Bigues i Riells del Fai

Notícia

Pedrera ARA NO TOCA!

Pedrera
Pedrera
EL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA DICTA SENTÈNCIA FAVORABLE ALS VEÏNS DE BIGUES I RIELLS I EN CONTRA DE LA NOVA PEDRERA
Esquerra Republicana de Catalunya de Bigues i Riells celebra aquesta sentència i es referma en el seu compromís amb la gent i el seu territori
 
En data 20 de maig de 2015 el  Tribunal Superior de Justícia de  Catalunya ha notificat la seva sentència  relativa a la impugnació de l’àrea extractiva (Nova Pedrera) de Can Margarit del POUM de Bigues i Riells.

La sentència anul•la la classificació i qualificació urbanística com a àrea extractiva Can Margarit en base als valors naturals de la zona i a la seva inclusió com a lloc d’importància comunitària i com a ZEPA formant part de la Xarxa Natura 2000 i condemna a l’Administració de la Generalitat de Catalunya en el termini de 3 mesos a qualificar novament aquesta àrea dotant-la d’una qualificació urbanística respectuosa amb la naturalesa dels terrenys que en cap cas pot ser l’extractiva atès que els usos extractius sens dubte malmetran l’espai i els valors presents en la zona i que la qualificació urbanística s’havia de justificar i motivar en aprovar el POUM.

La sentència anul·la el planejament per infracció tan de les Directives Europees 79/409 i 92/43 com de legislació estatal (Reial Decret 97/95 de 7 de Desembre) com autonòmica (Llei 12/85 d’espais naturals i acord de Govern 112/2006).

També s’indica la improcedència de la planta de trituració d’àrids i derivats del ciment i planta de formigó atès l’ús industrial.

L’actual alcalde Joan Vila, de Convergència i Unió, va ser l’impulsor de la modificació del POUM l’any 2005, essent en aquell moment regidor de Medi Ambient.

Aquesta modificació del planejament urbanístic incloïa un conveni urbanístic per l’inici d’explotació d’una nova pedrera a la zona dels Tripons, als peus dels Cingles del Bertí. Un dels puntals del nou planejament urbanístic era la requalificació dels terrenys per fer-hi una nova pedrera. Posteriorment, l’any 2010 el govern municipal de Bigues i Riells format per PSC, ICV i PP va acceptar definitivament el planejament urbanístic on s’incloïa la Nova Pedrera i la planta de trituració d’àrids, derivats del ciment i planta de formigó.

La secció local de ERC-Independents de Bigues i Riells sempre ha lluitat en contra de la Nova Pedrera i es felicita pel resultat de l’esforç de tots els veïns de Bigues i Riells que han col·laborat en aquest èxit durant aquests darrers 10 anys.

Bigues i Riells, 20 de maig de 2015