Bigues i Riells del Fai

Documents

Regidoria de Medi ambient
Descarrega en PDF

REGIDORIA  DE MEDI AMBIENT
 
 
Avançant cap a la sostenibilitat
 
A banda del propi dia a dia del departament, que no s'ha aturat malgrat la crisi del coronavirus, i que implica la gestió dels expedients i tràmits administratius que es van generant, dels contractes  i convenis, s'ha millorat el contracte de la vigilància del riu. En relació amb el riu també s'ha anat avançant en el projecte del camí fluvial, que encara no s'ha recepcionat degut a l'aturada administrativa general que ha suposat la pandèmia de la Covid-19. Dins d’aquests convenis també cal incloure els que afecten als propietaris dels camins per als plans de prevenció i de vigilància contra els incendis. I ja que parlem d'incendis, pràcticament ja tenim obertes totes les franges, per la qual cosa aviat s'entrarà en fase de manteniment. També es recorda periòdicament als propietaris de parcel·les i boscos, de la conveniència de mantenir-los el màxim de nets possible, per a minimitzar el risc d’incendis i contribuir a millorar la salut pública.
 
S'han renovat o estan a punt de renovar-se convenis amb Humana, Càritas i APINDEP (Integració de persones amb discapacitat), i s'està treballant en la renovació del conveni amb la protectora d'animals i s'ha establert un protocol de col·laboració amb les entitats animalistes del municipi.
 
La pròpia crisi del coronavirus ha estat una oportunitat per a desenvolupar un protocol de desinfecció de la via i dels equipaments públics si es dona el cas que es torni a produir un estat d'alarma.
 
S'ha rebut una subvenció europea per a instal·lar plaques solars al Centre Cívic i Cultural El Rieral per al propi consum energètic de l'edifici, la qual cosa el farà més sostenible dins els seus requeriments de consum energètic.
 
Pel que fa als residus i les escombraries, s'ha realitzat una campanya de conscienciació de l'ús correcte dels contenidors, mentre que, paral·lelament, s'està treballant en el contracte que ha regular la gestió d'aquests residus i escombraries en els propers anys en el nostre municipi per tal d'assolir els objectius de reciclatge que marquen les normatives actuals.
 
I més encara, també s'està treballant amb el catàleg de camins d'ús públic.