Bigues i Riells del Fai

Totes les notícies

Joan Galiano, durant l’acte de presentació com a nou Cap de llista d’ERC-AM de Bigues i Riells per les properes Eleccions Municipals de maig del 2011.

PROCLAMACIÓ NOU CAP DE LLISTA

El passat 17 de gener de 2011, a la seu local d’Esquerra-Independents de Bigues i Riells del Fai, va tenir lloc l’acte de proclamació del nou Cap de llista d’ERC-AM a les Eleccions Municipals del 22 de maig de 2011, en Joan J. Galiano i Peralta. A l’acte, hi va intervenir la Presidenta de la Secció Local, Aurora Fusté, qui va aprofitar per agrair la feina portada a terme per en Carles Barcons, Cap de Llista del nostre grup fins l’actualitat i Regidor-portaveu durant la legislatura actual. En Carles va ser l’encarregat de donar la paraula al nou candidat proposat per l’Executiva, va desitjar-li sort i va assegurar que tindria tot el seu suport i el de l’Executiva durant els propers 4 anys. En Joan Galiano va fer una breu exposició del seu bagatge personal i professional, a l’hora que ens va exposar els 4 eixos principals amb els que vol afrontar la seva nova etapa a la política municipal dins del grup d’Esquerra. Una de les crides principals del nou candidat, va ser la demanda de col•laboració dels diferents agents cívics del municipi i va aprofitar per passar la paraula a l’Ignasi Carreras, actual Regidor Independent a les llistes d’ERC-AM. Finalment, va intervenir la Marta Felip, nova Cap de Campanya. Al finalitzar l’acte, el candidat proposat per l’Executiva va ser proclamat oficialment Cap de Llista d’ERC-AM de Bigues i Riells del Fai, amb l’assentiment de més de la cinquantena de persones assistents a l’acte, tant militants com simpatitzants.

Les sentències dels Tribunal Constitucional i Suprem …. i les seves conseqüències

Se m’ha demanat escriure lliurement sobre el que penso de les darreres sentències emeses per les més altes instàncies judicials d’Espanya. Doncs bé, expressar la globalitat dels meus pensaments al respecte no és pas una tasca que es pugui resumir en unes poques línies de text, així que miraré de centrar-me en el que crec més important: el seu impacte en la llengua catalana i el seu significat cabdal. Ara bé, abans d’esmerçar esforços en escriure sobre la llengua catalana no vull deixar de dir-vos, de forma planera, que tot el que passa en la relació Catalunya – Espanya no és pas casual, sinó que forma part d’un pla cap a un objectiu: l’assimilació total i completa del nostre país engegada fa uns segles. L’Espanya dels Borbons va decidir – a partir del 1714 – no únicament que els països de la Corona Catalano-aragonesa hauríem de amotllar-nos, a les lleis de Castella si no que, a més, pagaríem més impostos que els altres súbdits per compensar les traves que els nostres governants havien posat a cooperar en les moltes empreses bèl•liques en les que els Àustria s’havien embarcat durant els dos segles anteriors… I, pel que sembla, encara els hi devem diners! Des de llavors, qualsevol intent de recuperació de la identitat catalana ha estat combatut frontalment, en alguns casos a la memòria de tots enviant-nos els exèrcits espanyols, sempre amb l’objectiu final que ja s’havia assenyalat el 1714. La Constitució del 1978 va ser fruït d’un pacte per deixar enrere 40 anys d’una dictadura salvatge. El seu redactat va ser, en molts casos, voluntàriament ambigu per poder encabir percepcions de país poc properes entre dretes i esquerres i entre els partidaris d’una Espanya monolítica i els d’una Espanya federació de pobles. Això no obstant, els jutges, que tenen l'última paraula sobre qualsevol interpretació de la Constitució, són d’una mateixa corda pel què fa a les relacions de Catalunya amb Espanya i tendeixen a interpretar-la de manera que mai no ens doni la raó.

VIOLANT MASCARÓ I IGNASI LLORENTE A BIGUES I RIELLS DEL FAI

Dilluns vinent a les 20h al local d'Esquerra, comptarem amb la presència d'Ignasi Llorente, Portaveu d'Esquerra i Secretari d'Imatge i Comunicació. També ens acompanyarà la nostra candidata a diputada de la comarca, Violant Mascaró. Després hi haurà un pica-pica per tothom. Preguem confirmació. A sota adjunto breu presentació dels ponents. Fins dilluns !! ____________________________________________________________________________ Ignasi Llorente Secretari d'Imatge i Comunicació i Portaveu d'Esquerra Té estudis de Medicina (Universitat Rovira i Virgili), i és postgraduat en Desenvolupament de Comerç Urbà (Universitat Oberta de Catalunya). Actualment està realitzant un postgrau en Economia del Japó (Universitat Oberta de Catalunya). Tot i que la major part de la seva trajectòria professional l’ha desenvolupat com a consultor en TIC, els darrers anys ha estat vinculat professionalment a la Federació de Municipis de Catalunya i posteriorment al Departament de Governació com a Assessor de Projectes Transversals al Territori. Trajectòria cívica L’any 2003 va fundar l’Associació Catalunya 2014, de la qual n’és president. Trajectòria política Militant d’Esquerra des de l’any 1996, és conseller de districte de l’Eixample de Barcelona des del 2003. També ha estat membre actiu de l’executiva comarcal de l'Eixample des del 2001 i conseller nacional des del 2004. Actualment és secretari d'Imatge i Comunicació d'Esquerra. VIOLANT MASCARÓ Candidata a diputada pel Vallès Oriental i número 8 a les llistes de Barcelona Filla de manyà i modista badalonins, vaig néixer el 67. Filòloga per la Universitat de Barcelona, he treballat en la terminologia i serveis lingüístics fins que al 91 vaig començar a viure per dins la Generalitat de Catalunya, fins avui. Primer, de tècnica lingüista al Departament de Justícia (92-03); més tard (04-08) he estat directora dels Serveis Territorials del Departament de Governació i Administracions Públiques, al costat de la cooperació i l'assessorament dels ajuntaments de Barcelona i Catalunya Central, i aquests darrers anys, directora general d'Acció Cívica, dirigint la gestió dels equipaments cívics de la Generalitat que té implantats arreu de Catalunya, entre altres coses.

La Pedrera torna.

La secció Local d'ERC a Bigues i Riells, a través del seu regidor, Carles Barcons, ha presentat el segon recurs d'alçada al Conseller per la resolució que ha fet del POUM de Bigues i Riells, com a pas previ a presentar contenciosos contra la direcció general de Política Territorial i Obres publiques. La pressió popular va fer que el govern municipal canviés de mans les passades eleccions quan el PSC s’oposava al projecte i CiU l’avalava. Ara, en un joc de mans difícil d’entendre, PSC i ICV declaren, com feia CiU, que es la millor solució pel conflicte que ja da quasi 10 anys que hipoteca els dos pobles. Per nosaltres l’única explicació es que de nou, ha prevalgut els interessos personals i sobretot l’ incompetència del govern municipal format per PSC-ICV-PP, que no s’han oposat al projecte, tal com han dit varis representants dels departaments involucrats en la resolució del conflicte. La secció local de Bigues i Riells ja va presentar anteriorment el primers recurs d'alçada el passat mes de juliol,  es compromet a seguir lluitant en aquet tema defensant en els tribunals el que no han defensat els governants per incompetents i mediocres.

Nova plana web.

Des del mes de juliol, la web de la secció local de Bigues i Riells del Fai ha canviar, les noticies anteriors es poden consultar a Web antiga http://www.esquerra.cat/locals/?id_local=235