Bigues i Riells del Fai

Totes les notícies

cartes01

Cartes de la nostra militància.

2.- “A MI, LA POLÍTICA NO M’INTERESSA” La Berta és una noia que viu a Bigues i Riells des de fa 14 anys, està casada i té un nen, en Pere. Treballa en un magatzem des de fa més de 12 anys. El seu marit és camioner i amb moltes dificultats està acabant de pagar el camió. També tenen una hipoteca. Diu que mai li ha interessat la política. Mai ha anat a votar. Un matí qualsevol: S’ha enfadat quan s’ha assabentat, per la ràdio, que havien desnonat una altra família per no poder pagar la hipoteca. -         No hi ha dret! – ha dit en veu alta mentre esmorzava.   Una tarda qualsevol: S’ha indignat quan ha anat a buscar el seu fill a l’escola i li han dit que aquest any no hi haurà Casal d’Estiu. -         Ara que faré jo, amb el Pere, el mes de juliol?   Una nit qualsevol: S’ha entristit quan ha vist per la televisió les cues d’atur i a continuació la notícia dels beneficis de la banca. -         Que fort, quin món!!   Un cap de setmana qualsevol: Menjant una pizza amb una parella amiga, han acabat repassant tots els casos de corrupció coneguts la darrera setmana! Si a la Berta li afecten i li molesten totes aquestes coses... Potser sí que li interessa la política… Potser sí que votarà les properes eleccions… Potser sí que guanyarem!! Signat per: “una amiga de la Berta”

carta

Cartes de la Nostra militància

1.- RETORN AL PASSAT Durant tota la legislatura hem pogut veure com el nostre alcalde governa amb un tarannà força dictatorial. Hem estat testimonis de com, Ple rere Ple, ha menyspreat els regidors de l’oposició, fins i tot, fent-los callar, retirant-los la paraula, cada cop que les seves intervencions no eren del seu gust. Hem hagut de sentir frases despectives com “ Vostè, el què no vol es treballar” o “a veure si es pensa que ha inventat la sopa d’all” i fins i tot insults, com “Disfressi’s de Sancho Panza, perquè Don Quijote, ho fa millor que vostè”. Però, aquesta actitud dèspota i prepotent va superar tots els límits durant el Ple extraordinari convocat per la oposició, amb l’objectiu de readmetre un treballador de la brigada, que havia estat acomiadat de manera improcedent i en el qual “su exceléncia” va decidir, per “reial decret”, que el plenari no podia votar la moció, passant-se per la pedra les ordenances municipals, la democràcia i les advertències del secretari. Quan va ser interpel·lat,  pel regidor d’ERC BiR, Joan Galiano per aquest fet, la seva resposta va ser “No puc menystenir l’autoritat dels regidors perquè no la tenen” i va deixar palès que, segons ell, el vots dels ciutadans destinats a qualsevol partit de l’oposició, no tenen cap valor. Aquesta és la manera de fer d’un alcalde que recorda altres temps, que em pensava que ja havíem superat, temps d’un país en blanc i negre i on l’opinió del poble valia ben poc. I si a això li afegim que ha format una majoria absoluta no donada per les urnes, sinó a cop de talonari (talonari del contribuent) comprant un regidor trànsfuga del PSC, el resultat és l’alcalde més antidemocràtic que ha tingut Bigues i Riells des de la transició. Sóc militant d’ERC i possiblement (si l’assemblea ho permet) aniré a les llistes, per això, quan arribi el moment, demanaré el vot per la candidatura de Joan Galiano, però si no podem aconseguir l’alcaldia, només espero que Bigues i Riells no torni a tenir MAI MÉS un alcalde d’aquest tipus, MAI MÉS JOAN VILA.

Rosa i llibre

Comerç de Proximitat

25 d'abril "La teva solidaritat val un llibre" Vine a recollir el nostre obsequi a l'entrada del Supermercat Presseguer A canvi et demanem una contribució pel Banc d'Aliments