Bigues i Riells del Fai

Notícia

Les nostres negociacions.

  • comunicat
Comunicat d’ERC de Bigues i Riells
Les eleccions municipals del 24 de maig han deixat un panorama molt divers i obert a Bigues i Riells, amb els següents resultats: ERC (4 regidors - 1082 vots), CiU (4 regidors - 904 vots), PSC (2 regidors - 649 vots), BiRSiP (2 regidors - 474 vots) i PP (1 regidor - 205 vots).

Els bons resultats obtinguts per ERC al municipi passant de 1 regidor a  4 regidors i de tercera força política en nombre de vots a primera, ens han donat la responsabilitat i el deure d’iniciar converses amb la resta de forces polítiques de cara a formar la composició del govern del nostre municipi.

Vam iniciar ronda de contactes amb totes les forces polítiques amb representació. Durant les primeres converses amb els representants de CiU, PSC i BiRSiP, es va evidenciar la seva voluntat de participar en un govern encapçalat per ERC.

Arran d’aquestes converses inicials, ERC de Bigues i Riells va veure la possibilitat de fer un govern estable i transversal, des del respecte a les diferents sensibilitats i resultats electorals. Amb aquest compromís, ERC ha proposat que formin part del govern municipal una representació de cada una de les forces polítiques amb l’excepció del PP. Les decisions de govern serien preses sempre per consens. Amb aquesta proposta, el municipi assegura la participació directe de totes les forces majoritàries a la seva governabilitat i també assegura una acció de govern transparent d’acord a les necessitats actuals del municipi i de les que haurà d’afrontar el país.

ERC ha sol·licitat a l’alcalde en funcions Joan Vila un pas al costat i la seva renuncia a incorporar-se a l’equip de govern.

Malauradament, el grup de CiU ha rebutjat aquesta proposta transversal d’ERC adduint que ells només entrarien a govern amb ERC si els seus 4 regidors hi entressin amb un sou i sense presència de cap regidor de les altres forces polítiques. La fórmula proposada per CiU seria: ERC + CiU, amb l’alcaldia compartida de 2 anys cada partit i incrementant els sous als càrrecs electes.

CiU considera la proposta d’ERC inviable. En canvi nosaltres considerem que la nostra proposta és molt més ètica i d’acord amb els moments actuals de fer política que la practicada per CiU a l’anterior mandat amb la compra cacic d’un vot trànsfuga.

ERC troba totalment inacceptable la proposta de CiU, bàsicament perquè no tenen en compte la voluntat de participació de la resta de forces i ignoren  que ells han estat els grans derrotats polítics de les eleccions amb la pèrdua de 2 regidors. Estem en plena negociació i seguim treballant sobre un escenari de governabilitat el més ampli i representatiu possible.

Us anirem informant a mesura que anem avançant amb les negociacions.

A Bigues i Riells del Fai, 5 de juny de 2015