostre candidat va defensar amb elegància i fermesa les propostes que incloem en el nostre programa, els compromisos que adquirim amb la ciutadania de Bigues i Riells, que són el resultat de les diferents comissions de treball constituïdes a tal efecte, que han estat formades per la militància de la Secció Local d'Esquerra de Bigues i Riells del Fai i per persones no militants que s'han avingut a col·laborar amb nosaltres, propostes que han estat fetes amb l'únic requisit de pensar en el bé i en el futur del municipi.   Només estem decebuts de no aconseguir el compromís explícit sol·licitat per ERC-Independents de portar a terme tots els projectes presentats sense incrementar impostos, lamentem que l'actual equip de govern s'hagi quedat sol en aquesta petició i que considerem que és la demostració que algunes propostes presentades no tenen l'estudi econòmic adient que l'acompanyi.   Per finalitzar, agraïm la feina feta pel Col·lectiu JB per fer, un cop més, un debat molt ben organitzat, així com destacar la professionalitat de l'Edu Batlle com a conductor de l'acte.  

REGIDORS DE L’EQUIP DE GOVERN DEL 2015-2019

Per a la vostra informació ERC/Independents us presentem l'equip de govern que en aquests darrers 4 anys ha fet la gestió dels diferents serveis. Som conscients que tot és millorable, tot i això, amb la millor de les voluntats, vàrem assignar les tasques de gestió de cada servei a cada regidor/a allà on podia ser més útil. Com sempre, després d’avaluar els resultats dels diferents serveis, toca fer el balanç i planificar la millora o la modificació del projecte si s’escau.   Joan Galiano: Alcalde i regidor de Governació, d'Esports i regidor d'Urbanisme i de Sostenibilitat des de el 2018 en substitució del seu company Joan Baptista Company. President de la Mancomunitat i conseller comarcal d’ERC Esquerra Republicana de Catalunya-Independents-Acord Municipal   Joan Moreno: 1r tinent d'alcalde i regidor d'Obres i Serveis i de Comunicació i Protocol Partit Socialista de Catalunya-Candidatura de Progrés Sílvia Rovira: Regidora de Cultura fins el febrer del 2019 Bigues i Riells Sí Poden     Mayte Escobar:  4a tinenta d'alcalde i regidora de Serveis Econòmics i d'Ensenyament Esquerra Republicana de Catalunya-Independents-Acord Municipal   Jose Gómez :  2n tinent d'alcalde, regidor de Promoció Econòmica i Turisme i de Noves Tecnologies i regidor de Cultura des del febrer del 2019 en substitució de la seva companya Sílvia Rovira Bigues i Riells Sí Poden     Josep Tripiana: 3r tinent d'alcalde i regidor d'Infància i Joventut i de Suport a l'Habitatge Digne Esquerra Republicana de Catalunya-Independents-Acord Municipal       Natàlia Fabián: Regidora de Serveis Socials i de la Dona Partit Socialista de Catalunya-Candidatura de Progrés         Joan Baptista Company: Regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat fins el 2018 i regidor de Riells del Fai des del 2018 Esquerra Republicana de Catalunya-Independents-Acord Municipal        

Carta de l'Oriol Junqueres en l'acte de presentació dels candidats d'ERC de la Vall del Tenes

Estimades companyes i companys de la Vall del Tenes,   Avui m’agradaria ser aquí amb vosaltres, en persona, per compartir amb vosaltres la presentació de les quatre candidatures d’ERC. No hi puc ser de cos present però hi sóc d’esperit i no tingueu cap dubte que segueixo amb entusiasme i absoluta complicitat tot el que esteu fent.   Avui, és cabdal que cada dia més i més ajuntaments siguin governats pels republicans, és imprescindible si volem construir un nou país. Un país és la seva gent, tota la seva gent. Per això la prioritat sempre ha de ser treballar per una societat més justa i més lliure, la prioritat sempre ha de ser la ciutadania.   Conec prou bé Lliçà de Vall, Lliçà d’Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana i Bigues i Riells. Els hem de tenyir tots de groc, tota la Vall del Tenes. A tots us dic que és un orgull saber que hi sou, que no defalliu, que seguiu endavant, amb optimisme, lluitant, treballant, amb un somriure, generosos, cohesionats i amb tota la voluntat i determinació intactes. Sou un gran equip, solvent i compromès, amb uns grans candidats i candidates, Joan Galiano, Marta Bertran, Iban Martínez i Ramon Vilajeliu; a tots, des de Soto del Real, en ple judici al Tribunal Suprem, expresso tot el meu suport i calidesa.   Aquests dies puc xerrar amb la Carme Forcadell i la Dolors Bassa, unes dones coratjoses, valentes i honestes, que us fan arribar una salutació fraternal. I a costat seu, us dic que volem guanyar i que el que hem de fer és guanyar, que volem dibuixar un somriure immens als ulls de tota la bona gent, com diu el Gabriel Rufian: 'Somrieu perquè hem nascut per guanyar!'.   Som en el camí i sabem que aquest camí no és fàcil, que és ple de paranys, que ens faran patir i que ens volen fer pagar un preu molt alt en forma d’escarment. El decurs del judici al Suprem encara ha evidenciat més els pals de cec de l’estat. A mesura que avança s’evidencia la inconsistència de les acusacions. Però també tot allò que ja hem vist en la fase d’instrucció, la parcialitat.

Proposta d'ERC /Independents sortida de la xerrada amb els veïns i veïnes dins la campanya fem un pas mes.

Pla de xoc per donar resposta a la mancança d'un servei adequat per a Bigues i Riells del Fai en la recollida de residus, àrees de recollida selectiva i poda. El compromís i línia vermella adquirit amb tots els col·laboradors d'aquest projecte seran:   - Aplicar el resultat de l'estudi d'optimització de les ubicacions dels contenidors.   - Ampliar la col·locació de mes contenidors en algunes zones   - Implantació de punts verds amb elements amables amb l'entorn amb zones estratègiques de cada àmbit.   - Ampliar dins el nou conveni l'obligatorietat de retirar el contingut del contenidor i tot el que estigui escampat al voltant.   - Aplicació dins del conveni l'augment de freqüència variable en funció de la necessitat o anomalia detectada.   - Aplicació del sistema de recollida de restes de poda com a complement al servei de deixalleria i crema controlada.   - Ampliar la bonificació de l’ús de la deixalleria.   - Implantar descomptes als comerços locals per fer ús de la deixalleria.   - Senyalització i avís de les conseqüències d'un mal us del servei, multes, sancions, ordenances.   - Auditoria trimestral de la situació de cada zona per aplicar mesures correctores.   - Sol·licitar al consorci l'accessibilitat als containers de la deixalleria, adaptant les instal·lacions, per facilitar una descàrrega mes còmoda.   - Fer campanya complementaria a la feta a les escoles dirigida als adults.   - Informació i formació de perquè serveix cada contenidor.   - Iniciar aquest pla de xoc de forma immediata per assolir els objectius de residu zero a Bigues i Riells del Fai.

ELS MILLORS ARGUMENTS SÓN ELS FETS I LA TRAJECTÒRIA

Som esclaus de les nostres paraules i a ERC/Independents, dels nostres programes també   A Esquerra/Independents de Bigues i Riells del Fai som conscients que cada 4 anys s’obre una nova oportunitat per exposar noves propostes, i ho fem. Tenim un nou programa, i diem nou, perquè fem noves aportacions respecte dels programes anteriors (2011 i 2015) incloent nous reptes i mantenint el compromís de continuar treballant en els projectes engegats que superen un mandat. Per a nosaltres és vital mantenir la coherència entre les paraules i els fets, i la nostra trajectòria és el millor aval. En aquestes èpoques es pot comprovar que hi ha actuacions o accions que alguns van prometre i que no es van assolir en molts anys de govern. Fins i tot, havent-hi possibilitats, no les han volgudes dur a terme. En tenim molts exemples:  la pedrera, l’IBI, el Teatre Auditori Polivalent, l’entorn natural, el patrimoni, els serveis socials, la connectivitat, el comerç, la cultura, Riells del Fai, ... Estic orgullós de formar part d’un grup que, un cop a govern, ha complert els objectius dels programes del 2011 i del 2015. Aquesta és la clau i l’essència del funcionament dels darrers 48 mesos a l’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai. No ha estat una tasca gens fàcil, amb  un govern composat per tres formacions polítiques, diferents en molts aspectes, on Esquerra/Independents ha destinat, després de fer una anàlisi acurada, cada regidor/a allà on podia ser més útil. Els resultats no sempre han estat els esperats i de ben segur millorables. Tot i això, amb bona voluntat i bona actitud de gestió, tot s’ha pogut reconduir. Ara és un bon moment per a recordar quines han estat les promeses del 2015 d’uns i altres, de fer l’anàlisi de les accions que hem fet uns i altres, tant quan estem a govern com quan ha tocat estar a l’oposició. Us emplacem a fer aquest exercici fins hi tot abans de mirar les propostes de futur que ara tots oferim. Convidem a totes les formacions polítiques que van participar a les eleccions anteriors a fer un exercici de transparència i compartir els programes i avaluar-ne l’eficiència, contrastant la feina feta i la coherència amb les propostes promeses als ciutadans.

Integrants de la llista aprovada en l'assemblea 19 de març del 2019

Aprovació de la llista d'Esquerra/independents de Bigues i Riells del Fai

El passat 19 de Març l’assemblea d’Esquerra/independents de Bigues i Riells del Fai, va aprovar per majoria absoluta la llista proposada a les municipals del 26 de maig pel candidat Joan Galiano. Una llista de gent compromesa amb el teixit social/cultural/associatiu del municipi dels dos pobles: Bigues i Riells del Fai. Una llista amb el pas endavant de la gent jove del grup i que, de ben segur, donarà moltes bones noticies tant a Riells del Fai com a Bigues. La llista estarà formada per gent de diversos àmbits professionals i acadèmics que aportaran una amplia visió a les decisions de futur del municipi. La llista l’integren: Joan Josep Galiano, Maria Teresa Escobar, Josep Anton Tripiana, Judit Canal,  Antoni Verdugo, Eva Martínez, Jesús Cano, Margarida Fontcuberta, Francisco Javier Torre-Marin, Núria Manyoles, Oriol Carreras, Maria José Lluch, Xavi Bartolí, Teresa Valls, Josep Francesc Maña,  Mª Eulalia Nolla, Pere Puig, Marta Jiménez, Christiaan Charlier, Rosalia Garcia, Jordi Mollon, Lidia Jiménez, Joan Vives, Ada Bermudez, Jordi Manyolas i Roser Cortes. Aquesta assemblea es va realitzar en l’hotel Molí de la Torre un espai que serveix també per recordar el compromís del partit amb el comerç local de Bigues i Riells del Fai. L’assemblea de militants i Independents va comptar amb unes 60 persones amb dret a vot mes els convidats de diverses associacions i col·lectius. Desitgem encerts i molta sort a la nova proposta d’ERC/Independents a BiR.  

Bigues i Riells del Fai, democràcia i convivència garantida per la ciutadania

Aquests darrers dies, en les declaracions dels agents de la Guàrdia Civil i del cap de la investigació, el senyor Daniel Baena, s’ha demostrat el que ja era presumible: la farsa i mentida sistemàtica que, des del seu inici, envolta aquest procés judicial per part de la maquinaria de l’Estat espanyol en contra de les institucions catalanes. En concret, aquests agents i el seu superior van plantejar un escenari de violència el 20 de setembre de 2017 al municipi que tinc l’honor de presidir, Bigues i Riells del Fai. Un escenari fictici i inventat, tal com demostren les imatges que el president del Tribunal Suprem evita mostrar per no desautoritzar de forma clara la inventiva d’aquests agents i del senyor Baena. Bigues i Riells del Fai és un municipi de dos pobles compromès amb la democràcia i on la seva ciutadania dona exemple de participació i lliure elecció d’ideologia política, religiosa o de sexe, entre altres eleccions. Les imatges del 20-S recollides per tots els mitjans de comunicació desplaçats al polígon de Can Barri  demostren aquesta ficció inventada. Són imatges que deixen evidència de la falsedat del testimoni perpetrat interessadament per part del braç executor de l’Estat sobre l´actuació aquell dia a Bigues i Riells del Fai. Falsedats que, amb poques probabilitats, no seran jutjades ni recusades. El 20-S del 2017 i mentre baixava a Barcelona per la Jornada de Mobilitat del Transport Públic amb l´E-7, vaig ser informat a les 08.30h pel cap de la Policia Local de l´operatiu iniciat al municipi per part del cos de la Guàrdia Civil. A les 9.35h vaig fer acte de presencia al polígon. En aquell mateix moment vaig adreçar-me a l’agent de la Guàrdia Civil que feia vigilància al cordó de seguretat i em vaig presentar. Vaig demanar-li parlar amb un comandament i li vaig sol·licitar informació sobre la situació. Sobretot m’interessava desmentir el nom de l’empresa que els mitjans de comunicació anaven escampant en aquell moment com a propietària de la nau.