Bigues i Riells del Fai

Notícia

L’Alcalde de Bigues i Riells del Fai, fa una crida a tots els regidors i regidores a complir el desig dels ciutadans expressats a les urnes. També manifesta el compromís de l’ajuntament en treballar per la futura Republica.

Ciutadans de Bigues i Riells del Fai benvinguts i benvingudes a l’acte institucional de la Diada nacional de Catalunya. 
 
Vull manifestar dins aquest acte, que les nostres conviccions i els nostres objectius estan intactes. Sabem que la millor eina per legitimar la República i aconseguir la independència, es la força dels nostres ciutadans, la seva perseverança i el seu valor democràtic, I sabem també que estem davant un futur en el que caldrà forçar l'Estat a acceptar-ho.
 
Catalunya serà una República independent. Aquest és el nostre objectiu, però també el nostre convenciment. Ho serà perquè necessitem progrés, justícia social, llibertat, igualtat d'oportunitats i prosperitat econòmica. El camí que hem engegat és absolutament inevitable, especialment perquè no hi ha cap altre projecte viable i alternatiu per al nostre país.

Ara bé, aquest camí no serà fàcil ni ràpid ni indolor com acostumen a recordar-nos el nostres companys i companyes exiliats o a presó.

L'octubre del 2017 ens va portar més a prop que mai del nostre objectiu. Però aquest moment no ha acabat. Seguim tenint a les nostres mans una oportunitat històrica, l'oportunitat de les oportunitats per caminar cap a la llibertat. Ara, però, quan l'Estat rubriqui l'1-O com un delicte, ha de començar una nova fase. Una fase on hem de deixar els retrets, en què hem de tornar a treballar per tancar un consens estratègic que ens permeti avançar i en què hem de passar d’una etapa més defensiva a tornar a prendre la iniciativa.

Per desgracia sovint no és suficient tenir la raó. La formidable aliança conservadora que s’alça contra els anhels majoritaris de la societat catalana dibuixa un mur de formigó. I estan disposats a perpetrar tot el que calgui per evitar no només la República catalana sinó totes les eines que ajudin a assolir-la.
 
El nostre, doncs, no és pas un problema de voluntat, sinó de força.
 
La força de la raó només pot reeixir per damunt de la raó de la força, si darrere té una  majoria que la pugui sostenir.
 
I ho tenim clar. La nostra força rau en la cohesió del país i s’ha d’assentar damunt una majoria social a tot el territori. I alhora s’ha de fonamentar en la capacitat de vertebrar una sòlida majoria a pobles i ciutats.
 
Com més àmplia i més diversitat aglutini, més consistent i més imparable serà el projecte de la República.

La repressió ha intentat destruir lideratges, ha intentat fracturar el consens i ha volgut trencar les confiances entre els diferents actors de l'independentisme. Hem de superar la trampa que l'Estat ha imposat a través de la repressió. Hem de saber aprofitar el dolor i la injustícia de la repressió que imprimeix l'Estat com una oportunitat per retratar-lo internament i internacionalment. 

El moment és extraordinari, tant pel país com pels municipis. Som a les portes de la sentència del judici a la democràcia, amb centenars de càrrecs de l'independentisme represaliats, imputats i perseguits per la justícia espanyola per defensar la democràcia, la República i el dret de tot un poble a decidir el seu futur polític. Aquesta repressió que ens voldria fer abandonar és totalment ineficaç. No deixarem que es faci efectiva.
 
Sabem que per aconseguir-ho ens hem d'enfortir, a nivell institucional i socialment, hem de seguir construint una solució política basada en la paraula, hem de seguir amb la determinació, hem de continuar incansablement el camí que no té retorn. I la resposta a la sentència hi tindrà molt a dir. La sentència limitarà la democràcia i els drets civils i polítics i haurem de trobar la manera pacífica i democràtica de rescabalar-los. La sentència condemnarà una opció política i haurem de trobar l'instrument democràtic adequat per legitimar-la.

El futur, la victòria, passa per desarmar de raons els representants polítics que, en el fons, impedeixen també als compatriotes no independentistes assolir un futur millor per als seus fills i filles. I això ho fan cada dia, negant la possibilitat que votem per decidir. I des de fa molts anys, prenent decisions econòmiques i polítiques de manera sistemàtica que perjudiquen el conjunt d’una societat que amb el seu esforç genera una riquesa que no veu redistribuïda en progrés per a tothom.
 
Aquest 11 de setembre del 2019 S'obre, per tant, un espai d'oportunitats, de saber treure novament el millor de nosaltres per seguir contribuint a bastir un futur de drets i llibertats. Aquest és el nostre compromís. I el posem al servei de la ciutadania i del país. Al servei de la República Catalana, de la llibertat i la justícia.
 
Bigues i Riells del Fai, no es un municipi independentista, es un municipi de dos pobles on els seus ciutadans volen triar el seu futur, dos pobles que volen ser lliures per prendre les seves decisions i per sobre de tot dos pobles que volen justícia.
 
Regidores i regidors fem com a càrrecs electes la feina encarregada per la ciutadania, respectem la seva decisió expressada a les urnes i fem el que correspon a la nostra responsabilitat...garantir que la democràcia s’imposi a la intolerància.
 
Visca Bigues, Visca Riells del Fai i Visca Catalunya lliure.