Bigues i Riells del Fai

Documents

Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme
Descarrega en PDF

REGIDORIA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I TURISME
 
Desenvolupament de l’àrea durant l’afectació per la COVID-19
 
L’estat d’alarma i posterior confinament han afectat de forma molt important l’activitat habitual del comerç local, i per tant, des de la Regidoria de promoció econòmica i turisme, ens hem vist obligats a ajornar la programació d’aquest any i realitzar mesures d’urgència.

A l’inici del confinament i el tancament de comerços no essencials, vàrem contactar amb tots els establiments per a fer publicitat des de l’Ajuntament i informar als veïns quins eren els que estaven oberts,  si feien servei a domicili, horaris i telèfon de contacte, alhora que se n’ha fet ressò a les xarxes.
Quan es va permetre l’obertura de la resta de comerços amb aforament limitat, es varen incloure en el llistat.

Pel que fa als mercats, vàrem ser dels primers municipis a permetre les parades de productes essencials, amb estrictes mesures de seguretat controlades directament per personal de l’Ajuntament.

Es va utilitzar l’estructura de la Fira de Proximitat de Riells del Fai per muntar les parades de productes essencials per als veïns de Riells del Fai.
Quan l’Estat va autoritzar l’obertura dels bars i a utilitzar el 50% de les terrasses,  vàrem visitar-los a tots i vam autoritzar l’ús de més espai de les voreres per a que poguessin posar més taules, tot informant de quines mesures de seguretat havien d’habilitar.

Durant el desconfinament s´ha informat als comerços de les característiques de cada fase.

A les primeres fases del desconfinament vam iniciar una campanya continuada de conscienciació dels veïns de la importància de la compra local, campanya que encara es du a terme. Aquesta companya consisteix en:
  • Missatges continus al web de l’Ajuntament, les xarxes socials i la televisió local.
  • Pancartes a la via pública.
  • Publicació d’un directori al web de l’Ajuntament de tots els comerços locals, amb adreces, telèfons i presència a internet i a les xarxes.
  • Lliurement de bosses ecològiques als mercats municipals.
  • Edició d’un vídeo amb fotos de tots comerços.
Durant tots aquest dies, l’equip de promoció econòmica hem estat en contacte amb tot el comerç, contacte que ens ha servit per adquirir un profund coneixement del mateix, i crear, per primera vegada, una base de dades completa i actualitzada.