Bigues i Riells del Fai

Notícia

Neix la secció d'ERC de RIELLS del FAI

El partit assegura que la seva organització respon a la reallitat territorial, i al fet que el poble hagi iniciat el procés per ser una entitat municipal descentralitzada
L'assemblea de la secció local de Bigues i Riells va aprovar la constitució d'una nova secció local de Riells del Fai, atenent les característiques singulars del poble i al procés iniciat per esdevenir una entitat municipal descentralitzada (EMD) del municipi de Bigues i Riells.
"ERC vol assemblar-se el màxim possible al país a qui vol representar", argumenten des del partit.
Actualment, el Consell de poble de Riells, l'Ajuntament de Bigues i Riells i una empresa externa estan treballant en el conveni per definir quines seran les competències de la nova EMD. L'alcalde Joan Galiano considera que Riells del Fai és un "poble que mereix un tracte especial" i que necessita un òrgan per "autogestionar-se".

Una EMD és un nucli de població amb autonomia pròpia dins un municipi, gestionada per un president i uns vocals escollits democràticament. Els càrrecs de les EMD són escollits el mateix dia de les eleccions municipals. Els votants d’una EMD voten en dues urnes, una per escollir els regidors a l’ajuntament del municipi, i en una altra, per escollir el president de l'EMD.

La nova secció local de Riells del Fai se suma a les 33 que ERC té al Vallès Oriental.