Bigues i Riells del Fai

Totes les notícies

NB

Primera Xerrada d'Esquerres

Xerrades d’Esquerra organitzades per la Secció Local d’ERC-Independents de Bigues i Riells del Fai.   Aquest vespre s’ha omplert el Centre Cívic de Bigues per  gaudir de la primera   Xerrada d’Esquerra, on, en aquesta ocasió, ha estat a càrrec de la nostra veïna  Núria Bosch i Roca, Catedràtica d’Hisenda Pública i Vicepresidenta del Consell Assessor per la Transició Nacional entre altres càrrecs importants.   Ha obert l’acte puntualment a  les 19:30h la Presidenta de la Secció Local de BiR, Aurora Fusté , presentant un resum de la trajectòria professional de Núria Bosch i passant la paraula a la Coordinadora d’Esquerra del Vallès Oriental, Maria Llerda, la qual agraeix l’organització d’aquesta programació de Xerrades en l’àmbit Local i destaca la importància d’aquestes iniciatives i la força que esta projectant la secció Local de Bigues i Riells del Fai.   La jornada portava com a títol: Anàlisi Econòmica del procés d’ independència de Catalunya. La ponència ha estat molt didàctica i formativa. Al final de la presentació hem passat al torn de preguntes per part del públic. Aquestes han estat d’un alt nivell com tot l’acte i ens ha servit per esclarir dubtes envers el possible futur a curt, mig i llarg termini.    Per tancar l’acte, el nostre Regidor a l’Ajuntament en Joan Galiano, ha remarcat molt clarament el compromís d’Esquerra pel Poble, repassant aspectes importants d’interès Local en els que s’està treballant i dels que cal ser conscients que no podem oblidar, com ‘la pedrera’, el transfuguisme, la gran pressió fiscal del municipi o la innecessària planificació o construcció d’un nou edifici per part de l’Ajuntament en aquest moments, entre d’altres.   A les 21.00 h en punt, les 120 persones assistents a l’acte, l’han donat per finalitzat. - Fitxers adjunts:   Resum de l'acte on trobareu una selecció d'imatges.   Nota de Premsa a càrrec del periodista de Riells del Fai, Eduard Batlles.

"Alcalde: Ajuntament nou? Ara no toca.. Ara toca les persones"

Carta oberta a l’Alcalde de Bigues i Riells del Fai Fa unes setmanes vam penjar una pancarta que posava “Alcalde: Ajuntament nou? Ara no toca.. Ara toca les persones” i com que l’Ajuntament l’ha retirat, volem explicar a tothom que ens vulgui escoltar, el missatge que volíem donar amb aquesta pancarta. Construir aquest nou edifici significa hipotecar el futur amb una inversió total aproximada de 3.600.000 € que implica més d’un mandat. Vostè ens ha dit que la meitat d’aquesta inversió la finançarà la Generalitat però... quan? com?... Actualment, l’objectiu del Govern de la Generalitat és salvar l’estat del benestar i per això, entre d’altres coses, s’està venent el patrimoni. Alcalde creu que la Generalitat tindrà aquest diners per construir un nou edifici municipal a Bigues i Riells del Fai? Seria tot plegat ben contradictori, no? Que siguem d’esquerres, no vol dir que renunciem al desenvolupament urbanístic del municipi ni a que l’Ajuntament tingui unes noves dependències. Tanmateix, discrepem del moment en el qual es vol fer aquesta gran inversió. L’Ajuntament de Bigues i Riells té superàvit i això vol dir que ha recaptat més diners dels que ha gastat i llavors té diners per poder invertir. Però, ara bé, que l’Ajuntament tingui superàvit no vol dir, evidentment, que els ciutadans de Bigues i Riells també en tinguin, de superàvit. Des de fa uns anys tenim una greu crisi econòmica i cada família, cada empresa i cada administració la pateix en diferent grau i, menys uns quants privilegiats, la resta ho està passant molt malament. En moments com l’actual s’agraeixen gestos de complicitat. Quins? Per exemple, disminuint la pressió fiscal sobre els habitants de Bigues i Riells. Alguns municipis, sense superàvit, ja ho han fet. Per què no ho podem fer nosaltres? Si aquesta opció no fos possible, segurament es podrien implementar altres polítiques socials que beneficiessin les persones que més ho necessiten.

'El dèficit fiscal existeix'  Núria Bosch, 23/07/2013

Xerrades d'Esquerra. 13 novembre 2013. Al Centre Cívic 'El Rieral' - BiR

Dins del Cicle; Xerrades d'Esquerra. El proper 13 novembre 2013. Al Centre Cívic 'El Rieral' de BiR. Os presentem conferència a càrrec de Núria Bosch i Roca,  Catedràtica d'Hisenda Pública. Vice-presidenta del Consell Assessor per la Transició Nacional.  :Amb el títol: ' Anàlisi Econòmic del procés d' Independència de Catalunya'.

8 MARÇ DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

El passat divendres 18 de març, vam tenir el plaer de rebre la Carme Capdevila, exconsellera d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. La Carme ens va recordar i ens va il•lustrar el perquè encara avui és necessari reivindicar el Dia de les Dones. Hem avançat moltíssim en els nostres drets, però encara ens queda molt camí per fer en termes d’igualtat salarial, d’igualtat d’oportunitats, de corresponsabilitat en les tasques domèstiques i d’eradicació de la violència masclista, per citar alguns exemples. Des d’ERC-Independents de Bigues i Riells del Fai apostem per la coeducació en igualtat i el respecte mutu, per polítiques que fomentin una bona gestió del temps, que visualitzin les aportacions que han fet i fan moltes dones dins el nostre municipi i que garanteixin el suport a tot el teixit associatiu que potenciï, entre d’altres, la participació de les dones en la vida social, cultural i esportiva dels nostres pobles. Un país només pot avançar amb la unió de forces: tant de dones com d’homes. Marta Felip Secretària de la Dona ERC-Independents BiR

EL NOSTRE NO AL PLE D’APROVACIÓ DELS PRESSUPOSTOS PEL 2011

Ja vam començar malament. No és acceptable que el mateix l’alcalde, que arriba entre 5 i 10 minuts tard, digui al nostre regidor Ignasi Carreras que arriba tard per motius laborals, que “si no pot assistir als plens, dimiteixi”. I això ho deia mentre esperàvem també el regidor d’hisenda, el Sr. Mateo González, del PP i a l’equip de govern (va arribar 15 minuts tard). RECORDEM QUE EL PLE MÉS IMPORTANT DE L’ANY, L’HAN CONVOCAT A LES 14:30H, Iniciàrem el nostre torn de paraules denunciant la poca participació que s’ofereix a l’oposició en el tema pressupostos, i el poc temps que hi ha per a analitzar-los. Vam destacar també la poca voluntat de diàleg de l’equip de govern, en paraules textuals de l‘alcalde, que convoca el ple “quan a ell li sembla”, i d’un altre regidor que assegura que, “per votar-hi en contra tampoc us fa falta molt de temps”. Els pressupostos aprovats són continuistes i en destaquem la manca de novetats i la poca imaginació reflectida. Destaquem el fet que es plantegi fer inversions fictícies, com millores a la urbanització Castell de Montbui, argumentant que altrament no es podrien justificar llicències d’obres donades o per donar, en lloc de deixar-ho com a partides obertes. Reclamem que la inversió de millora de la qualitat de l’aigua de Riells es dugui a terme de la forma prevista, abans de l’estiu, i que esperem estigui correctament pressupostada, ja que les diferents actuacions possibles tenen costos molt dispars. Amb les dades que disposem, trobem a faltar el detall del què aporten al municipi la majoria de les companyies de serveis com Endesa, Estabanell, Drenatges Urbans del Besòs, les diferents companyies de telefonia mòbil, etc... No entenem com, en els pressupostos, s’argumenti que l’increment d’ingressos corrents es degui en gran part a la liquidació de plusvàlues, fet que considerem sense base sòlida atesa la crisi actual. Hem trobat vàries partides per justificar despeses de reparació de vehicles de la brigada, fet que estant en contracte de leasing, hauria de quedar cobert.

Joan Galiano va presentar els 4 eixos bàsics del programa

TOT ÉS POSSIBLE

El passat 7 de febrer es va presentar la llista d’ERC-Independents per a les properes eleccions municipals. Es va celebrar a l’emblemàtic espai del Molí de la Torre i la sala es va omplir de simpatitzants i persones del poble interessades en conèixer de primera mà el que ERC-Independents volen aportar a Bigues i Riells del Fai. Ens va acompanyar el diputat a Madrid, Joan Tardà i ens va recordar que actualment hi ha moltes acusacions i sospites respecte la classe política però que això no ens ha de fer tenir el cap cot, ans al contrari: Esquerra podem estar orgullosos de fer i estar en política i reivindicar l’honradesa de les persones que es dediquen a ajudar a prosperar els pobles on viuen i treballen. Això és el que vol fer la llista de persones que formen la candidatura d’ERC-Independents, encapçalada per en Joan Galiano: treballar pel municipi i amb la seva gent. És clar que tots els polítics diuen el mateix però alguns tenen més credibilitat que altres i la ciutadania sap de qui se’n pot refiar, per això mateix i pel fet de la il•lusió i empenta dels militants i simpatitzants d’ERC-Independents... tot és possible el 22 de maig de 2011.

Joan Galiano, durant l’acte de presentació com a nou Cap de llista d’ERC-AM de Bigues i Riells per les properes Eleccions Municipals de maig del 2011.

PROCLAMACIÓ NOU CAP DE LLISTA

El passat 17 de gener de 2011, a la seu local d’Esquerra-Independents de Bigues i Riells del Fai, va tenir lloc l’acte de proclamació del nou Cap de llista d’ERC-AM a les Eleccions Municipals del 22 de maig de 2011, en Joan J. Galiano i Peralta. A l’acte, hi va intervenir la Presidenta de la Secció Local, Aurora Fusté, qui va aprofitar per agrair la feina portada a terme per en Carles Barcons, Cap de Llista del nostre grup fins l’actualitat i Regidor-portaveu durant la legislatura actual. En Carles va ser l’encarregat de donar la paraula al nou candidat proposat per l’Executiva, va desitjar-li sort i va assegurar que tindria tot el seu suport i el de l’Executiva durant els propers 4 anys. En Joan Galiano va fer una breu exposició del seu bagatge personal i professional, a l’hora que ens va exposar els 4 eixos principals amb els que vol afrontar la seva nova etapa a la política municipal dins del grup d’Esquerra. Una de les crides principals del nou candidat, va ser la demanda de col•laboració dels diferents agents cívics del municipi i va aprofitar per passar la paraula a l’Ignasi Carreras, actual Regidor Independent a les llistes d’ERC-AM. Finalment, va intervenir la Marta Felip, nova Cap de Campanya. Al finalitzar l’acte, el candidat proposat per l’Executiva va ser proclamat oficialment Cap de Llista d’ERC-AM de Bigues i Riells del Fai, amb l’assentiment de més de la cinquantena de persones assistents a l’acte, tant militants com simpatitzants.