Bigues i Riells del Fai

Notícia

Carta de l'Oriol Junqueres en l'acte de presentació dels candidats d'ERC de la Vall del Tenes

Estimades companyes i companys de la Vall del Tenes,
 
Avui m’agradaria ser aquí amb vosaltres, en persona, per compartir amb vosaltres la presentació de les quatre candidatures d’ERC. No hi puc ser de cos present però hi sóc d’esperit i no tingueu cap dubte que segueixo amb entusiasme i absoluta complicitat tot el que esteu fent.
 
Avui, és cabdal que cada dia més i més ajuntaments siguin governats pels republicans, és imprescindible si volem construir un nou país. Un país és la seva gent, tota la seva gent. Per això la prioritat sempre ha de ser treballar per una societat més justa i més lliure, la prioritat sempre ha de ser la ciutadania.
 
Conec prou bé Lliçà de Vall, Lliçà d’Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana i Bigues i Riells. Els hem de tenyir tots de groc, tota la Vall del Tenes. A tots us dic que és un orgull saber que hi sou, que no defalliu, que seguiu endavant, amb optimisme, lluitant, treballant, amb un somriure, generosos, cohesionats i amb tota la voluntat i determinació intactes. Sou un gran equip, solvent i compromès, amb uns grans candidats i candidates, Joan Galiano, Marta Bertran, Iban Martínez i Ramon Vilajeliu; a tots, des de Soto del Real, en ple judici al Tribunal Suprem, expresso tot el meu suport i calidesa.
 
Aquests dies puc xerrar amb la Carme Forcadell i la Dolors Bassa, unes dones coratjoses, valentes i honestes, que us fan arribar una salutació fraternal. I a costat seu, us dic que volem guanyar i que el que hem de fer és guanyar, que volem dibuixar un somriure immens als ulls de tota la bona gent, com diu el Gabriel Rufian: 'Somrieu perquè hem nascut per guanyar!'.
 
Som en el camí i sabem que aquest camí no és fàcil, que és ple de paranys, que ens faran patir i que ens volen fer pagar un preu molt alt en forma d’escarment. El decurs del judici al Suprem encara ha evidenciat més els pals de cec de l’estat. A mesura que avança s’evidencia la inconsistència de les acusacions. Però també tot allò que ja hem vist en la fase d’instrucció, la parcialitat.
 
 
Esquerra Republicana de Catalunya, ara com en el passat, ha de reblar el seu compromís amb la justícia i la llibertat, teixint complicitats, és així com vam fer l’1 d’Octubre. Els seus homes i dones han de seguir aallargant la mà a tothom, colze a colze amb tota la bona gent. Aquesta llarga història de defensa del país i de construcció d’una majoria republicana ha servit per sumar molts partidaris a la causa de la justícia i la llibertat. I ara no podem afluixar.
 
Tal com he recordat repetides vegades i no me’n cansaré: Si volem guanyar hem de seguir sumant. I qui millor que nosaltres, que fa més temps que ningú que estem a les trinxeres per seguir allargant la mà a tothom.
 
Volem una victòria de país, inapel.lable, volem una majoria imbatible que faci imparable el nostre ideal Republicà i aquesta majoria comença per la Vall del Tenes, per tots i cadascun dels nostres pobles, barris i ciutats.
 
Abraçada, Joan, Marta, Iban i Ramon
Abraçada a tothom
Molts ànims a totes i tots.
Persevereu perquè jo ho faré.
Estigueu orgullosos de tot el que hem fet i prepareu-vos per tot el que vindrà.
 
Una immensa abraçada a totes i tots, guanyarem!
 
ORIOL JUNQUERAS
Soto del Real
10 de Maig de 2019