Bigues i Riells del Fai

Totes les notícies

Integrants de la llista aprovada en l'assemblea 19 de març del 2019

Aprovació de la llista d'Esquerra/independents de Bigues i Riells del Fai

El passat 19 de Març l’assemblea d’Esquerra/independents de Bigues i Riells del Fai, va aprovar per majoria absoluta la llista proposada a les municipals del 26 de maig pel candidat Joan Galiano. Una llista de gent compromesa amb el teixit social/cultural/associatiu del municipi dels dos pobles: Bigues i Riells del Fai. Una llista amb el pas endavant de la gent jove del grup i que, de ben segur, donarà moltes bones noticies tant a Riells del Fai com a Bigues. La llista estarà formada per gent de diversos àmbits professionals i acadèmics que aportaran una amplia visió a les decisions de futur del municipi. La llista l’integren: Joan Josep Galiano, Maria Teresa Escobar, Josep Anton Tripiana, Judit Canal,  Antoni Verdugo, Eva Martínez, Jesús Cano, Margarida Fontcuberta, Francisco Javier Torre-Marin, Núria Manyoles, Oriol Carreras, Maria José Lluch, Xavi Bartolí, Teresa Valls, Josep Francesc Maña,  Mª Eulalia Nolla, Pere Puig, Marta Jiménez, Christiaan Charlier, Rosalia Garcia, Jordi Mollon, Lidia Jiménez, Joan Vives, Ada Bermudez, Jordi Manyolas i Roser Cortes. Aquesta assemblea es va realitzar en l’hotel Molí de la Torre un espai que serveix també per recordar el compromís del partit amb el comerç local de Bigues i Riells del Fai. L’assemblea de militants i Independents va comptar amb unes 60 persones amb dret a vot mes els convidats de diverses associacions i col·lectius. Desitgem encerts i molta sort a la nova proposta d’ERC/Independents a BiR.  

Bigues i Riells del Fai, democràcia i convivència garantida per la ciutadania

Aquests darrers dies, en les declaracions dels agents de la Guàrdia Civil i del cap de la investigació, el senyor Daniel Baena, s’ha demostrat el que ja era presumible: la farsa i mentida sistemàtica que, des del seu inici, envolta aquest procés judicial per part de la maquinaria de l’Estat espanyol en contra de les institucions catalanes. En concret, aquests agents i el seu superior van plantejar un escenari de violència el 20 de setembre de 2017 al municipi que tinc l’honor de presidir, Bigues i Riells del Fai. Un escenari fictici i inventat, tal com demostren les imatges que el president del Tribunal Suprem evita mostrar per no desautoritzar de forma clara la inventiva d’aquests agents i del senyor Baena. Bigues i Riells del Fai és un municipi de dos pobles compromès amb la democràcia i on la seva ciutadania dona exemple de participació i lliure elecció d’ideologia política, religiosa o de sexe, entre altres eleccions. Les imatges del 20-S recollides per tots els mitjans de comunicació desplaçats al polígon de Can Barri  demostren aquesta ficció inventada. Són imatges que deixen evidència de la falsedat del testimoni perpetrat interessadament per part del braç executor de l’Estat sobre l´actuació aquell dia a Bigues i Riells del Fai. Falsedats que, amb poques probabilitats, no seran jutjades ni recusades. El 20-S del 2017 i mentre baixava a Barcelona per la Jornada de Mobilitat del Transport Públic amb l´E-7, vaig ser informat a les 08.30h pel cap de la Policia Local de l´operatiu iniciat al municipi per part del cos de la Guàrdia Civil. A les 9.35h vaig fer acte de presencia al polígon. En aquell mateix moment vaig adreçar-me a l’agent de la Guàrdia Civil que feia vigilància al cordó de seguretat i em vaig presentar. Vaig demanar-li parlar amb un comandament i li vaig sol·licitar informació sobre la situació. Sobretot m’interessava desmentir el nom de l’empresa que els mitjans de comunicació anaven escampant en aquell moment com a propietària de la nau.

Neix la secció d'ERC de RIELLS del FAI

El partit assegura que la seva organització respon a la reallitat territorial, i al fet que el poble hagi iniciat el procés per ser una entitat municipal descentralitzada L'assemblea de la secció local de Bigues i Riells va aprovar la constitució d'una nova secció local de Riells del Fai, atenent les característiques singulars del poble i al procés iniciat per esdevenir una entitat municipal descentralitzada (EMD) del municipi de Bigues i Riells. "ERC vol assemblar-se el màxim possible al país a qui vol representar", argumenten des del partit. Actualment, el Consell de poble de Riells, l'Ajuntament de Bigues i Riells i una empresa externa estan treballant en el conveni per definir quines seran les competències de la nova EMD. L'alcalde Joan Galiano considera que Riells del Fai és un "poble que mereix un tracte especial" i que necessita un òrgan per "autogestionar-se". Una EMD és un nucli de població amb autonomia pròpia dins un municipi, gestionada per un president i uns vocals escollits democràticament. Els càrrecs de les EMD són escollits el mateix dia de les eleccions municipals. Els votants d’una EMD voten en dues urnes, una per escollir els regidors a l’ajuntament del municipi, i en una altra, per escollir el president de l'EMD. La nova secció local de Riells del Fai se suma a les 33 que ERC té al Vallès Oriental.

Jornada 28N Caldes

Jornada de debat. Present i futur del Vallès Oriental.

Benvolguts i benvolgudes, us presentem en document annex, el material explicatiu sobre la jornada de debat que se celebrarà a Caldes el proper dissabte 28 de novembre a partir de les 10.30 h, amb l'objectiu de reflexionar sobre els Vallesos i el seu futur. Us preguem que en feu la màxima difusió entre els vostres companys i companyes, amics i interessats en el tema, per tal de donar la sortida adequada al nostre posicionament polític. En acabar la jornada, farem un dinar, us preguem que confirmeu l'assitència, tant a la jornada com al dinar: vallesoriental@esquerra.org Salutacions, ERC - Vallès Oriental