Bigues i Riells del Fai

Documents

Regidoria de Serveis socials
Descarrega en PDF
REGIDORIA DE SERVEIS SOCIALS
 
 
Any 2020. Fer un escrit aquest any sobre la feina feta des de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Bigues i Riells, és parlar de feina, feina i feina, de compromís, de nervis, neguits, decisions, responsabilitat..... de vida.
 
Des del primer moment en que vàrem començar a rebre informacions, no comptàvem amb valoracions polítiques o estratègiques.  El plantejament de tothom era poder ajudar i donar un cop de ma.
 
L’experiència de solidaritat ha estat impressionant. Tothom s’ha ofert per a col·laborar. Els resultats aconseguits durant el confinament i també ara, són un clar reflex de col·laboració i  feina feta.
 
És evident que aquest virus Covid-19 marcarà la vida de tots i totes.
 
Al parlar de feina feta, el Covid és un dels temes que ens demana gran dedicació i volum de feina a fer, tot i això, no hem deixat d’atendre altres situacions també importants.
 
Aquesta crisi ha fet que es facin més visibles els problemes de convivència familiar. La pèrdua de feina ens ha obligat a revisar els ajuts que estàvem donant fins al moment. Les desigualtats han estat més desiguals.
 
Políticament, hem intentat fer un tracte humà i proper des del principi.
 
De totes les experiències viscudes en aquesta etapa, em quedo amb les trucades fetes als veïns i veïnes per veure com es trobaven i les respostes que ens donaven. Ha estat un orgull haver tingut l’oportunitat de ser-hi i poder ajudar.
 
Sense cap dubte, tenir un equip humà, tècnic i professional com el que tenim a l’Ajuntament de Bigues i Riells ha estat clau per poder fer front a aquesta situació i, segurament  no serè capaç de comunicar prou bé el sentiment de gratitud i de reconeixement que es mereixen. Gràcies per tot!!! I no vull oblidar-me de la xarxa de voluntaris i de la bona feina que fan cada dia.
 
El nostre compromís ara és recopilar tota aquesta experiència i transformar-la en polítiques permetin millorar la vida dels nostres veïns i veïnes, de tots : de la gent gran, dels infants, dels pares i mares, dels avis.... Volem que Bigues i Riells sigui el millor lloc per a viure-hi.
 
Tenim projectes per a revisar i millorar serveis i ja hi estem treballant.
 
Un col·lectiu imprescindible a tenir en compte és el de la Gent Gran. En aquesta situació ens han demostrat més encara la seva importància en les estructures de les famílies i de referents de responsabilitat i experiència. Hem de canviar models de servei i d’atenció i buscar i donar espais on puguin gaudir de les seves activitats, rebre formacions i mantenir les seves relacions socials. La nostra proposta és obrir un centre de dia on puguin gaudir i s’atenguin les seves necessitats.
 
Respecte als ajuts socials, treballem per que serveixin per donar segones oportunitats a les persones. Tots ens podem trobar en una situació econòmica complicada, per moltes raons.  Ja hem vist com un virus ens pot capgirar la vida. Els recursos de serveis socials (econòmics o de servei) han de ser una empenta per sortir d’aquests mals tràngols i tornar a començar.
 
Des de Serveis Socials treballem per que tothom tingui les mateixes oportunitats i per això fem servir tots els recursos, estem en contacte amb tots els organismes supramunicipals per arribar a tot: Mancomunitat, Consell Comarcal, Diputació, Generalitat.... estem atents i gestionem tots els ajuts, beques i recursos disponibles, sempre en benefici de la comunitat.
 
Seguim. Poques àrees polítiques són tan interesants i necessàries com aquesta.